schab gotowany - 2318 przepisów (strona:129/155)

Zrazy wołowe 52

pulled pork Kotlety mielone w sosie musztardowym Pieczony kurczak w panierce z parmezanem Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym Polędwiczki w sosie kurkowym Boeuf bourguignon – przepis Julii Child Schab z suszonymi pomidorami Sznycel z indyka Gulasz z indyka Pieczona polędwica wieprzowa Kotlet schabowy Kotlety mielone Karkówka duszona Golonka pieczona ZRAZY WOŁOWE PRZYGOTOWANIE: 1h 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI(...)smaż ją 3 minuty, aż się zeszkli i zrumieni. Usmażoną cebulę przełóż do garnka z mięsem, dodaj także gorący bulion lub wodę. Dopraw solą, pieprzem i listkami laurowymi. Gotuj zrazy przez 60-70 minut, do czasu kiedy mięso stanie się miękkie, a sos zgęstnieje dzięki cebuli i mące. Zrazy najlepiej podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi i ulubioną surówką. Smacznego

nietylkopasta.pl
Wieprzowina z paprykowym sosem i portugalski migas 209

sposób będziecie mieć na talerzu kawałek słonecznej i pysznej Portugalii.  Z pomocą przyszedł blog  Food from Portugal Składniki mięso: 600 g   wieprzowiny pokrojonej w kostkę ( dałam schab) 50 ml  oliwa z oliwek 2 średnie cebule 10 ząbków czosnku 1 liść laurowy 1 łyżka sosu paprykowego (lub pasty z papryki) 100 ml białego, wytrawnego wina sól, pieprz(...)małym ogniu około 3 minut, mieszając od czasu do czasu.   Dodać pokrojone pieczywo, wymieszać z oliwą.  Stopniowo dodawać wrzącą wodę, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać i gotować na małym ogniu tak długo aż pieczywo wchłonie wodę i zacznie się rozpadać  tworząc jednolitą masę. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną kolendrę, wymieszać i doprawić o ile to konieczne. Migas

Stare Gary
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 164

poprzedniej pracy od koleżanki. Jeśli macie mięso, które powiedźmy, że było kupione kilka dni temu i z jakiś względów nie zajęliście się nim jeszcze, namoczcie je w mleku. Szczególnie schab czy drób. Ogólnie moczenie drobiu w mleku, powoduje, że mięsko staje się bardzo kruche. Jeśli kilka szkół moczenia mięsa w mleku. Ja moczę je kilka godzin, ale niektórzy(...)indyka 1/2 opakowania fety 1 średni brokuł 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz jajko, mąka, bułka tarta 2 łyżki masła Sposób przygotowania Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Brokuł zgniatamy widelcem, dodajemy czosnek, cebulkę, fetę i przyprawy. Mieszamy na w miarę jednolitą masę. Filet oprawiamy, nakrawamy zgodnie z instrukcją w poście. Przyprawiamy solą i pieprzem

Mieszam w Garnku
Sznycel schabowy po myśliwsku 100

jeszcze mniej! Jeśli często pytasz na fb: Co na obiad? Co polecacie na obiad? Co zrobić ze schabu? Przygotuj schabowego po myśliwsku. Jeśli posmakuje Tobie i Twojej rodzinie poleć go innym, za co z góry dziękujemy! Sznycel schabowy po myśliwsku Składniki: Kotlety: schab bez kości: 5 kotletów jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta sól i pieprz do smaku masło(...)plasterki pieczarki. Grzyby puszczą wodę. Smaż od czasu do czasu mieszając, aż płyn wyparuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, bulion lub wodę oraz sól, pieprz i paprykę do smaku. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż płyn się nieco zredukuje. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Ponownie dopraw w razie konieczności. Jeśli według Ciebie sos jest zbyt płynny możesz go nieco zagęścić mąką

