schab gotowany - 2015 przepisów (strona:3/135)

Podsumowanie akcji Sztuka Mięsa 99

autorka: Gotuj zdrowo!kolorowo! | blog: Gotuj zdrowo!kolorowo! Amerykańskie żeberka (NAJLEPSZE!) autorka: gotuj się | blog: gotuj się do gotowania Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Schab pieczony z jabłkami autorka: Natka gotuje | blog: Natka gotuje Tagine z wieprzowiną i ciecierzycą autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym autorka: Dagmara U stóp Benbulbena | blog(...)blog: Zakątek Smakosza Kurczak pieczony faszerowany kaszą gryczaną i grzybami autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Kurcze pieczone na browarku autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Schab pieczony z orzechami autorka: Zdrowa Kuchnia | blog: Zdrowa Kuchnia Kurczak nadziewany po algiersku autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Schab pieczony w ziołach podawany z sosem

Kuchenna Kontrrewolucya
Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) 4060

Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina), czyli schab wolno gotowany – idealny na kanapki. Wbrew pierwszemu skojarzeniu cały czas przygotowania i gotowania schabu nie wynosi tylko 5 minut. Nazwa tej domowej wędliny, czyli “5-minutowy” wzięła się od czasu jednorazowego gotowania mięsa (równie dobrze można by go nazwać “schab 10-minutowy”, bo tyle wynosi całkowity(...)czas gotowania […] The post Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gulasz z soczewicą i gotowanym schabem 51

przygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i papryką. Takie jednogarnkowe mięsne dania najczęściej przygotowuję, kiedy nastają chłody. Składniki: ok. 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 1 puszka czerwonej fasoli 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 2 małe cukinie 1 duża cebula 1 papryka czerwona(...)słodkiej papryki Schab pokroić w kostkę. Z papryk usunąć środki. Paprykę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać. Warzywa zalać wywarem, dodać schab, obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, przepłukaną soczewicę i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Wlać passatę, a następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę razem z posiekaną natką, ziołami i kminkiem. Na końcu dodać koncentrat

Czerwień i błękit
Schab jako wędlina na chleb 109

taki sposób schab, ale tym razem inaczej doprawiła. Do garnka włożyć schab, zalać wodą i wywarem lub tylko wywarem. Dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wstawić garnek na ogień i zagotować. Schab gotować od zagotowania się wody 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, przykrywka musi być przykryta. Zostawić aż całkowicie ostygnie. Sprawdzić smak w razie gdyby nie było wystarczająco soli doprawić. Woda(...)być delikatnie przesolone. Musi być czuć sól, ale nie przesolić za mocno. Brzmi to trochę skomplikowanie , ale dacie radę Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 8-10 minut. Zależy jaki gruby jest schab. Mój nie był zbyt gruby więc wystarczyło 8 minut. Ponownie zostawić aż ostygnie. Już jest gotowy do jedzenia. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Schab gotowany 198

Zdrowe odżywanie to zdrowie posiłki. Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakie wyroby sprzedawane są w sklepach. Dlatego od kilku lat nie kupuję tylko robię w domu. Dziś przygotowałam bardzo delikatny schab gotowany rozpływający się w ustach. Świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Schab gotowany

Kulinarne pyszności Molki
Schab na kanapki 28

Schab na kanapki. Marynowany w przyprawach schab, gotowany na drugi dzień w mleku. Świetny na kanapki. Idealny dla tych, co starają się unikać wędlin sklepowych. Kruchy, aromatyczny i dobrze przyprawiony. Do tego własnej roboty chleb i człowiek jest w niebie. Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 2 hrs 12 hrs Czas całkowity / Total time(...)mleka pełnotłustego Sposób wykonania / Instructions: Mięso umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i natrzeć nią mięso. Całość umieścić w woreczku. Szczelnie zawiązać i wstawić do lodówki na 12 godzin. Schab gotować w mleku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego przez ok.2 godzin pod przykrywką. Co pewien czas przewracać na drugą stronę. Mięso zostawić do wystudzenia w mleku. Zimne kroić

Spice things up
Schab na kanapki 23

Schab na kanapki. Marynowany w przyprawach schab, gotowany na drugi dzień w mleku. Świetny na kanapki. Idealny dla tych, co starają się unikać wędlin sklepowych. Kruchy, aromatyczny i dobrze przyprawiony. Do tego własnej roboty chleb i człowiek jest w niebie. Czas przygotowania / Prep. time: 15 mins Czas gotowania / Cook time: 2 hrs 12 hrs Czas całkowity / Total time(...)mleka pełnotłustego Sposób wykonania / Instructions: Mięso umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i natrzeć nią mięso. Całość umieścić w woreczku. Szczelnie zawiązać i wstawić do lodówki na 12 godzin. Schab gotować w mleku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego przez ok.2 godzin pod przykrywką. Co pewien czas przewracać na drugą stronę. Mięso zostawić do wystudzenia w mleku. Zimne kroić

