Świąteczny schab piernikowy Zbliżają się święta, a ja chciałabym podzielić się z Wami przepisem na wyjątkowe danie, które z pewnością zachwyci Waszych gości – świąteczny schab piernikowy gotowany. To aromatyczne i soczyste mięso, które łączy w sobie tradycyjne smaki Bożego Narodzenia z nutą nowoczesności. Schab gotowany w przyprawach piernikowych to prawdziwa uczta dla podniebienia, pełna korzennych aromatów i świątecznego ciepła(...)zobaczymy że woda staje się gorąca, zmniejszamy grzanie na malutkie i gotujemy pod przykrywką. Kiedy tylko woda zagotuje się, pilnujemy 5 minut gotowania i wyłączamy grzanie. Garnek zostawiamy w takim stanie do przestygnięcia na 6 godzin. Po tym czasie jeszcze raz powoli wywar ze schabem doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy 5 minut. Wyłączamy. Ponownie zostawiamy do przestygnięcia na 6 godzin
Dorota Smakujesoczyste. I takie właśnie jest. Ten przepis to modyfikacja najdelikatnieszego schabu wg Aleex , który Wam tak smakował. Teraz będzie smakował jeszcze lepiej. Jestem o tym przekonana. Spróbujcie, a schab gotowany na pewno wykorzystacie jeszcze nie raz. Kto wie? Może zrobicie go także na nadchodzące święta? Gorąco polecam. Składniki: • 1 kg surowego schabu środkowego • 1 marchewka • 1 pietruszka • kawałek pora • przyprawy(...)zimną wodą. Powinno jej być tyle, aby mięso było całkowicie przykryte. Wodę posolić. 6. Garnek postawić na ogniu. Jak się zagotuje, zmniejszamy płomień, aby woda w garnku tylko “mrugała”. Gotować schab, od zawrzenia wody, godzinę (1kg=1godz). Jeśli mamy kawałek mięsa o innej wadze, czas gotowania należy skrócić lub wydłużyć. 7. Po upływie określonego czasu wyłączyć gaz. Garnek z zawartością
W mojej kuchnidziś opublikować. Zajrzałam na bloga i zobaczyłam, że mięsa nie było u mnie już szmat czasu. Parę dni temu kupiłam mięsa ciut więcej niż planowałam, więc z pozostałości zrobiłam schab gotowany z suszonymi pomidorami. Przepis równie prosty jak na schab w sosie własnym , właściwie identyczny. Postanowiłam jednak tym razem sosu nie zagęszczać i nie dodawać do niego śmietany. Sos wyszedł(...)gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Pamiętajcie o uzupełnianiu wody. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Przed podaniem mięso można posypać natką pietruszki. Artykuł Schab gotowany z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyautorka: Gotuj zdrowo!kolorowo! | blog: Gotuj zdrowo!kolorowo! Amerykańskie żeberka (NAJLEPSZE!) autorka: gotuj się | blog: gotuj się do gotowania Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Schab pieczony z jabłkami autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Tagine z wieprzowiną i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog(...)blog: Zakątek Smakosza Kurczak pieczony faszerowany kaszą gryczaną i grzybami autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Kurcze pieczone na browarku autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Schab pieczony z orzechami autorka: Zdrowa Kuchnia | blog: Zdrowa Kuchnia Kurczak nadziewany po algiersku autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Schab pieczony w ziołach podawany z sosem
Kuchenna KontrrewolucyaSchab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina), czyli schab wolno gotowany – idealny na kanapki. Wbrew pierwszemu skojarzeniu cały czas przygotowania i gotowania schabu nie wynosi tylko 5 minut. Nazwa tej domowej wędliny, czyli “5-minutowy” wzięła się od czasu jednorazowego gotowania mięsa (równie dobrze można by go nazwać “schab 10-minutowy”, bo tyle wynosi całkowity(...)czas gotowania […] The post Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepublikację, że nie chcę go znowu przesuwać na „zaś”. Nie pamiętam kiedy go zrobiłam i co mnie natchnęło. Chyba od dłuższego czasu przymierzałam się po prostu do gotowanej karkówki. Postanowiłam to w końcu zrobić. Pamiętam natomiast, że karkówka wyszła naprawdę pyszna. Bardzo zwyczajna, domowa. A w połączeniu z kaszą i mizerią to już w ogóle cacy. Chociaż chyba(...)gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Jeżeli płyn za bardzo wyparował, możecie dodać go trochę więcej. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Karkówka duszona w sosie cebulowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypublikację, że nie chcę go znowu przesuwać na „zaś”. Nie pamiętam kiedy go zrobiłam i co mnie natchnęło. Chyba od dłuższego czasu przymierzałam się po prostu do gotowanej karkówki. Postanowiłam to w końcu zrobić. Pamiętam natomiast, że karkówka wyszła naprawdę pyszna. Bardzo zwyczajna, domowa. A w połączeniu z kaszą i mizerią to już w ogóle cacy. Chociaż chyba(...)gotujemy około godziny (mięso musi się rozpadać). Jeżeli płyn za bardzo wyparował, możecie dodać go trochę więcej. Pod koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, jeżeli jest potrzeba. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Karkówka duszona w sosie cebulowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymocno zakręcamy i wkładamy do garnka wyścielonego ściereczką. Następnie kolejną ściereczką oddzielamy je od siebie, aby nie stykały się podczas pasteryzacji. Słoiki zalewamy zimną wodą do 3/4 wysokości i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. W razie potrzeby do garnka dolewamy wodę, jeśli zbyt dużo odparuje. Od momentu zagotowania liczymy 2 godziny, następnie wyłączamy gaz i pozwalamy słoikom się wystudzić(...)powtórzyć. Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę na kanapki Zobacz inne przepisy na domowe wyroby wędliniarskie: Domowa wędlina czosnkowa na kanapki Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki Schab gotowany w rękawie – mięciutki i delikatny Domowa wędlina wieprzowa z żurawiną Artykuł Karkówka w słoiku – przepis na domową konserwę
e-PrzepisyKulinarnetaki sposób schab, ale tym razem inaczej doprawiła. Do garnka włożyć schab, zalać wodą i wywarem lub tylko wywarem. Dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wstawić garnek na ogień i zagotować. Schab gotować od zagotowania się wody 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, przykrywka musi być przykryta. Zostawić aż całkowicie ostygnie. Sprawdzić smak w razie gdyby nie było wystarczająco soli doprawić. Woda(...)być delikatnie przesolone. Musi być czuć sól, ale nie przesolić za mocno. Brzmi to trochę skomplikowanie , ale dacie radę Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 8-10 minut. Zależy jaki gruby jest schab. Mój nie był zbyt gruby więc wystarczyło 8 minut. Ponownie zostawić aż ostygnie. Już jest gotowy do jedzenia. Smacznego
Kuchnia PokoleńZdrowe odżywanie to zdrowie posiłki. Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakie wyroby sprzedawane są w sklepach. Dlatego od kilku lat nie kupuję tylko robię w domu. Dziś przygotowałam bardzo delikatny schab gotowany rozpływający się w ustach. Świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Schab gotowany
Kulinarne pyszności MolkiSchab gotowany, nadziewany śliwką to pyszna wędlina którą możemy przygotować sami w domu. Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Ja przygotowuję ją już kolejny raz i za każdym razem szybko znika(...)Zioła do schabu można użyć dowolne, polecam przepis. SKŁADNIKI : schab w kawałku około 1-2 kg śliwki suszone sól, pieprz do smaku słodka i ostra papryka w proszku majeranek PRZYGOTOWANIE : Schab nalerzy umyć i oczyścić z błon, następnie przez środek naciąć nożem i zrobić wzdłuż dziurkę. Do środka nakładamy suszone śliwki. Schab obtaczamy
Kulinarne Fantazje Mariolisałaty, który po otwarciu torebki zalegał w lodówce i koncentrat z buraka dla koloru klusek. Przygotowałam więc kluski z sałaty i buraka i podałam je z pikantnymi plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki udekorowałam całość kiełkami botwiny. Wyglądem te kluski trochę przypominają kopytka , czy leniwe pierogi, ale na wrzątek były wrzucane łyżeczką, mają dlatego nierówne kształty(...)wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski z sałaty i buraka wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, podajemy z plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki.. Polecam te kluski gdyż są pyszne. The post Kluski z sałaty i buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSoczysty i kruchy schab świetny na zimno do kanapek, na deskę wędlin jak i na ciepło do obiadu na przykład z sosem chrzanowym. 1 i pół kg schabu do gotowania 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki soli 10 ziaren pieprzu 4-5 ząbków czosnku 4 liście laurowe 8-10 kulek ziela angielskiego dodatkowo majeranek pieprz mielony pół łyżeczki czosnku(...)granulowanego Schab umyć i osuszyć. Do dużego garnka wlać wodę i dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Wody powinno być tyle aby przykrywała mięso. Do zimnej wody włożyć schab doprowadzić do wrzenia i gotować na niedużym ogniu 5 minut. Po tym czasie palnik wyłączyć i pozostawić całość na 12 godzin pod przykryciem. Następnie całość ponownie zagotować i gotować kolejne 5 minut
Andzia PichciCebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab. Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka
Na moim talerzuCebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab. Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka
NA MOIM TALERZU