Kuchnia Na Wypasie
Sylwestrowe menu – top lista 949

Najważniejsze, że podczas ich jedzenia nie potrzeba mieć sztućców ani talerza. Wystarczy kromki pełnoziarnistej bagietki posmarować masłem lub majonezem, obłożyć plasterkiem sera np. liliput, złożonym na pół cienkim plastrem schabu lub szynki, udekorowany natką pietruszki i ćwiartką pomidora koktajlowego. Aby kanapeczka się nie rozpadła nabijamy ją na ozdobną szabelkę do koreczków. Smacznego. W ciągu kilku chwil mamy pyszne, kolorowe przekąski(...)odrobina majonezu. Lubimy ją, gdyż jest pyszna! Składniki: ¾ szkl. makaronu mini kokardki 3 plastry świeżego ananasa, może być też ananas w syropie 4 plasterki szynki, może być też gotowania lub pieczona pierś drobiowa 2 łyżki kukurydzy orzechy włoskie odrobina majonezu zioła do sałatek Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente lub ryż gotujemy na sypko, studzimy Plastry ananasa kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Azjatyckie żeberka 57

szynką parmeńską –  królik w winie –  pulled pork –  kotlet schabowy –  kotlet schabowy –  gicz cielęca w warzywach –  boeuf bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł na kurczaka –  polędwica z marynowanym pieprzem –  placek po węgiersku –  młoda kapusta AZJATYCKIE ŻEBERKA PRZYGOTOWANIE(...)minut przed końcem pieczenia przygotuj sos. Do garnka dodaj sos hoisin, sos sojowy, miód, 1 łyżeczką przyprawy 5 smaków, starte na tarce ząbki czosnku oraz świeży imbir. Sos gotuj przez 3-4 minuty aż wszystko się połączy. Wyłącz płomień i ostaw sos aby wystygł i nieco zgęstniał. Po upłynięciu czasu wyjmij żeberka, odkryj górną część folii. Przewróć żeberka na drugą

nietylkopasta.pl
Kurczak w paprykowej marynacie z grilla 205

Kurczak to wciąż jedno z najpopularniejszych mięs używanych do grillowania. Tym razem będzie to kurczak w paprykowej marynacie z grilla. Do przygotowania tego dania możecie użyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa cebulowa 165

prostu uwielbiam tą zupę, a że zostały mi kości po schabie (schab może łącznie miał z 2,5 -3 kg) to postanowiłam na tych kościach zrobić bulion. Całość wyszła super na drugi dzień zupa jest jeszcze lepsza w smaku niż pierwszego dnia. Składniki 1,2-1,5 kg cebuli 3 ząbki czosnku 0,5 litra wina białego (najlepiej wytrawnego(...)zredukuje i całość nabierze lekko słodkiego aromatu a nie alkoholowego dolewamy bulion (ja dorzuciłam do wszystkiego jeszcze opłukane kości z mięsem i wybrane ziela angielskie i liście laurowe). Całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze min 30 min. Im dłużej tym lepiej. Najważniejsze by cebula była miękka i rozpływała się w ustach, w konsystencji ma być jak "rozgotowany" makaron. Gotową zupę

Piekielna Kuchnia Pati
Nie Lada Restobar - nowoczesny bar mleczny 107

Wiecie za co kocham dobre jedzenie? Za to, że łączy ludzi. A gdy dodać do tego jeszcze dobre wino, które rozwiązuje języki, to mamy przepis na

Cooking Monster
Wielkanocne last minute: 10 najszybszych przepisów na Wielkanoc 129

zostawiając ją na 10 minut w garnku, żeby herbata naciągnęła. Ugotowane jajka wyjąć z wody, delikatnie obtłuc skorupki, ale nie obierać. Jajka włożyć do garnka z marynatą i gotować 5 minut. Przed podaniem ostudzić w garnku z zalewą. Pasta jajeczna z sardynkami Pasta jajeczna to najlepszy śniadaniowy przepis. Robi się ją dosłownie chwilkę a natychmiast przenosi nas w świat dzieciństwa(...)kawałki 2 łyżki tartego chrzanu (może być kupny) 4 jajka ugotowane na twardo – obrane i przekrojone na pół Pełny przepis na zupę z rzeżuchy Zupa z rzeżuchy     Schab nadziewany tuńczykiem   Lubicie surf and turf? To spodoba Wam się przepis na polską wersję vitello tonnato z kupnym już gotowym schabem nadziewanym sosem tuńczykowym. Składniki: ok 300 g gotowego

