Danie z regionalne z kuchni kaszubskiej. Zamiast makreli można użyć innej białej ryby, np. mintaja. Składniki: 2 makrele 250 ml passaty pomidorowej 4 pomidory 1 cebula 2 młode marchewki 100 ml oliwy 150 g startego sera busztyn 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonej mięty natka pietruszki sól
R'n'G Kitchenspokojnie możecie zamienić ją na świeżą lub dodać inne ulubione warzywo. Fajnie wkomponowałby się tutaj także ser pleśniowy, więc jeśli macie ochotę na więcej wyrazistych smaków, to będzie to świetny wybór. TARTA Z ZIELONYM GROSZKIEM NA CIEŚCIE BEZ MASŁA I BIAŁEJ MĄKI Czas przygotowania 15 minut + 40 minut pieczenia Składniki na formę 22 cm Kruche ciasto na spód
HealthyCreationszawijałam 3 sztuki szparagów. A przygotowanie grillowanych szparagów w szynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: 100 g świeżego czosnku niedźwiedziego 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego ok. 60 ml wytrawnego białego wina 1 średnia cebula 1 por 3 ziemniaki 2 łyżki oleju 3-4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz dodatkowo do podania: jajko, grzanki, ser grana padano lub parmezan wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, pora w talarki. W garnku rozgrzewamy olej dodajemy cebulę oraz
Domowy Smak Jedzeniaziołami daje nieziemski efekt. Wasze kubki smakowe zwariują z zachwytu. W dodatku zapiekanka nie zawiera ani odrobiny sera. A więc zapraszam na prawdziwą ucztę kulinarną! SKŁADNIKI 1 kg buraków 1 duża marchewka 1 zielona papryka 400 g dyni (waga bez skóry, białego miąższu i pestek) olej rzepakowy 400 g mięsa mielonego wołowego (u mnie udziec wołowy) 1 cebula 1 puszka
Passions hobbies lifePORCJĘ: około 1/2 woreczka kaszy gryczanej 2-3 małe marchewki 6 średnich pieczarek 1 cykoria biała koperek tymianek świeżo mielony pieprz kolorowy sól 2 łyżki śmietany 12 % około 2 łyżek cukru pudru 2 łyżki oliwy z oliwek starty twardy ser do posypania potrawy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy
wege i kropkapęczek zielonych szparagów (ok. 500 g) 2 cebule 1 duża łyżka masła 130 ml białego wytrawnego wina Składniki na sos: 4 jajka 1 szklanka gęstego jogurtu greckiego 1 pęczek koperku sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy 4 łyżki startego sera żółtego Ciastem francuskim wylep formę, nakłuj je w kilku miejscach widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjmij
Qlinarnie i Qlinarnieherbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego - 450 g malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić) polewa z białej czekolady: - 100 g białej czekolady - łyżka masła - 50 ml śmietanki
Cook&Lovepokojową Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtko, do drugiej białko. Do żółtka dodajemy cukier, budyń (proszek) i ser z wiaderka. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk
Słodkie okruszkistarty na tarce o dużych oczkach 1/2 szklanki białego wina 1 średni por – biała część drobno posiekana 1 cebula – pokrojona w małą kostkę 2 – 3 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 3 łyżki tartego parmezanu, grana padano lub sera cheddar + odrobina do posypania masło: 1 łyżka + 1,5 łyżki schłodzonego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek
Moja pasja smakumojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części
moj przepis najeżeli chcecie dokładnie zapoznać się z tym daniem. Składniki : 1 nieduża cebula 1-2 ząbki czosnku 200ml białego wina (użyłam półsłodkiego, ale doskonale nada się także wytrawne) 500-700ml bulionu warzywnego 3-4 dojrzałe, soczyste gruszki 250g ryżu arborio 150g sera gorgonzola szczypta tymianku 3 ziarna kardamonu 0,5 łyżeczki ostrej papryki lub płatków chili sok z połowy cytryny
Codzienne Gotowanieprzez 15 minut w temperaturze 250 stopni pięć minut przed końcem pieczenia na wierzch dodajemy nieco pokruszonego sera typu greckiego chlebki podajemy ciepłe, posypujemy nieco czarnuszką i możemy podać do nich rukolę i/lub oprószyć posiekaną kolendrą idealnie pasuje do nich schłodzone białe wytrawne wino
zobacz ich smakpyszny farsz zapieczony w aromatycznych białych paprykach, spróbujcie! ;) Przepis podaję na 4 porcje. Składniki: 4-6 sztuk białej papryki (w zależności od ich wielkości) 200g zielonej soczewicy 3 średniej wielkości marchewki 1 nieduża cukinia średnia cebula 3 ząbki czosnku około 150g sera żółtego masło do smażenia pieprz, sól czosnek granulowany Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę siekamy drobno
Czerwona Porzeczka