schab gotowany - 2318 przepisów (strona:128/155)

Panierowane pierogi z ciasta parzonego 128

jaja 1/4 łyżeczki soli bułka tarta Przygotowanie panierowanych pierożków z ciasta parzonego: W rondelku rozpuszczamy masło, dolewamy do niego wodę i zagotowujemy. Kiedy woda z masłem zaczną się gotować dodajemy mąkę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Ciasto odstawiamy, aby przestygło, lecz nie do końca. Najlepiej pracuje się z ciepłym ciastem. Po przygotowaniu ciasta na włoskie pierożki, przechodzimy(...)ofercie Kuchni Myśliwskiej znalazłam jeszcze krakowską suchą z dzika oraz myśliwską z dzika. Bardzo mi one smakowały i z pewnością sięgnę po nie ponownie.  Czaję się również na schab z dzika Sous-Vide i jeżeli go wypróbuję to od razu Wam dam znać o jego smaku! :) co do smaku dwóch pozostałych wędlin jestem zdania, że są warte grzechu! Bardzo

MamaOskarka
Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku. 198

Bitki wieprzowe w sosie własnym. Bitki wieprzowe w sosie własnym. Składniki:   600 g wieprzowiny np. schabu, karkówki lub szynki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 600 ml wywaru lub wody sól, pieprz Przygotowanie:   Wieprzowinę podziel na cztery plastry. Przez(...)ciasto będzie odchodzić od rak. Z ciasta uformuj niewielkie kuleczki i zrób w środku dziurkę. Gotowe kluski układaj na blacie posypanym mąką. Gotuj w osolonej wodzie na małym ogniu w kilku ratach, przez 2-3 minuty.   Wyjmuj łyżka cedzakową. Kluski podawaj gorące z sosem i bitkami.   Bitki

kuron.com.pl
TRZY FASOLE I GROCH, CZYLI KWARTET IDEALNY, ZUPA FASOLOWO-GROCHOWA 132

żółtego, niełuskanego grochu - 500g obranych warzyw (marchew, korzeń pietruszki) - 3 łodygi selera naciowego - por, kawałek białej części - 600g obranych ziemniaków - wędzonka (u mnie żeberko i kawałki wędzonej szynki, schabu i chudego boczku, dość dużo... moi domownicy lubią dużo mięsiwa w takich zupach, ale można dać kawałek, tylko do smaku) - 8 kulek ziela angielskiego - 2 liście laurowe, - 5 łyżek dobrego, aromatycznego(...)roztartego w dłoniach majeranku, zalewam wodą, mniej więcej do 2/3 zawartości gara. Garnek zamykam, wstawiam na palnik i doprowadzam do wrzenia. Od tego momentu (od zagotowania) po zmniejszeniu palnika gotuję moją zupę 70-80 minut. W osobnym garnku, w małej ilości słonej wody ugotowałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 1h i 10-20 minutach, wyłączam palnik i odstawiam garnek

Smaczne Zdrowe
Wielkanoc i tradycyjne świąteczne śniadanie 114

sobie przy tym życzenia. Co się powinno znaleźć na tradycyjnym wielkanocnym stole podczas śniadania? Oczywiście tradycja nakazuje nam jeść jajka ugotowane na twardo. Aby ich skorupki nabrały ładnego koloru gotujemy je w łupinach cebuli, albo w wywarze z czerwonych buraków. Do jajek zawsze podajemy sos tatarski, przygotowany na bazie majonezu z dodatkiem marynowanych grzybków i jajek ugotowanych na twardo(...)dwudziestu lat dostarczane przez polskich dostawców do naszych domów. W ofercie jest dostępna Kiełbasa Głogowska, Szynka z tradycyjnej wędzarni, Kiełbasa Lisiecka, Boczek tradycyjnie wędzony, Kiełbasa z tradycyjnej wędzarni oraz Schab z tradycyjnej wędzarni. Wyroby Szlacheckiej Wędzarni to: najwyższej jakości mięso starannie dobierany asortyment, tak aby sprostać oczekiwaniom klientów wyłącznie polscy i wyselekcjonowani producenci prosty skład bez dodatku glutaminianu sodu, fosforanów

Kulinarne przygody Gatity
Aromatyczny gulasz z szynki 167

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHOW MEIN Z WIEPRZOWINĄ – 5,20 zł 399

MARYNATA (1 min): do średniej miski wlewamy 4 łyżki sosu sojowego, dodajemy drobno pokrojone 3 ząbki czosnku, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. 2. WIEPRZOWINA (3 min): kawałek schabu kroimy w plastry, które lekko rozbijamy tłuczkiem, aby zmiękczyć strukturę mięsa. Następnie kroimy w prostokątne kawałki, które wrzucamy do marynaty, mieszamy i wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin(...)będą pół miękkie. Ogólnie w Chinach je się znacznie bardziej surowe warzywa niż w Polsce, więc wybierzcie, jak lubicie. 5. MAKARON (5 min): gotujemy w sporym garnku wodę na makaron. Kiedy zacznie wrzeć, wyłączamy, nieco solimy i wrzucamy makaron chow mein, starając się go nie połamać. Mieszamy i odstawiamy na ok. 4 min do napęcznienia. Po tym czasie odsączamy

Nerds Kitchen
Ostra wieprzowina. 157

  Został mi w lodówce kawałek mięsa schabowego, a ile można jeść kotlety?! W ten właśnie sposób postanowiłam - będzie coś na nutę chińską. Inspiracją był ten

Brzuszki Łakomczuszki
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 104

Jedni jedzą słodycze, których ja nie lubię, a inni pałaszują sosy, czyli tacy jak ja Polecam każdemu, prosta i niekłopotliwa potrawa. składniki na 2 osoby: 2 grube plastry schabu 2 kawałki sera żółtego, 5 x 2 cm garść suszonych pomidorów w połówkach 2 łyżeczki, suszonych pomidorów wiórki 1 papryka czerwona grubościenna 1 papryka zielona grubościenna 4 ząbki czosnku 2 szalotki(...)mielonymi suszonymi pomidorami, resztą wyciśniętego praską czosnku , brązowym cukrem, solą i chilli do smaku. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem następne 10-15 minut, po czym zalej śmietaną i gotuj do momentu aż sos zacznie się zagęszczać. Nie przejmuj się jeśli ukaże się trochę sera na roladkach, mięso się kurczy więc czasem coś wypchnie, ale reszta zostanie w środku

Ogrodnik w podróży
Kotlety z kurczaka w panierce 96

bułce tartej . Moje kotleciki są bardzo smaczne i zapewniam Was, że przypadną do gustu wszystkim domownikom. Polecam ten przepis dzięki któremu tzw. kotlet schabowy z kurczaka (wiem, że schab ma tylko świnia, ale smalec czy pasztet z fasoli też się przyjął w kuchni) jest kruchy, mniej tłusty od tradycyjnego schabowego z wieprzowiny. Zobaczcie jak zrobić pyszne kotlety z kurczaka. Polecam(...)panierujemy kotlety w bułce tartej z każdej strony. Kotlety drobiowe smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Panierowane kotlety drobiowe podajemy z ulubionymi dodatkami np. frytkami, gotowanymi ziemniakami, lub puree ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką. Ja przygotowałam dwie surówki: marchewką i ananasem, oraz surówkę z kiszonej kapusty z dodatkami.   The post Kotlety z kurczaka w panierce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka jarzynowa 43

kawałki pieczonego kurczaka, kawałki wędzonej ryby lub tuńczyka. Z mięsem - sałatka warzywna to idealne danie dodatkowe do różnego rodzaju mięs i wędlin. Doskonale sprawdzi się  jako dodatek do schabu, pieczeni, kotletów mielonych czy pieczonej piersi z kurczaka. Na kanapki - sałatkę jarzynową można wykorzystać jako pyszny i pożywny farsz do kanapek. Wystarczy rozsmarować ją na kromkach chleba i udekorować ulubionymi(...)pożywne danie, które świetnie nadaje się różnego rodzaju okazje, takie jak imprezy, pikniki czy obiady rodzinne. Sałatka to idealna potrawa na ciepłe dni, kiedy nie chce się zbytnio gotować. Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, a przy tym sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Można ją podawać jako danie główne, ale również jako dodatek do mięs, wędlin

Moja Książka Kucharska
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z CURRY I RODZYNKAMI – idealna na Święta 101

zazwyczaj. Ja zwykle zajmuję się tą słodką stroną Świąt Bożego narodzenia, mama dba o sałatki, wędliny i mięsa na obiad. Na świątecznym stole nie może zabraknąć klasycznej jarzynowej, pieczonego schabu robionego jeszcze wg. babcinego przepisu, wiedeńskiego sernika, którego wypatrujemy cały rok i jednej z ulubionych sałatek mojej rodziny: sałatki śledziowej z curry i rodzynkami. Przygotowujemy ją tylko na Święta Bożego(...)ziarna * liście laurowe – 3 szt * ziele angielskie – 3 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Śledzie zalewamy wodą, moczymy przez ok. 10 godzin zmieniając przy tym dwukrotnie wodę. ZALEWA: Składniki zalewamy, gotujemy, studzimy, zalewamy śledzie, odstawiamy na 5 dni do lodówki. SOS CURRY: Cebulę siekamy, ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy namoczone rodzynki oraz majonez i Vegetę z curry Podravka – wszystko

Ostra na Słodko
Pulpety z warzywami i makaronem 80

pietruszka, cebula i pora, oraz makaron. Danie w miarę lekkie, dobre dla dzieci i dorosłych. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pulpety: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 60g serka topionego śmietankowego 0,5 łyżeczki majeranku sól pieprz czarny i ziołowy (po szczypcie) mąka pszenna do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Włożyłam listek laurowy, ziele angielskie, natkę pietruszki i koperku. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem czarnym i ziołowym. Całość zagotowałam i dodałam koncentrat pomidorowy i suchy makaron. Moje danie gotowałam ok. 30 minut. W tym czasie wszystkie składniki powinny się zrobić mięciutkie. Danie podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo jest tu wszystko co trzeba, czyli mięsa, warzywa i węglowodany

Waniliowe Improwizacje
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 174

diecie redukcyjnej często wykluczają ze swojej diety wieprzowinę, która kojarzy im się z mięsem tłustym, kalorycznym. A niekoniecznie musi tak być. Polędwiczki wieprzowe to część tuszy wieprzowej biegnąca wzdłuż schabu, o niskiej kaloryczności (100 g mięsa dostarcza około 110 kcal), wysokiej zawartości białka (21 g w 100 g produktu) i niewielkiej ilości tłuszczu (ok. 3 %). Mięso jest kruche, delikatne, soczyste(...)nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około 10 minut. 6. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie lub na parze, do czasu, aż będzie miękka. Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej podajemy na fasolce szparagowej skropionej oliwą z oliwek, a w małej kokilce podajemy sos jogurtowo

W kuchni Katie

Proponowane wyszukiwania