też smakowo-zapachowa!Dlaczego tak mało deserów jest z kozim serem? Może od dziś będzie inaczej ;) Jestem pewna, że Wam zasmakuje i z pewnością pozytywnie zaskoczy - smacznego! Składniki: Panna cotta - 150ml mleka krowiego o zawartości tłuszczu 2% - 250ml śmietanki kremowej do deserów 30% - 180g Roladki pleśniowej Duo MerciChef! - 9g żelatyny w proszku - szczypta mielonej gałki muszkatołowej Bakalie(...)proszek Panna cotta: Mleko i śmietankę wlewamy do małego garnuszka i podgrzewamy. Żelatynę rozpuszczamy w osobnej miseczce w odrobinie mieszanki odlanej z garnka. Do mleka dodajemy ser. Ser posiada jednak skórkę, którą należy zdjąć, po czym wrzucić wszystko do gotującego się mleka i śmietanki. Kiedy wszystko się rozpuści doprawiamy gałką muszkatołową, wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy
Sajkofanka smakuugotowane lub upieczone buraczki czerwone 2 garście rukoli 2 serki pleśniowe typu camembert 3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego Sos: łyżeczka musztardy łyżka ostu balsamicznego szczypta soli 3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może być orzechowy) Ser i buraki kroimy w kostkę, rukolę myjemy wszystko razem łączymy z sosem
pieprzny smaczekSkładniki: 250 g włoszczyzny w paskach 1 l wody 200 g serka pleśniowego Brie 100 g serka topionego ementaler sól pieprz kolorowy KAMIS gałka muszkatołowa KAMIS 70 g łosoś wędzony w plastrach szczypior Wykonanie: Do garnka wlać wodę, wsypać włoszczyznę - gotować 25 minut. Z sera brie odkroić skórkę. Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony
kolorowotorcikowoserkiem pleśniowym Do jej przygotowania wykorzystałam: 1 opakowanie (125 gram) serka pleśniowego typu Brie 1 opakowanie (200 gram) wędzonego łososia sałatkowego 1 sałata lodowa 2 pomidory 1/2 pęczku koperku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sałatę umyć, porwać na małe kawałki. Ser pokroić na mniejsze porcje, pomidory w ćwiartki. Kawałki łososia skopić sokiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasposób przedstawiony w TYM wpisie (klik) . Proporcja na dwie osoby: - 1 filet z kaczki - 1/2 główki sałaty lodowej - garść siekanej kapusty pekińskiej - 1 średnia pomarańcza - 1 serek pleśniowy typu brie Sos: - sok z 1,5 pomarańczy - 3 łyżki soku z cytryny - 3 łyżeczki musztardy - 1 łyżka płaska miodu - 3 łyżki oleju - szczypta soli Kaczkę należy pokroić(...)owoców, miód i musztardę podgrzać, dodać plasterki kaczki. Mieszankę sałaty i pekińskiej wyłożyć na talerze. Ciepłą, nasyconą smakiem kaczkę wyłożyć na sałatę, wyłożyć na nią pomarańczę i ser. Do pozostałego na patelni sosu dodać olej i sól - wymieszać rózgą na emulsję. Dresingiem polać sałatę. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklanceserem. Okrasa proponuje z twarogiem wędzonym ja ze smażonym z kminkiem. Zapraszam. Składniki: 1 dynia 2 ziemniaki 1/2 selera naciowego ( korzeń) 1 pietruszka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz kajeński 1 łyżeczka imbiru mielonego 1/2 łyżeczka ziaren kolendry 1 serek pleśniowy olej łyżka kminku rzymskiego
pieprzny smaczekSzybka, pyszna propozycja na wieczorną kolację lub lekki lunch. Świeżą rukolę połączyłam ze słodkimi truskawkami i rozpływającą się w ustach kozią roladą. Możecie użyć tu rolady
Słodko-Słony Świat IlonyPomysł na jesienne danie, żaden problem. Dla mnie jesień to dynia, więc jest idealnym składnikiem wszystkich zapiekanek, jednogarnkowych dań. Tym razem połączyłam ją z mięsem mielonym
Bernika - moj kulinarny pamietnikSos blue cheese to jeden z moich ulubionych sosów do hamburgerów i nie tylko. Blue cheese dressing świetnie pasuje do sałatek. Jest to bardzo łatwy sos
codojedzeniapieprz, czosnek niedźwiedzi, cayenne Jajka wbijamy do miski i dodajemy do nich jogurt, przyprawy i dobrze ze sobą mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec do jajek wsypujemy żółty ser. Teraz najważniejsze ! Na ciasto wykładamy różyczki brokuła, który wcześniej blanszowaliśmy w lekko osolonym wrzątku ok. 5 min. Brokuły zalewamy masą jajeczną i posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury(...)zagotowujemy i dodajemy startego selera oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu, aż śmietanka zgęstnieje :) Gotowe ! Możecie do sosu dodać jeszcze jakiś serek, który wzmocni smak. Fajny może okazać się pleśniowy blue. Polecamy Wam to danie, bo jest naprawdę wyśmienite. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
vegetanie