ser biały - 9461 przepisów (strona:415/631)

Tort lis . 193

truskawek (truskawka kaszubska) 1 galaretka truskawkowe 250 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30-36%  cukier do smaku  cukier waniliowy Dekoracja: 2 gotowe masy tortowe (gotowe w 3 min) mleko (ilość podana na opakowaniu) masa cukrowa ok 200 g (gotowe kolory- czarna, biała), lub tylko biała plus barwniki Nasączenie: ok 700 ml zimnej przegotowanej wody(...)Odstawić do wystudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając do smaku cukier (ok 2 łyżek) i cukier waniliowy (ok 2 łyżeczek). Następnie zmniejszając obroty miksera wmiksować ser mascarpone. Układamy na paterze pierwszy krążek biszkoptu. Nasączamy go i wykładamy warstwę musu truskawkowego, następnie bitą śmietanę. Przykrywamy kolejnym biszkoptowym krążkiem, nasączamy i wykładamy bitą śmietanę. Układamy biszkopt nasączamy

Malinowe Pocałunki
Sernik Milki way 3044

masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa - 1 kg sera - 2 jajka - 10 białek - 2 budynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - tarta skórka z 1/2 cytryny Polewa - 100 g masła - 150 g białej czekolady - 2- 3 łyżki wody Posypka - 125 g masła - 125 g cukru pudru

W królestwie smaków Beaty
zapiekana tortilla 141

mięsa mielonego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki fasoli czerwonej lub białej 1/2 papryki (kolor jaki mamy) 1 cebula 2 pomidory lub 1/2 puszki pomidorów bez skórki przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka i ostra, meksykańska, chili   ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso

Gotowanie z pasją
65. A harcerz taki gapa,że aż..: czyli pierogi żytnie z farszem na bazie pokrzywy! 196

wypróbować na pierogach.. Sporządzając do nich farsz spodziewałam się czegoś w rodzaju szpinaku bądź lebiodki (komosy białej, której smak poznałam równie niedawno), ale okazał się on zupełnie inny, delikatniejszy i bez ciężkiego posmaku.. Pokrzywę połączyłam z czosnkiem, kozim serem sałatkowym, twarogiem i ziołami... Możecie nieuwierzyć mi na słowo, ale nie mogłam się powtrzymać od niepodjadania w trakcie lepienia

Symfonia Smaków
Delikatny sernik z rodzynkami 166

Spróbujcie.  Składniki: (na tortownice 24 cm) 500 g dobrego sera z wiaderka 4 jajka M 125 g miękkiego masła 3 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią 1 szklanka cukru 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 i 1/2 łyżki rodzynek sułtańskich Helio Dodatkowo: do ozdoby: rurki z czekolady (mleczna z białą), słodkie kwiatuszki do ozdoby kawałek margaryny do wysmarowania formy

Słodkie okruszki
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 86

około 1-2 minuty do chrupkości. Podawać z plasterkiem średnio wysmażonego steka, kawałkiem niebieskiego sera pleśniowego i łyżką dżemu/pasty figowej. Dżem figowy Składniki: 200 g suszonych fig 1/2 szklanki Bourbonu Sok z jednej cytryny 3/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki białego cukru Przygotowanie: Wyciąć twade zgrubienie przy łodydze figi, następne figi umieścić w rondelku, dodać wodę(...)blendera i rozdrobnić. Zblendowaną mieszankę umieścić ponownie w rondelku na małym ogniu i dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru i zagęszczenia do formy pasty. The post Steki z serem pleśniowym jako przekąska appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Steki z serem pleśniowym jako przekąska 188

około 1-2 minuty do chrupkości. Podawać z plasterkiem średnio wysmażonego steka, kawałkiem niebieskiego sera pleśniowego i łyżką dżemu/pasty figowej. Dżem figowy Składniki: 200 g suszonych fig 1/2 szklanki Bourbonu Sok z jednej cytryny 3/4 szklanki wody 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki białego cukru Przygotowanie: Wyciąć twade zgrubienie przy łodydze figi, następne figi umieścić w rondelku, dodać wodę(...)blendera i rozdrobnić. Zblendowaną mieszankę umieścić ponownie w rondelku na małym ogniu i dodać cukier. Mieszać do rozpuszczenia cukru i zagęszczenia do formy pasty. The post Steki z serem pleśniowym jako przekąska appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Zapiekanka z kaszy gryczanej i kurczaka 304

pojedyńcze filety z kurczaka; 2 woreczki kaszy gryczanej (waga ok. 200 g); 1 duża cebula; Biała część pora; 200 g pieczarek; 1 ząbek czosnku; 125 ml mleka; 125 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %; 2 jaja; 1/2 natki pietruszki; 100 g sera feta; 1 łyżeczka masła + masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego; Olej/oliwa do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób wykonania