Ugotowane pozamiatane
Karkówka w sosie chrzanowym 262

cebuli i miodzie ,  Zrazy wołowe w sosie własnym ,  Gulasz z indyka z papryką ,   Klopsiki z mozzarellą w sosie pieczarkowym ,  Kurczak w garam masala , Schab w majeranku , Kofty z kminem rzymskim , Kurczak w sezamie , Gołąbki po meksykańsku , Polędwica w kolorowym pieprzu z sosem koperkowym , Szybkie skrzydełka , Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym , Klopsiki z indyka(...)niewielkiej ilości tłuszczu lub podpiec bez tłuszczu na patelni grillowej, by mięso nie było surowe. Do garnka wlać ok. 3 szklanek wody, doprawić łyżką przyprawy typu Vegeta, zagotować. Do gotującej się wody włożyć podsmażone mięso, gotować około godziny, aż mięso będzie miękkie, a część wody odparuje.  Przygotować sos beszamelowy. Sos beszamelowy - jak zrobić? Mleko z zielem angielskim i listkami

Moje Qulinaria
Pieczona pierś indyka w sosie pieczeniowym 48

Duszony schab, duszona karkówka, to zawsze dobry pomysł na pyszny obiad. Mięso to nie wymaga dużo przygotowań a jedynie czasu. Czas spowoduje, że schab zrobi się miękki i delikatny, a dodatki nadadzą pyszny smak. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki  sklep(...)koszyka Książka Zapach Świąt Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Polecam Wam także: –  karkówka duszona –  schab w sosie –  kurczak z czerwonym pesto –  kurczak pieczony na butelce piwa –  kurczak z mozzarellą –  kurczak pieczony –  orientalne skrzydełka z kurczaka –  kotlety mielone z kurczaka

nietylkopasta.pl
Kotlet schabowy po wiedeńsku 328

słodkiej, 1/2 łyżeczki mielonej papryki gorzkiej, 1,2 łyżeczki suszonego majeranku, 1/2 pęczka koperku, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 ogórków, 100 ml śmietany 18%, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, oleju. Schab oczyściłem z błon i pokroiłem na 4 kotlety, które przy użyciu tłuczka rozbiłem do grubości około 5 mm. Kotlety delikatnie posoliłem z każdej strony i przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem(...)ułożonymi na nich jajkami sadzonymi na 5 minut. W międzyczasie ugotowałem obrane ze skórek ziemniaki ziemniaki na parze. Ziemniaki powinny być miękkie, jednak nie powinny się rozpadać. Czas gotowania zależy od wielkości  i gatunku ziemniaków, niewielkie ziemniaki gotowałem przez 20 minut. Ogórki obrałem ze skórek i pokroiłem w cienkie plasterki. Do ogórków dodałem śmietaną, całość przyprawiłem niewielką ilością soli

Wyprawy kulinarne
Bigos orientalny 174

kapusty kiszonej własnej roboty (wg. przepisu Futrzaka - klik tutaj ) 1 kg świeżej białej kapusty  0,5 kg wołowiny na gulasz  0,5 kg szynki, schabu, karkówki lub łopatki wieprzowej (zastąpiłem wielbłądziną, bo wieprzowina jest w Arabii Saudyjskiej zabroniona)  0,5 kg dziczyzny (zastąpiłem jagnięciną)  0,5 kg wędzonego boczku (użyłem surowego boczku wołowego, bo innego tutaj(...)byłoby zrobić to dzień wcześniej). Kapustę kiszoną drobno pokroić, jeśli jest zbyt kwaśna przepłukać zimną wodą, przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem, tak, żeby kapusta była prawie zakryta i gotować bez przykrycia na niewielkim ogniu około 1 godziny Świeżą białą kapustę poszatkować i dodać do kiszonej kapusty, uzupełniając wodę. Dodać liście laurowe, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, jałowiec (jeśli macie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania