mięsożercą jednak jestem, to czasami napada mnie ochota na kawałek dobrej wołowiny czy kaczuchy. Zazwyczaj kupuję jeden-dwa steki, cienko kroję i wykorzystuję na sałatki. Teraz jednak na sałatę w ogóle nie miałam ochoty, a steki chciałam skontrastować z czymś lekkim. Padło na pieczone warzywa. Stek z pieczonymi warzywami to strzał w 10! Powinien zadowolić zarówno panów jak i panie
Poezja smakuboku (z reguły robię to od prawej strony) i od dołu i roluje wszystko na bok. Dzięki temu składniki nie wypadają nam dołem. Co można dodać do tortilli? Sałatę, paprykę, cebulę, ogórka, smażonego kurczaka z przyprawami i polać sosem (ketchup, czosnkowy) Mięso mielone z sosem pomidorowym, fasolą, kukurydzą (ala burito
W kuchni bez szafekAdźi jest niezwykle popularne i bardzo lubiane przez dzieci. Na poniższym zdjęciu widać racuchy, które zrobiła Syryjka i przyniosła nam do biura na obiad. Placki podaje się z aromatycznymi sałatami. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy Aleksandryplasterki. Paprykę, obraną cebulę oraz ser feta kramy w kosteczkę drobną. Awokado obieramy przekrawamy na pół wyciągamy pestkę, skrapiamy dokładnie sokiem z cytryny oraz również kroimy w kosteczkę. Sałatę przykładamy do miski dodajemy wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos, do małej miseczki wkładamy wszystkie składniki dokładnie mieszając aby się dobrze wszystko połączyło. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę przed podaniem łącząc
kgwjanczewominut.Do mleka dodać mąkę, rozmieszać i dodać do sosu, doprawić solą, pieprzem i gałką...zagotować. Podawać gorące bezpośrednio po przygotowaniu. Pulpeciki serwowałam z ryżem ugotowanym na sypko i sałatą z dresingiem na bazie musztardy francuskiej, miodu i oliwy. Pysznie było. Smacznego
Gosia gotujeśrednim ogniu po około 4-5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po upieczeniu. Idealnym dodatkiem do takiego kotleta będzie puree z ziemniaków, marchewka z groszkiem i sałata z winegretem. Smacznego
Gosia gotujePanierować kotlety w mące, jajku i ponownie w mące. Smażyć na gorącym oleju z dodatkiem masła po 5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po usmażeniu np. z sałatą i ziemniakami. Smacznego
Gosia gotujekupiłam całkiem niezłe w smaku) 1 mandarynka Sos: szczypta pieprzu czarnego grubo mielonego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy bazyliowej 1 łyżeczka miodu sok z połowy pomarańczy Przygotowanie: Sałatę umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu, dodać obrane połówki orzechów i segmenty z obranej mandarynki.Truskawki przekroić na ćwiartki i umieścić na wierzchu. Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu, porządnie
Gosia gotujeugotować al dente z łyżką oliwy, odcedzić i podzielić na pół. Jedną część zalać sokiem z buraków. Po około 3-4 minutach odcedzić. Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat, makaron, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy. Składniki na sos połączyć ze sobą i polać nim sałatkę. Można podawać....Smacznego
Gosia gotujepieczarek. Po wierzchu lekko skropiłam oliwą, posypałam bułka tartą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopi na 30 minut. Podałam zaraz po wyjęciu z piekarnika z zieloną sałatą polaną winegretem . Smacznego
Gosia gotujePiec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 60 minut. Podawać gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniakami, sałatą i pieczarkami z tego przepisu....Smacznego
Gosia gotujefasolki i wlać go garnka. Zagotować ciągle mieszając. Doprawić majerankiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Podawać gorącą...Ja bardzo lubię taką fasolkę z zielona sałatą Smacznego
Gosia gotujeJogurt połączyć z majonezem, dodać sok z cytryny, pokrojone drobniutko główki szparagów, czosnek i przyprawy.Dokładnie wymieszać i pozostawić do przemacerowania się smaków. Kotlety serwować ciepłe z zieloną sałatą i sosem. Smacznego
Gosia gotujepołożyć na nią obręcz do smażenia jajek w formie kwiatu. Wbić w n ią jajko i usmażyć tak, aby żółtko było półmiękkie. Na talerzu ułożyć umyte i osuszone liście sałat i pietruszki. Porozkładać pieczarki i pokrojonego w ósemki pomidora. Na środku ułożyć jajko. Sos: Awokado obrać pokroić w kostkę, dodać majonez, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz. Zmiksować
Gosia gotujeskórki pokrojonego w kostkę pomidora. Dusić na małym ogniu przez 60 minut. Na końcu ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Bitki podałam z kasza jęczmienną ugotowaną na sypko i sałatą z winegretem. Smacznego
Gosia gotuje