Wieprzowina z paprykowym sosem i portugalski migas

Wieprzowina z paprykowym sosem i portugalski migas

Wieprzowina z paprykowym sosem i portugalski migas

Wyjazdy wakacyjne niestety już za mną. Pozostają wspomnienia i rozpaczliwe próby odtworzenia smaków. Dzisiaj jedna z nich. Kolendra polska w najmniejszym stopniu nie przypomina tej portugalskiej - aromat portugalskiej jest niesamowity. Ale nawet z naszą, to danie jest bardzo smaczne a równocześnie nie wymaga wielkiego wysiłku. Sos paprykowy kupiłam w owadzim sklepie, przyjechał prosto z Pingo Doce czyli od portugalskiego właściciela owada naszego. Można go (sos), moim zdaniem, zastąpić paprykową pastą - być może... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.