schab gotowany - 2161 przepisów (strona:5/145)

Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie 74

pokroiłam karkówkę na cienkie plasterki jak wędlinę na kanapki. stronie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia i wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę gotowaną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek gotowany (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html), schab pieczony w cebuli (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com

Waniliowe Improwizacje
Schab gotowany w chrzanie 335

może zabraknąć domowych wędlin, które co roku obowiązkowo przygotowuję…Piekę, gotuję czy oddaje zamarynowane do wędzenia. Czasem robię peklowane, czasem długo marynowane – najważniejsze że wychodzą pyszne i domowe. Wiadomo iż plaster wędliny świetnie smakuje z chrzanem, pomyślałam by całe mięso przesiąkło jego smakiem. Schab wyszedł delikatny, aromatyczny i niezwykle soczysty. Świetnie smakuje z dodatkiem ćwikły czy też musztardy(...)Wodę wymieszać z chrzanem, dodać przyprawy oraz rozgniecione ząbki czosnku. W zalewie umieścić mięso,( musi być całkowicie zanurzone ew. dolać wody) odstawić na 12 godz do lodówki. Następnego dnia schab gotować w zalewie przez 30 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimy, opłukać pod bieżącą wodą.             Smacznego

Szczyptachili
Kruchy schab w sosie własnym (6 składników) 206

puszczania wody” podczas leżakowania w lodówkach). Woda znajdująca się na powierzchni mięsa zaczyna intensywnie parować i to właśnie ta gorąca para ścina zewnętrzną powierzchnię mięsa, przez co schab gotuje się zamiast smażyć. Jak uzyskać idealnie miękkie mięso? Po pierwsze, po podsmażeniu zalać mięso ciepłym płynem. Jeśli na rozgrzane, skwierczące kawałki mięsa wlejemy zimną wodę, szok wywołany różnicą temperatur sprawi(...)długo i powoli. Każde mięso w sosie będzie smaczniejsze, jeśli damy mu się ,,pitrasić”, długo i na małym/średnim ogniu. Podobnie jak rosół – gulasz czy schab w sosie nie powinien gotować się jak szalony, to nie woda na makaron! Mięso będzie miało czas przegryźć się z przyprawami, oddać smak i kolor do sosu, a po 2-3 godzinach

Wilk Syty
Domowa wędlina + film 78

Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt Bożego Narodzenia a także innych okazji. Gotowany schab jest bardzo aromatyczny i kruchy, pełen smaku przypraw, które wnikają do samego środka. To rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi. Taka wędlina idealnie smakuje na zimno, pokrojona w plastry, podana z sosem tatarskim, chrzanowym lub sałatką(...)składniki na 1,5 kg wędliny 1,5 kg schabu lub innego mięsa ( łopatki , karkówki, boczku, fileta z indyka ) 2 litry wody 1/3 szklanki soli ( schab, filet z indyka ) lub 1/2 szklanki soli ( łopatka, karkówka, boczek ) 1 łyżka cukru 4-5 ząbków czosnku 1/2 łyżeczki ziołowego pieprzu 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 5-6 liści laurowych kilka ziaren ziela

Smakowite Dania
Karkówka pieczona w rękawie 65

gorąco jako pieczeń na obiad. Wystarczy ją pokroić w plastry. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia i wypróbowania pozostałych moich przepisów na domowe wędliny pieczone i gotowane, np.: na schab gotowany w majonezie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/11/schab-pieczony-w-mleku.html), karkówkę gotowaną (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/karkowka-gotowana-na-kanapki.html), boczek gotowany (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/boczek-gotowany.html), schab pieczony w cebuli (link

Waniliowe Improwizacje
Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) 32

Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina), czyli schab wolno gotowany – idealny na kanapki. Wbrew pierwszemu skojarzeniu cały czas przygotowania i gotowania schabu nie wynosi tylko 5 minut. Nazwa tej domowej wędliny, czyli “5-minutowy&# The post Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Leczo z fasolką szparagową Mamut 170

Czyli zupa na bogato lub obiad z jednego garnka... Składniki: 1/2 kg bardzo dojrzałych pomidorów (najlepiej malinowych) 1 laska kiełbasy myśliwskiej 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 300 g fasoli szparagowej mamut 2 małe cukinie 2 cebule 2 papryki (dowolnego koloru) 2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu (najlepiej z mięsa, może być z kostki) 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki(...)Fasolkę umyć, odciąć końcówki i każdą przekroić na 2-3 części. Paprykę, cukinię i obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Warzywa zalać wywarem, dodać kiełbasę oraz schab i gotować do miękkości. Pomidory zalać wrzątkiem, odczekać 10 minut i zdjąć skórę. Pokroić w kostkę , dodać do warzyw razem z posiekaną natką, ziołami i kminkiem. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy

Czerwień i błękit
Święta Wielkanocne 152

produktów przygotowana, w tym roku mój smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :)  Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video  http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku

NA MOIM TALERZU
Schab na zimno 82

obawiam, kiedy przygotowuję pieczeń w całości, czy na pewno będzie wystarczająco soczysta i miękka. No i przeraża mnie czas przygotowania. Wczoraj jednak mit o długim gotowaniu został obalony. Polecam SCHAB GOTOWANY , aromatyczny, miękki i kruchy. Dzięki Kamila za przepis. SKŁADNIKI: 1,5 kg. schabu 0,5 szkl. soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki majeranku 6 szt. ziela angielskiego 3 ząbki(...)liścia laurowe Pamiętajcie, że zawsze możecie doprawiać według swojego gustu, swoimi ulubionymi przyprawami. WYKONANIE: Sól, pieprz, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek- wymieszać natrzeć schab i odstawić na 3 godz. Zalać wodą i gotować 3-5 min. zostawić w tej wodzie do dnia następnego. Następnego dnia gotujemy 3 min. , zostawiamy w wodzie do wystygnięcia i GOTOWE! SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Boczek gotowany w przyprawach 208

Składniki : boczek, najlepszy cienki płat mięsa około 1 kg (wtedy zmniejszamy ilość składników zalewy) przyprawy takie jak przy gotowaniu schabu lub karkówki Przygotowanie: Postępujemy tak jak w moim przepisie -(klik)  Mięso gotowane w przyprawach - schab Do takiego mięsa wskazany chrzan tarty

Proste Potrawy
Ekspresowa wędlina domowa ze schabu 435

wieczorem i odstawiam na całą noc. Schab umyć i włożyć do zimnej zalewy, na małym ogniu, pod przykryciem doprowadzić do wrzenia. Od momentu kiedy woda z mięsem zacznie wrzeć gotować schab pięć minut. Po tym czasie wyłączyć i pozostawiając mięso w garnku z marynatą, żeby dobrze przesiąkło smakiem i aromatem przypraw, odstawić na kilka godzin ( najlepiej cały dzień lub całą(...)momentu wyjęcia po dwukrotnym gotowaniu i wystudzeniu to 24 godziny, przez cały proces przygotowania mięso musi być całkowicie zanurzone w marynacie Przepis znalazłam na blogu Gotuję, bo lubię Artykuł Ekspresowa wędlina domowa ze schabu pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Schab gotowany 10 minut - domowa wędlina! 8492

porannym programie telewizyjnym oglądałem jak się robi domowe wędliny i nie spodziewałem się, że to może być takie łatwe! Postanowiłem więc spróbować zrobić swoją wędlinę! Postawiłem na schab gotowany 10 minut! Okazało się, że mięso jest idealne w smaku i dokładnie pasuje do kanapek ;) Polecam każdemu spróbować! Składniki na domową wędlinę: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1-1,5 kg schabu(...)dodajemy pozostałe składniki, powstałą zalewę dokładnie mieszamy i wkładamy do niej schab (zalewy powinno być tyle, aby zakryć cały schab), który powinien w niej się marynować przez około 4 godziny. Następnie garnek z mięsem wkładamy na ogień i zagotowujemy. Gotujemy jeszcze przez 5 minut z zegarkiem w ręku. Po upływie tego czasu, garnek ściągamy z ognia i odstawiamy w chłodniejsze

Gotuj z Prezesem
Schab gotowany 118

Schab gotowany - doskonały jako wędlina na zimno lub w plastrach z sosem na ciepło.  Inspiracja: Moje Gotowanie, kwiecień 2014 2 kg schabu środkowego ( ja zrobiłam z 0,7 kg schabu ) 2,5 l wody 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka majeranku 1/3 szklanki soli łyżeczka mielonego pieprzu 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Wodę wlewamy do garnka(...)dodajemy przyprawy, czosnek i majonez. Zagotowujemy, odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej zalewy wkładamy schab i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy dokładnie 5 min. Odstawiamy na noc. Rano doprowadzamy do wrzenia i zagotowujemy 5 min. Całość studzimy, pozostawiając mięso zanurzone w zalewie. Wyjmujemy i podajemy

Atlas Smaków