ser biały - 9461 przepisów (strona:414/631)

Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem. 126

czosnku olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie do smaku 1 łyżeczka czubrycy białej 20 dag serka kanapkowego o czosnkowym smaku ( taki w pudełeczku do smarowania ) Dodatkowo: 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera żółtego 1 łyżeczka masła woda do gotowania 2 łyżki oleju sól do gotowania Wykonanie pysznej lazanii: 1. Sos mięsny

Izabelawkuchni
Polędwiczki wieprzowe z sosem porowym i kremową polentą 144

wieprzowej 1 duży por 2 ząbki czosnku 200ml tłustego mleka 3,2% łyżka mąki 150g kremowego serka śmietankowego 50ml białego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki masła pół łyżeczki suszonego tymianku Kremowa polenta: 150g polenty instant 100g tartego sera o intensywnym smaku – u mnie Cheddar 500ml gorącego bulionu łyżka masła   Polędwiczkę myjemy, osuszamy i oczyszczamy

Smaczna Strona
Paccheri z tuńczykiem botwinką i cukinią zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 190

mieszamy z połową parmezanu wylewamy na makaron, posypujemy pokrojonymi listkami botwinki i wciskamy między rurki pokrojoną cukinię, posypujemy resztą sera, zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 20 minut, podajemy od razu po wyjęciu z pieca . Najlepiej smakuje z białym dobrze schłodzonym półwytrawnym winem. Pyszny obiad w stylu polsko włoskim z wiosennym tuńczykiem w roli głównej  J Tuńczyk

Wanilia i Kardamon
Zupa cebulowa z ziemniakami w tle. 120

Uważam, że dobra zupa cebulowa, wymaga kilku trików- wyrazistego doprawienia i pysznego sera, jako dopełnienie całości. Oczywiście cały sekret polega na tym, żeby spełnić te warunki

Pichceniomania
Półfrancuskie z serem 156

wyjeżdżamy, obowiązków jest mniej, ale jakieś pyszne ciasteczka zawsze warto zrobić.  Te bajecznie łatwe ciasteczka ze sporą ilością białego twarogu są tak samo smaczne jak proste. Jeżeli zastanawiacie się jeszcze jakimi ciachami uzupełnić świąteczne menu, szczerze polecam półfrancuskie z serem obecne w moim rodzinnym domu od zawsze i od lat także w moim.  Zakładam, że dobre życie rodzinne

I tu będę miała takie te
Spaghetti z małżami Venus 124

porcje Składniki: około 250 g makaronu Lubella spaghetti (około pół opakowania) około 500 g mrożonych małży Venus 100 ml białego wina 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól Dodatkowo: tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Małże rozmrażamy na durszlaku, może to potrwać nawet około godziny. Po tym czasie

PatiGotuje
Spaghetti z małżami Venus 133

porcje Składniki: około 250 g makaronu Lubella spaghetti (około pół opakowania) około 500 g mrożonych małży Venus 100 ml białego wina 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól Dodatkowo: tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Małże rozmrażamy na durszlaku, może to potrwać nawet około godziny. Po tym czasie

PatiGotuje
MAKARON Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI W ŚMIETANOWO-SEROWYM SOSIE 139

Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek białych szparagów ok 500 g kurczaka (u nas to pozostałości po  kurczaku na soli  , ale mogą to

OliveandThyme
Makaron ze szpinakiem, a szpinak z makaronem 134

makaron. Gdy tylko szpinak ładnie zmiękł, doprawiłam wszystko do smaku. Użyłam parmezanu, ale nie za wiele. W tym przypadku ser potraktowałam jako przyprawę, nie chciałam żeby zdominował smak potrawy. Wyłożyłam szpinakową masę na makaron i serwowałam. Polecam posypać świeżo zmielonym białym pieprzem, jest bardzo aromatyczny, a nie tak ostry jak czarny. Smacznego

Pichceniomania
Kolorowa sałatka z grzankami 184

kolacje lub jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych czarnuszka sól morska, pieprz do smaku Przygotowanie: Roszponkę

Ze smakiem i z pasją
Ostatnia taka rozgrzewka przed wiosną 136

ZUPA CEBULOWA (przepis znaleziony na Kwestii Smaku ) (4 duże porcje) 900g cebuli 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 250ml białego wytrawnego wina 2 kostki dobrego bulionu wołowego 750ml wody 60ml brandy sól i pieprz do smaku bagietka ząbek czosnku 150g sera (najwięcej czadu daje gruyère, ale jeśli nie macie to może być jakiś inny dość intensywny w smaku) 4 gałązki

les mirabelles
Fasolnik, czyli idealny czekoladowy wegański sernik. 212

rozpływające się ustach. Moi domownicy byli święcie przekonani, że przeszłam na ciemna stronę mocy i zrobiłam prawdziwy sernik z sera cyt. no, nareszcie przestałaś się wygłupiać. Jakież było ich zdziwienie, gdy wciągnęli swój przydział i zostali poinformowani, że właśnie zjedli białą fasolę z daktylami (teraz powinniście oczyma wyobraźni zobaczyć mój uśmiech satysfakcji, gdy im to mówiłam, i te szczęki które

greenscarf
Sałatka z cieciorką, fetą i suszonymi pomidorami 380

smaku, i dla koloru. Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 4-5 suszonych pomidorów z oleju 1/3 kostki sera feta 3-4 łyżki fasoli czerwonej z puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 duże ogórki kiszone (mniejsze to więcej) 1/2 białej części pora 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cieciorkę odsączamy

