Włoska zupa cebulowa różni się od francuskiej, przede wszystkim sposobem wysmażenia cebuli. Francuzi ją karmelizują, natomiast Włosi podsmażają. Włosi dodają świeżo starty parmezan, Francuzi grzankę z serem. Dziś troszkę wymieszałam te dwa przepisy-wyszła włoska zupa z francuska grzanką. Kilka składników-a potrafi zdziałać cuda. SKŁADNIKI: 4 porcje 3-4 duże cebule 1-1,5 bulionu warzywnego 3/4 szklanki wytrawnego, białego wina 1 łyżka masła !łyżeczka suszonego oregano Tarty parmezan lub grzanka PRZYGOTOWANIE: Cebul... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...