herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego - 450 g malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić) polewa z białej czekolady: - 100 g białej czekolady - łyżka masła - 50 ml śmietanki
Cook&Lovepokojową Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtko, do drugiej białko. Do żółtka dodajemy cukier, budyń (proszek) i ser z wiaderka. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk
Słodkie okruszkistarty na tarce o dużych oczkach 1/2 szklanki białego wina 1 średni por – biała część drobno posiekana 1 cebula – pokrojona w małą kostkę 2 – 3 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 3 łyżki tartego parmezanu, grana padano lub sera cheddar + odrobina do posypania masło: 1 łyżka + 1,5 łyżki schłodzonego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek
Moja pasja smakumojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części
moj przepis najeżeli chcecie dokładnie zapoznać się z tym daniem. Składniki : 1 nieduża cebula 1-2 ząbki czosnku 200ml białego wina (użyłam półsłodkiego, ale doskonale nada się także wytrawne) 500-700ml bulionu warzywnego 3-4 dojrzałe, soczyste gruszki 250g ryżu arborio 150g sera gorgonzola szczypta tymianku 3 ziarna kardamonu 0,5 łyżeczki ostrej papryki lub płatków chili sok z połowy cytryny
Codzienne Gotowanieprzez 15 minut w temperaturze 250 stopni pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch dodajemy nieco pokruszonego sera typu greckiego chlebki podajemy ciepłe, posypujemy nieco czarnuszką i możemy podać do nich rukolę i/lub oprószyć posiekaną kolendrą idealnie pasuje do nich schłodzone białe wytrawne wino
zobacz ich smakpyszny farsz zapieczony w aromatycznych białych paprykach, spróbujcie! ;) Przepis podaję na 4 porcje. Składniki: 4-6 sztuk białej papryki (w zależności od ich wielkości) 200g zielonej soczewicy 3 średniej wielkości marchewki 1 nieduża cukinia średnia cebula 3 ząbki czosnku około 150g sera żółtego masło do smażenia pieprz, sól czosnek granulowany Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę siekamy drobno
Czerwona Porzeczkachrzanowego...Od razu wziąłem się za przygotowanie czegoś szybkiego i smacznego. Składniki 250 g makaronu penne 3 białe kiełbasy 2 łyżki chrzanu cebula łyżka smalcu łyżeczka majeranku łyżeczka suszonego oregano 500 ml bulionu warzywnego 150 ml śmietany 18% sól ,pieprz tarty ser żółty świeże oregano Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę i podsmażamy
R'n'G Kitchenpieczenia 3 łyżki cukru zielony barwnik w żelu -opcjonalnie Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1 zielona galaretka Dekoracja: 60 g wiórek kokosowych białych użyłam PIĄTNICA zielone wisienki koktajlowe Sposób przygotowania CIASTO: Białka jaj ubijamy na sztywną lśniącą pianę dodając w trakcie
Wanilia i KardamonPonownie mieszamy. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut. Kiedy wierzch jest rumiany możemy podawać na talerze. Dobrym dodatkiem jest surówka z białej kapusty
Maminek kulinarnyużywając tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z obydwu stron. Na szerszą część mięsa nakładamy nadzienie, czyli ser, szpinak, bazylie, oliwki i pomidory. Zwijamy ostrożnie i ścisło w "rurkę", którą owijamy dokładnie plastrami szynki długo dojrzewającej. Roladki spinamy używając wykałaczek lub białej nitki i układamy w naczyniu żaroodpornym z wcześniej natłuszczonym dnem. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym
Taste Of My Daycentymetra. Całość ponownie włożyłem do rozgrzanego piekarnika na kolejne 5 minut. Po tym czasie sprawdziłem, czy ser zrobił się miękki, po czym wyjąłem bruschettę z piekarnika i ułożyłem na talerzu. Delikatnie posypałem całość z góry szczyptą ziół prowansalskich. Świetna z białym winem
Wyprawy kulinarnewięcej? Składniki na 4 duże porcje: 300 g fileta z łososia 400 g ryżu arborio 100 ml białego wina wytrawnego (opcjonalnie) 1 litr bulionu (z kurczaka lub warzywnego, w ostateczności może być z kostki) 1 cebula 50 g masła 50 g sera grana padano 200 g szpinaku mrożonego (liście, nie rozdrobniony) 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przygotowania: Bulion postawić
Obiad za dychętortownicy wyłożony alu folią i włożyłam do lodówki. Czekoladę rozpuściłam na parze i pozostawiłam do ostygnięcia. Wymieszałam ser z fruktozą, dodając po kolei jajka, śmietanę i olejek. Podzieliłam masę na 2 części, do jednej (większej) dodałam rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszałam. Białą masę wlałam na spód, na to łyżką masę czekoladową, po czym trzonkiem zamieszałam tak, aby powstał wzór
Zdrowa Kuchnia Sowy