Kolorowy Przepisownik
Pomidorowe risotto z papryką 146

całego płynu. Nie powinno nam to zająć więcej niż 20 minut. Teraz doprawiamy risotto solą i pieprzem. Dodajemy starty ser oraz masło. Dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy posiekaną bardzo drobno natkę pietruszki. Smacznego, Klaudia. *zazwyczaj do risotto dodaję lampkę białego wina, tuż przed wlaniem pierwszej porcji bulionu. Nie jest to konieczne ale myślę, że wtedy danie nabiera większego charakteru

Mango Papaja
Kapuśniak po redaktorsku 129

wywar warzywny 1,5 L · kapusta biała 50 dag · ryż 4 łyżki · pomidory 3 szt · sok z cytryny 3 łyżki · keczup 1/4 szkl · śmietana 18% 1/4 szkl · ser żółty 5 dag · sól · pieprz · tymianek · przyprawa do zup  Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać opłukany ryż i ugotować

Camilla w kuchni
mazurek różany 160

Studzimy. ~230g serka kremowego/mascarpone/ricotty ~200g konfitury z płatków róży ~szczypta (maluteńka!) czerwonego barwnika spożywczego ~30g płatków migdałowych ~30g białej czekolady   moja masa wyszła rzadka (ze względu na konsystencję konfitury) wiec zagęściłam ją agarem Czekoladę wkładamy do zamrażarki. Dowolny rodzaj sera mieszamy z konfiturą i barwnikiem, teraz też spróbujcie masy, być może będzie trzeba dosłodzić, chociaż dla moja masa była

chili & sugar
Kluseczki serowe z bananem i pierwsze wspólne śniadanie ;) 158

pierwsze takie wirtualne śniadanie, tym bardziej cieszę się, że zostałam do niego zaproszona ;) Zdecydowałyśmy się na kluski kukurydziane z serem i bananem, przygotowane zgodnie z przepisem znalezionym, na tej oto stronie . Pyszności! ;) Składniki (około 24 kluski): 1 banan 250 g białego, chudego twarogu 1 jajko 50 g mąki kukurydzianej Sposób przygotowania: Banan i twaróg miksujemy blenderem na jednolitą masę dodajemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tarta cebulowa 147

się piecze, w osobnej misce mieszamy 2 jajka z jogurtem lub śmietaną. Wlewamy mieszankę do ostudzonej cebuli. Dodajemy jeszcze biały pieprz i gałkę muszkatołową do smaku.Całość mieszamy i wylewamy na upieczone ciasto. Dodatkowo możemy jeszcze wierzch posypać startym żółtym serem. Całość wstawiamy do piekarnika na 15 min.  Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 167

znikomości swej wiedzy i bagażu doświadczeń. LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM /własny;/ dla 3-4 osób pierogi: 250g białego twarogu 1 jajko ok. 1 szklanka mąki sól, pieprz do smaku Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser dokładnie zmiażdżyć widelcem, dodać żółtko, sól, pieprz, pianę z białek i mąkę. Dosypać jej tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję

W kuchni Karmel-itki
Jak uniknąć przejedzenia w święta? 134

czas za stołem! Jak odchudzić tradycyjne potrawy? zamiast cukru użyj: ksylolitu, cukru trzcinowego lub brązowego, miodu, stewi zamiast białej mąki użyj: gryczanej, owsianej, pszennej pełnoziarnistej  majonez zastąp jogurtem greckim smaż na zdrowych tłuszczach  masło w wypiekach zastąp jogurtem czy serem ricotta Pamiętaj! Pij dużo wody i się ruszaj

Truskawkowa Fiesta
Risotto z grzybami i dynią 150

300g ryżu arborio 350g grzybów leśnych  (u mnie mrożone, mogą być też suszone) 750ml bulionu warzywnego 150ml białego wina wytrawnego 2 szalotki  2 ząbki czosnku 4 łyżki masła 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz tarty parmezan lub inny twardy ser PRZYGOTOWANIE Na patelni roztapiamy 3 łyżki masła. Szklimy na nim posiekane szalotki i ząbki czosnku. Dynię kroimy