Spice things up
Schab gotowany (na kanapki) 305

Gotowany schab to najłatwiejsza domowa wędlina, jaką można sobie wyobrazić. Nie dość że bardzo dobrze smakuje, to jego przygotowanie jest banalnie proste.  Składniki : ok. 1 kg schabu wieprzowego tyle wody by pokryła mięso w garnku na 1 litr wody mniej więcej 1,5 łyżki soli 1 łyżeczka cukru (użyłam ciemnego) 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka(...)majeranku Przygotowanie : Mięso przekładam do garnka, zalewam wodą, dodaję sól, cukier i przyprawy/ Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam ogień i gotuję schab 15 minut. Wyłączam ogień i pozostawiam mięso do całkowitego ostudzenia w garnku, wraz z płynem. Powtarzam jeszcze raz cały proces - podgrzewam, zagotowuję, gotuję 15 minut, pozostawiam do ostudzenia. Mięso po tym czasie jest gotowe do jedzenia

sio-smutki
SCHAB GOTOWANY, NADZIEWNY ŚLIWKĄ + FILMIK 19

Schab gotowany, nadziewany śliwką to pyszna wędlina którą możemy przygotować sami w domu. Jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. Ja przygotowuję ją już kolejny raz i za każdym razem szybko znika(...)Zioła do schabu można użyć dowolne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  schab w kawałku około 1-2 kg  śliwki suszone sól, pieprz do smaku  słodka i ostra papryka w proszku majeranek  PRZYGOTOWANIE :  Schab nalerzy umyć i oczyścić z błon, następnie przez środek naciąć nożem i zrobić wzdłuż dziurkę. Do środka nakładamy suszone śliwki. Schab obtaczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kanapka śniadaniowa wieloskładnikowa 94

prostej kanapki z masłem i szynką proponuję wykonanie kanapki wieloskładnikowej. Wiele smaków, niektóre kęsy nadają się do pochrupania. Dla mnie śniadanie w sam raz. Oto składniki: chleb tostowy masło schab gotowany jajko ugotowane na twardo ogórek zielony szczypiorek sól, pieprz kolorowy Chleb tostowy zarumieniamy w tosterze. Jak ostygnie smarujemy masłem. Kładziemy plaster schabu gotowanego (lub innej wędliny). Ugotowane na twardo

tojestpyszne.blogspot.com
Sałatka ze schabu z winogronami, bakaliami i makiem 58

Gotowany schab można użyć jako składnika wykwintnej sałatki. Ta jest dość słodka, więc pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu. Mam nadzieję, że wśród Was znajdzie się grono fanów mojej propozycji. Składniki: 3 grube plastry schabu gotowanego lub pieczonego, np. z tego przepisu 200 g sera żółtego (Gouda, Złoty Mazur lub wędzony) szklanka winogron 3 łodygi selera naciowego

Czerwień i błękit
Kluski z sałaty i buraka 95

sałaty, który po otwarciu torebki zalegał w lodówce i koncentrat z buraka dla koloru klusek. Przygotowałam więc kluski z sałaty i buraka i podałam je z pikantnymi plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki udekorowałam całość kiełkami botwiny. Wyglądem te kluski trochę przypominają kopytka , czy leniwe pierogi, ale na wrzątek były wrzucane łyżeczką, mają dlatego nierówne kształty(...)wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gdy wszystkie kluski z sałaty i buraka wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, podajemy z plastrami schabu gotowanego i sosem śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki.. Polecam te kluski gdyż są pyszne. The post Kluski z sałaty i buraka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab gotowany w zalewie 84

pieczony, a gotowany :) Trzeba mu poświęcić trochę czas u, ale gwarantuje Wam, że warto :) Schab jest wyjątkowo soczysty i aromatyczny, na pewno przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom :) Schab gotowany w zalewie 1,2kg schabu 2 łyżki majonezu 6 ziaren pieprzu 6 ziaren jałowca łyżka majeranku łyżka słodkiej papryki łyżeczka vegety 15 łyżeczek soli 1/2 główki czosnku, obranego(...)przeciśniętego prze praskę 2l wody W garnka przełóż wszystkie składniki, wymieszaj dokładnie. Następnie włóż do niego schab. Całość gotuj 12 minut licząc od momentu zagotowania. Po tym czasie garnek odstawiamy na 24h. Drugiego dnia ponownie gotujemy mięso 12 minut licząc od momentu zagotowania. Ponownie odstawiamy tym razem na dwa dni. Po tym czasie schab jest gotowy do jedzenia. Smacznego

365 dni dookoła kuchni
Schab gotowany 10 minutowy 571

Soczysty i kruchy schab świetny na zimno do kanapek, na deskę wędlin jak i na ciepło do obiadu na przykład z sosem chrzanowym. 1 i pół kg schabu do gotowania 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki soli 10 ziaren pieprzu 4-5 ząbków czosnku 4 liście laurowe 8-10 kulek ziela angielskiego dodatkowo  majeranek pieprz mielony pół łyżeczki czosnku(...)granulowanego Schab umyć i osuszyć. Do dużego garnka wlać wodę i dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Wody powinno być tyle aby przykrywała mięso. Do zimnej wody włożyć schab doprowadzić do wrzenia i gotować na niedużym ogniu 5 minut. Po tym czasie palnik wyłączyć i pozostawić całość na 12 godzin pod przykryciem. Następnie całość ponownie zagotować i gotować kolejne 5 minut

Andzia Pichci
Kolejna odsłona schabu 40

Cebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab.  Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka

Na moim talerzu
Kolejna odsłona schabu 53

Cebulę kroimy w piórka. Schab krótko smażymy na oleju. Przekładamy do garnka. Smażymy cebulę na patelni, na której smażyliśmy schab.  Cebulę dodajemy do schabu, dolewamy wodę, sok i dosypujemy przyprawy. Gotujemy na średnim ogniu do miękkości (ponad 30 minut). Sos można zagęścić dodając mąki ziemniaczanej. Mmm Pycha! Zapraszam na facebooka

NA MOIM TALERZU