Gospodyni Miejska
SERNIK OREO 313

ciastka Oreo, wylałam całość na wcześniej przygotowany, cieniutki spód (również z ciastek Oreo) i upiekłam. Nie dodałam do masy sernikowej żółtek, aby sernik pozostał w tonacji ciastek, czyli czarno-biały i dodatkowo przykryłam go na czas pieczenia folią aluminiową, aby się nie zezłocił. Gotowy, schłodzony sernik przykryłam czapą z bitej śmietany i posypałam ciastkami. Efekt? Ciasto wyszło bardzo dobre, aksamitne(...)g.SKŁADNIKI NA MASĘ SERNIKOWĄ:700 g sera mielonego w wiaderku (użyłam "Naturalnego" Delfico)250 g mascarpone0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego3 białka3 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego/śmietankowego16 ciastek Oreo (około 170 g)SKŁADNIKI NA SPÓD:10 ciastek Oreo (około 100 g) -  (bez białego kremu)*2 łyżki roztopionego masłaDODATKOWO:300 ml śmietany

Słodko-Słony Świat Ilony
Liście rzodkiewki duszone w sosie pomidorowym, z białą kiełbasą i jajem 126

czosnku Olitalia od  IndexFood cukinia baby jaja ser koryciński swojski u mnie , lub jeśli chcecie mozzarella Umyjcie rzodkiewkę. Odetnijcie liście. W szerokim, niskim rondlu rozgrzejcie olej. Dodajcie czosnku Proeco. Następnie wlejcie pomidory. Dosmaczcie solą i pieprzem, oliwą Olitalia z czosnkiem. Zamknijcie pokrywką i niech się dusi. Po chwili włóżcie grillówki białe.  Niech sos przejdzie białą kiełbasa

Z Kuchni Do Kuchni
483. Sernik z makowcem, makowiec z sernikiem? 130

kocyk i nieprzespana noc. Tęskniłam za tym.  Składniki: 120g masy makowej 150 twarożku 2 małe biała coś do posłodzenia  łyżka mąki ziemniaczanej(ok.10-15g?) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy coś do posłodzenia Białko ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ser miksuje z pozostałymi składniki(oprócz masy makowej). 1/3 część białka mieszam z masą makową, a pozostałą

More food, love and dreams
Roladki drobiowe ze szpinakiem i wędzonym serem w sosie cebulowo-śmietanowym 192

cebule 2-3 ząbki czosnku ok 50 g rolady ustrzyckiej lub innego dobrego wędzonego sera  łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki, opcjonalnie suszonej przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, majeranek, zioła prowansalskie opcjonalnie: 3 plastry boczku wędzonego surowego 5 łyżek śmietany 18% musztarda stołowa biała nić do owinięcia roladek olej i masło do smażenia Przygotowanie: Mięso opłucz i osusz(...)oraz większą szczyptę majeranku. Posyp tym mięso z każdej stron, lekko wcierając przyprawy. Cebulę i czosnek obierz. Pół cebuli drobno pokrój, resztę dość grubo. Czosnek rozgnieć i drobniutko pokrój. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Włącz piekarnik na 180stC. Na małej patelni rozgrzej trochę masła z olejem. Ja tym razem nie miałam masła, więc używałam tylko oleju. Na rozgrzany

Anioszek w kuchni
Makaron lasagne z groszkiem, szparagami, mozzarellą i beszamelem 124

Składniki (na 2 porcje): 8 płatów makaronu lasagne  50 gram sera mozzarella  1 szklanka mrożonego groszku  1/2 pęczka szparag zielonych  sól, pieprz,  2 szklanki beszamelu* * Beszamel: 4  łyżki masła  3 łyżki mąki pszennej  1/2 litra mleka  sól, biały pieprz i szczypta gałki muszkatołowej  W garnku rozpuszczam masło, dodaję mąkę(...)minut, na ostatnią minutę gotowania do tego samego garnka wrzucam mrożony groszek i szparagi. Wszystkie składniki odcedzam na sicie. W plastry makaronu zawijam pokrojone szparagi, groszek i kawałek sera mozzarella. Tak przygotowany makaron układam w naczyniu żaroodpornym. Całość zalewam beszamelem, przykrywam pozostałym serem i zapiekam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do zarumienienia. Podaję ciepły makaron, zaraz

Mango Papaja
Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym 131

szczypta płatków chili 100 ml octu winnego  rosso 50-80 g cukru biały pieprz Purée: kilka ziemniaków (ok. 600 g) bouquet garnis* gałka muszkatołowa sól 1 łyżka masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Sałatka: opakowanie roszponki kilka truskawek 100 g orzechów włoskich 100 g sera roquefort 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu(...)smaż do zeszklenia. Później wrzuć rabarbar, zalej octem winnym i zasyp cukrem. Gotuj na mały ogniu przez pół godziny, aż rabarbar całkowicie się rozleci. Dopraw szczyptą płatków chili i białego pieprzu. Sos odstaw do przestudzenia, następnie wyjmij korę cynamonu oraz laskę wanilii i przetrzyj zawartość rondla przez sito. Przetarty sos umieść z powrotem w garnku i podgrzej przed samym podaniem

Food Square
Roladki zawijańce z makaronu lasagne lazania 297

sera żółtego 1 mozzarella przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwy masło tarty ser do posypania (typu parmezan ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać na patelni olej z oliwy dodać drobno pokrojoną cebulę , poszatkowaną marchew i seler. Po chwili dodać mielone mięso i przesmażyć razem wszystkie składniki. Dodać nalewkę wrzątku i dusić do miekkości. (zamiast wrzątku można dodać pół szklanki białego wytrawnego wina

zielonacukinka