Moje Kuchenne Rewelacje
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 150

pokrojonej suszonej szynki / serrano, parmeńskiej 100 g sera camembert lub gorgonzola świeżo zmielony czarny pieprz sól morska szczypta chili w proszku SOS 1/3 szklanki suszonych pomidorów / pokrojonych w kostkę 1 szklanka śmietany 30% DO PODANIA : listki bazylii lub natki pietruszki, cząstki cytryny do wyciśnięcia. WYKONANIE ROLADKI: Polędwicę myjemy, osuszamy i odcinamy białą błonę na boku. Kroimy w plastry o grubości(...)spożywczej i rozbijamy na cieniutkie filety. Każdy filet, z jednej strony, nacieramy startym czosnkiem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. W poprzek plasterka mięsa, tuż przy jego końcu układamy kawałek sera camembert lub gorgonzola. Zwijamy w roladkę. Owijamy w plaster szynki parmeńskiej (lub pół plastra, jeśli roladki są małe). Rozgrzewamy patelnię. Wlewamy 2 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami, wkładamy

cool and minty
Amerykański makaron serowy , pyszna rozpusta 92

kostki masła 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki tartego sera czedar 3 łyżki tartego sera masdamer lub inny o wyrazistym smaku 1 łyżka tartego parmezanu 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka syropu klonowego lub melasy ( może być tez miód ) sól , biały pieprz do smaku Makaron gotujemy według instrukcji producenta , zamieszczonej na opakowaniu . W końcu tylko oni wiedzą(...)przypaliło . Jak już w rondelku będzie gładka masa , powoli , ciągle mieszając dolewamy mleko . Robimy tak do momentu, aż sos będzie gęsty , ale jeszcze lejący . Teraz czas dodać starte sery i syrop klonowy . Mieszamy , ogrzewając do czasu ,aż ser całkowicie się rozpuści . Sos przelewamy do makaronu z cebulą , mieszamy i serwujemy na gorąco . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Amerykański makaron serowy

Ogrodnik w podróży
Szybka sałatka makaronowa z groszkiem 1033

kilka dni. W naszym przepisie wykorzystujemy czerwoną fasolę, ale jeśli wolicie możecie użyć również białej fasoli, a także dowolnych innych składników. Sałatka makaronowa z groszkiem – składniki (na ok. 4 porcje) 1/2 puszki groszku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 100g sera żółtego 1 czerwona cebula 1 szklana makaronu (np. kokardki, albo świderki) 1/2 puszki kukurydzy sól pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fatto a Mano Ristorante & Vine Bar - pysznie i prawdziwie po włosku 145

aksamitnym puree z marchewki, przybrane  rukola i posypane serem pecorino (36 zł). Danie nie dość, że jest wyśmienite, to na talerzu wygląda jak prawdzie kulinarne dzieło sztuki. Oczywiście na naszym stole nie może też zabraknąć pizzy. W końcu z otwartej kuchni zachęca nas do jej wypróbowania piękny biały piec do pizzy, opalany drewnem. Wybieramy klasykę, czyli pizzę Małgorzatę

Kulinarne przygody Gatity
Sernik wiśniowy z bezami 174

biszkoptów 100 g masła 1 łyżka kakao Masa serowa: 750 g miękkiego sera twarogowego ( użyłam twarogu z Biedronki )  3/4 szklanki cukru 4 jajka 2 żółtka 150 g mrożonych wiśni 100 g śmietanki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej Do dekoracji: 100 g czekolady rubinowej lub białej mrożone wiśnie kolorowe bezy Wykonanie sernika : 1. Biszkopty rozkruszyć w malakserze, masło rozpuścić(...)wylepić dno tortownicy o średnicy około 25 cm, uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. 2 . Wiśnie rozmrozić i zmiksować na mus. 3. Do pojemnika malaksera lub misy robota, przełożyć  ser , dodać cukier, całe jajka oraz żółtka,  i śmietankę - całość miksować na wolnych obrotach urządzenia. Dodać mus wiśniowy, czyli dobrze zblendowane rozmrożone wiśnie. Cały czas miksować masę serową. Na koniec

kolorowotorcikowo
Lasagne z grillowaną cukinią 159

kolacji.    Składniki: 4 młode cukinie kilka płatów makaronu lasagne 250 g sera Cheddar   Sos beszamel z mąki kukurydzianej (wersja light):  40 g mąki kukurydzianej 500 ml zimnego mleka 1 szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta białego pieprzu  Sos pomidorowy:  Przepis  tutaj .   Wykonanie:  Umyte(...)naczyniu żaroodpornym na przemian układać przygotowane składniki, zaczynając od sosu pomidorowego, płatów makaronu do lasagne, beszamelu i grilowanych płatów cukinii. Każdą warstwę makaronu lekko oprószając startym na dużych oczkach serem. Piec w rozgrzanym piekarniku na 200 stopniach około 40 minut. 15 minut przed końcem odkryć wierzch. Smacznego

Wino Francja Kuchnia