przygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i papryką. Takie jednogarnkowe mięsne dania najczęściej przygotowuję, kiedy nastają chłody. Składniki: ok. 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 1 puszka czerwonej fasoli 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 2 małe cukinie 1 duża cebula 1 papryka czerwona(...)słodkiej papryki Schab pokroić w kostkę. Z papryk usunąć środki. Paprykę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Warzywa zalać wywarem, dodać schab, obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, przepłukaną soczewicę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Wlać passatę, a następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę razem z posiekaną natką, ziołami i kminkiem. Na końcu dodać koncentrat
Czerwień i błękitpublikację, że nie chcę go znowu przesuwać na „zaś”. Nie pamiętam kiedy go zrobiłam i co mnie natchnęło. Chyba od dłuższego czasu przymierzałam się po prostu do gotowanej karkówki. Postanowiłam to w końcu zrobić. Pamiętam natomiast, że karkówka wyszła naprawdę pyszna. Bardzo zwyczajna, domowa. A w połączeniu z kaszą i mizerią to już w ogóle cacy. Chociaż chyba(...)gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Jeżeli płyn za bardzo wyparował, możecie dodać go trochę więcej. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Karkówka duszona w sosie cebulowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypublikację, że nie chcę go znowu przesuwać na „zaś”. Nie pamiętam kiedy go zrobiłam i co mnie natchnęło. Chyba od dłuższego czasu przymierzałam się po prostu do gotowanej karkówki. Postanowiłam to w końcu zrobić. Pamiętam natomiast, że karkówka wyszła naprawdę pyszna. Bardzo zwyczajna, domowa. A w połączeniu z kaszą i mizerią to już w ogóle cacy. Chociaż chyba(...)gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Jeżeli płyn za bardzo wyparował, możecie dodać go trochę więcej. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Karkówka duszona w sosie cebulowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymocno zakręcamy i wkładamy do garnka wyścielonego ściereczką. Następnie kolejną ściereczką oddzielamy je od siebie, aby nie stykały się podczas pasteryzacji. Słoiki zalewamy zimną wodą do 3/4 wysokości i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. W razie potrzeby do garnka dolewamy wodę, jeśli zbyt dużo odparuje. Od momentu zagotowania liczymy 2 godziny, następnie wyłączamy gaz i pozwalamy słoikom się wystudzić(...)powtórzyć. Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę na kanapki Zobacz inne przepisy na domowe wyroby wędliniarskie: Domowa wędlina czosnkowa na kanapki Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny Domowa wędlina wieprzowa z żurawiną Artykuł Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę
e-PrzepisyKulinarnetaki sposób schab, ale tym razem inaczej doprawiła. Do garnka włożyć schab, zalać wodą i wywarem lub tylko wywarem. Dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wstawić garnek na ogień i zagotować. Schab gotować od zagotowania się wody 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, przykrywka musi być przykryta. Zostawić aż całkowicie ostygnie. Sprawdzić smak w razie gdyby nie było wystarczająco soli doprawić. Woda(...)być delikatnie przesolone. Musi być czuć sól, ale nie przesolić za mocno. Brzmi to trochę skomplikowanie , ale dacie radę Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 8-10 minut. Zależy jaki gruby jest schab. Mój nie był zbyt gruby więc wystarczyło 8 minut. Ponownie zostawić aż ostygnie. Już jest gotowy do jedzenia. Smacznego
Kuchnia PokoleńZdrowe odżywanie to zdrowie posiłki. Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakie wyroby sprzedawane są w sklepach. Dlatego od kilku lat nie kupuję tylko robię w domu. Dziś przygotowałam bardzo delikatny schab gotowany rozpływający się w ustach. Świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Schab gotowany
Kulinarne pyszności MolkiSchab gotowany, nadziewany śliwką to pyszna wędlina którą możemy przygotować sami w domu. Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Ja przygotowuję ją już kolejny raz i za każdym razem szybko znika(...)Zioła do schabu można użyć dowolne, polecam przepis. SKŁADNIKI : schab w kawałku około 1-2 kg śliwki suszone sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka w proszku majeranek PRZYGOTOWANIE : Schab nalerzy umyć i oczyścić z błon, następnie przez środek naciąć nożem i zrobić wzdłuż dziurkę. Do środka nakładamy suszone śliwki. Schab obtaczamy
Kulinarne Fantazje Marioliprostej kanapki z masłem i szynką proponuję wykonanie kanapki wieloskładnikowej. Wiele smaków, niektóre kęsy nadają się do pochrupania. Dla mnie śniadanie w sam raz. Oto składniki: chleb tostowy masło schab gotowany jajko ugotowane na twardo ogórek zielony szczypiorek sól, pieprz kolorowy Chleb tostowy zarumieniamy w tosterze. Jak ostygnie smarujemy masłem. Kładziemy plaster schabu gotowanego (lub innej wędliny). Ugotowane na twardo
tojestpyszne.blogspot.comGotowany schab można użyć jako składnika wykwintnej sałatki. Ta jest dość słodka, więc pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu. Mam nadzieję, że wśród Was znajdzie się grono fanów mojej propozycji. Składniki: 3 grube plastry schabu gotowanego lub pieczonego, np. z tego przepisu 200 g sera żółtego (Gouda, Złoty Mazur lub wędzony) szklanka winogron 3 łodygi selera naciowego
Czerwień i błękitsałaty, który po otwarciu torebki zalegał w lodówce i koncentrat z buraka dla koloru klusek. Przygotowałam więc kluski z sałaty i buraka i podałam je z pikantnymi plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki udekorowałam całość kiełkami botwiny. Wyglądem te kluski trochę przypominają kopytka , czy leniwe pierogi, ale na wrzątek były wrzucane łyżeczką, mają dlatego nierówne kształty(...)wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski z sałaty i buraka wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, podajemy z plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki.. Polecam te kluski gdyż są pyszne. The post Kluski z sałaty i buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSoczysty i kruchy schab świetny na zimno do kanapek, na deskę wędlin jak i na ciepło do obiadu na przykład z sosem chrzanowym. 1 i pół kg schabu do gotowania 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki soli 10 ziaren pieprzu 4-5 ząbków czosnku 4 liście laurowe 8-10 kulek ziela angielskiego dodatkowo majeranek pieprz mielony pół łyżeczki czosnku(...)granulowanego Schab umyć i osuszyć. Do dużego garnka wlać wodę i dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Wody powinno być tyle aby przykrywała mięso. Do zimnej wody włożyć schab doprowadzić do wrzenia i gotować na niedużym ogniu 5 minut. Po tym czasie palnik wyłączyć i pozostawić całość na 12 godzin pod przykryciem. Następnie całość ponownie zagotować i gotować kolejne 5 minut
Andzia PichciCebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab. Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka
Na moim talerzuCebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab. Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka
NA MOIM TALERZUSchab krótko gotowany to przepis idealny na święta Wielkanocy a trzydniowe przygotowanie idealnie wpasowuje się w trzy dni Wielkiego postu jednakże samo przygotowanie jest nieziemsko proste. Składniki : 2 kg schabu wieprzowego 2 l wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 5 ząbków czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki soli 1 łyżka majeranku 1 łyżka ziół(...)ogniu i ponownie zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy przez noc ponownie w najchłodniejszym miejscu. Dzień 3 : Schabowego wyjmujemy z zalewy i zawijamy w folię spożywczą. Przechowujemy w lodówce. Schab krótko gotowany pokrojony w grubsze plastry możemy podawać na ciepło np z sosem chrzanowym natomiast cienko krojony będzie świetnym dodatkiem do kanapek
Mechanik w kuchni