ser biały - 9461 przepisów (strona:419/631)

Makaron ze Szparagami i Piersią Kurczaka 192

grubego 1 podwójna pierś kurczaka (około 600g) 1 strąk czerwonej papryki 1 szklanka bulionu drobiowego 1 garść świeżych listków bazylii 3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia żółty ser do posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania: Makaron ze szparagami https://www.youtube.com/watch?v=G6lUPz4DClk Przygotowanie: Szklankę bulionu odlałam z wywaru na którym przygotowywałam zupę ale można użyć rosołu(...)centymetrów. Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, oczyszczam z gniazd nasiennych i białych błonek i kroję w paseczki o długości około 4 – 5 centymetrów. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w nie za dużą kostkę. Listki bazylii drobno siekam. Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Żółty ser ścieram na tarce o grubych oczkach . Teraz gotuję makaron według przepisu na opakowaniu

Uwaga Babcia Gotuje
Wegańska pizza ze szparagami, białym sosem i karmelizowaną cebulką. 192

czas temu wyszedł mi spód idealny i od tego czasu nie ma tygodnia bez pizzy! Bardzo długo chodziła za mną wegańska pizza ze szparagami. Od razu zobaczyłam ją z białym sosem z nerkowców. Kiedyś pewnie zrobiłabym ją z przyjemnie ciągnącą się mozzarellą. Do tego karmelizowana cebula, która dodaje słodyczy i idealnie komponuje się ze szparagami. Reszta dodatków tak naprawdę zależy(...)używamy pomidorków koktajlowych to te dodajemy pod koniec pieczenia). Na cebulę kładziemy szparagi i ewentualnie, wegański ser. Pizzę wsadzamy do piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut w 175C. Gotową pizzę wyciągamy z piekarnika, dodajemy resztę dodatków i zajadamy! Artykuł Wegańska pizza ze szparagami, białym sosem i karmelizowaną cebulką. pochodzi z serwisu Fill The Bowl

Fill The Bowl
Drobiowe roladki z wędzoną newellą 181

kurczaka 1 opakowanie wędzonej newelli (200 g) 150 g koziego sera (roladka) mieszanka sałat garść pestek dyni Marynata: 50 ml oliwy z suszonych pomidorów 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 ząbek czosnku Dressing: 70 ml oliwy z oliwek 50 ml miodu 1 łyżeczka musztardy dijon 20 ml octu z białego wina Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety

R'n'G Kitchen
Ciasto łaciate z jabłkami 315

Żółtka ucieramy z cukrem aż masa zrobi się biała, dodajemy olej i wodę, miksujemy na najwyższych obrotach. Do masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy najlepiej łyżką silikonową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do masy i mieszamy na niskich obrotach, na koniec dodajemy pokrojone jabłka, mieszamy łyżką. Ser twarogowy miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybki torcik cappuccino z malinami bez pieczenia 211

opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 350g gotowego sera na sernik (użyłam „Mój ulubiony” z Wielunia) 50g kawy cappuccino w proszku (użyłam o smaku orzechowym) 15g żelatyny 100ml zimnej wody 4-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 50g startej na drobnych oczkach gorzkiej czekolady 400g malin Dodatkowo: maliny do ozdoby biała czekolada lub wiórki z białej czekolady 1. Żelatynę(...)Napęczniałą żelatynę podgrzewać na małym ogniu, czasy czas mieszając, że się rozpuści (potraw to koło 30 sekund, max 60 sekund). Zdjąć z ognia. 4. Do ubitej śmietanki dodać ser, kawę cappuccino i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Dodać cukier puder, wymieszać (proszę dosłodzić do smaku). Następnie cały czas mieszając mikserem stopniowo dodawać ciepłą żelatynę (ale nie gorącą

Mała Cukierenka
Medaliony w sosie z białego wina z serem brie i żurawiną 176

masła 3-4 gałązki tymianku 150 g bulionu warzywnego 150 g białego wytrawnego wina 3 łyżki Crème fraîche Medaliony: garść świeżej żurawiny 1 łyżka cukru 2 łyżki wody 6-8 plastrów polędwicy wieprzowej o grubości 2 cm 5 łyżek oliwy z oliwek do smażenia sól, pieprz 4 plastry sera brie wielkości medalionów 1 . Na patelni rozpuszczamy łyżką cukru

Kuchnia Prezydentowej
PUSZYSTY SERNIK Z JEŻYNOWĄ POLEWĄ 209

Ponieważ od Świąt Wielkanocnych pozostał mi nie wykorzystany mielony ser, postanowiłam upiec sernik.  Stary, sprawdzony przepis pochodzi z mojego "zeszytu z przepisami", w oryginale sernik oblany jest cytrynowym lukrem, ale w ramach porządków w zamrażarce postanowiłam pozbyć się zamrożonych jeżyn i zrobiłam do sernika jeżynową polewę.  Sernik jest wysoki i bardzo puszysty a dodatek jeżynowej polewy dodatkowo wzbogacił(...)opcjonalnie: 100g rodzynek 100g skórki pomarańczowej Składniki na mus: ok 250g jeżyn 1 tabliczka białej czekolady (100g) 2 czubate łyżki cukru Wykonanie: Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Żółtka oddzielić od białek, ucierać je z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodając stopniowo  zmielony ser, budyń, aromat . Masło roztopić i wystudzić. Pod koniec ubijania dodać stopione masło i miksować

Walijskie Pichcenie
Zapiekana zupa cebulowa 106

zwykł jadać w czasach studenckich. Słodka, skarmelizowana cebula, a na wierzchu słona, ciągnąca się wartswa rozpuszczonego sera. Grzanka z masłem to chrupiący dodatek, miło ją namaczać w parującej zupie. Składniki (na 4 porcje): 1kg cebuli 2 łyżki masła 800ml bulionu wołowego 100ml białego wina sól i pieprz do smaku Dodatkowo: pół szklanki tartego parmezanu bagietka odrobina masła do posmarowania grzanek(...)zupę do żaroodpornych miseczek. Na wierzch każdej porcji sypiemy po 2 łyżki tartego parmezanu. Wstawiamy do zapieczenia na 5-10 minut – musimy pilnować i wyciągnąc w chwili gdy ser zrobi się złocisty.   W międzyczasie przygotowujemy grzanki – kroimy bagietkę w skośne kromki i smarujemy odrobiną masła. Podpiekamy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, aż pojawią się przypieczone paski

Smaczna Strona
Grzanki z kurkami i suszonymi pomidorami 197

dzieciństwa. Pszenna bułeczka, a na niej jajecznica z dużą ilością pieczarek i żółty ser. Wszystko zapieczone w piekarniku i podane z domowym keczupem. Co ciekawe, w dzieciństwie nie przepadałam za keczupem w wykonaniu mojej babci, a dziś z przyjemnością bym taki zjadła... Jakiś czas temu odstawiłam białe pieczywo i przerzuciłam siebie i całą naszą rodzinkę na grahamki i pełnoziarnisty chleb(...)poprzedniego dnia - grzanki to świetny sposób na wykorzystanie nie najświeższego pieczywa. Do tego kurki, w końcu mamy na nie sezon, oraz kilka suszonych pomidorów, wiejskie jaja i odrobina żółtego sera. Całość podana z domowym ajwarem wymieszanym z łagodnym keczupem i posypana świeżym szczypiorkiem. Danie może niezbyt wykwintne, ale super smaczne!     Składniki: 2-3 grahamki (w zależności

Kulinarne Inspiracje
Błyskawiczna zapiekanka z porów, ziemniaków i sera 90

NAJEDZONYMI fest. Pyszna i baardzo aromatyczna zapiekanka z porów, ziemniaków i wędzonego sera koziego, zakupionego  na wspominanym wydarzeniu (więcej tutaj ). Smacznego! Błyskawiczna zapiekanka z porów, ziemniaków i sera Składniki: 1,5 kg ziemniaków 3 dość duże pory 1 ząbek czosnku 1 cebula 25 dag żółtego sera pokrojonego w plasterki (u mnie lekko wędzony kozi) 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki(...)plasterki. Pory (białe i jasnozielone części) pokrój w talarki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż pory z cebulą, i czosnkiem (około 5-7 minut) - do momentu aż lekko zmiękną.  Dodaj tymianek i gałkę muszkatołową, szczyptę soli i pieprz. W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania układaj warstwami: pokrojone ziemniaki, podsmażone warzywa, plasterki żółtego sera, ziemniaki, warzywa, ser

Moja Mama Gotuje
Tarta z porem i boczkiem 125

rozwałkować taką ilość ciasta ;-) SKŁADNIKI Na ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko szczypta soli łyżka zimnej wody Na nadzienie: 250 ml śmietanki 30% 125 g sera żółtego 2 duże pory około 200 g boczku wędzonego 2 jajka 1 kulka mozzarelli do smaku: sól, pieprz, oregano WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski(...)temperaturze 170°C przez 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Nadzienie: Boczek pokroić w kostkę, białe części z porów w krążki. Na patelni rozpuścić trochę masła, dodać boczek i smażyć przez jakiś czas. Następnie dodać pory i mieszając smażyć jeszcze przez około 5 minut. Ser potrzeć na tarce. Do miski wbić jajka, rozmieszać je trzepaczką. Dodać śmietankę, potarty ser, doprawić

Passions hobbies life
Risotto z zielonymi szparagami i łososiem 156

można dodać naprawdę różne składniki. Byle nie wszystkie jednocześnie. Radzę max 3 składniki poza bazową cebulkę i serem dodawanym na końcu, choć sama nie wiem czy dodaję więcej niż 2.Składniki:150g ryżu arborio (do risotto)szklaneczka bulionu warzywnego lub drobiowego175ml białego wytrawnego wina (kieliszek)1/2 białej cebuli pokrojonej w drobną kostkę250g szparagów125g wędzonego łososia porwanego na mniejsze kawałki widelcemmasło(...)zająć 18-20 minut.Pod koniec mieszania (3 minuty przed końcem) dodajemy do ryżu odłożone wcześniej główki szparagów i łososia. Po zdjęciu z ognia dodajemy do risotta garść parmezanu. Resztą sera posypujemy porcje po wyłożeniu na talerz.UWAGA! Soli używam tylko na początku do cebuli, by się nie przysmażyła. Samo danie "dosalam serem

W kuchni wieczorem
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 177

jakiego do tej pory nie było! Na czekoladowym spodzie, z idealną, kremową, serową masą i chrupiącymi wafelkami Lusette – połączenie idealne! http://lusette.pl/ A wszystko to oblane mleczną i białą czekoladą! Połączenie, które sprawiło, że wszyscy z przyjemnością sięgali po dokładkę! Koniecznie spróbujcie, a ja pędzę robić kolejne wafelkowe słodkości. Zapraszam! SKŁADNIKI: ( 20×20 ) SPÓD: * kruche, kakaowe herbatniki(...)biała czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki miksujemy z orzechami, dodajemy bardzo miękkie masło oraz miód – wyrabiamy na gładką masę, wylepiamy foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód delikatnie smarujemy cieniutką warstwą rozbełtanego jajka, równomiernie, przez środek rozkładamy wafelki Lusette ( dociskamy do ciasteczkowego spodu ), wstawiamy do lodówki. Ser ucieramy ( na najmniejszych obrotach miksera albo rózgą

Ostra na Słodko
Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wołowiną 124

pęczka zielonych szparagów, 2 młode marchewki, 20 liści czosnku niedźwiedziego, 100 g startego żółtego sera,  olej Kujawski "Pomidor, czosnek i bazylia", 3 jaja, 175 g śmietany 30%, 125 g serka kremowego Arla Apetina pomidory i bazylia, 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, biały pieprz, sól morska. Do posypania świeży krwawnik, rukola lub inne zioła. Przygotowanie: Mąkę wymieszać z solą, dodać(...)Warzywa umyć i osuszyć. Szparagi, marchewkę i czosnek pokroić w cienkie paski. Jaja, śmietanę, serek kremowy i gałkę muszkatołową zmiksować, przyprawić pieprzem. Dodać czosnek niedźwiedzi i żółty ser, wymieszać. Szparagi, marchewkę i carpaccio wyłożyć na podpieczony spód, zalać masą jajeczną, piec w 180 stopniach ok. 40 minut

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania