sałaty - 3500 przepisów (strona:163/234)

Roladki z indyka w sosie serowym 209

się rozpuszczą przyprawiamy sos gałką, granulowanym czosnkiem i pieprzem. Upieczone roladki przekrawamy na pół pod kątem lub kroimy na talarki – jak wolicie. Podajemy z sosem serowym i dowolną sałatą (u mnie rukola, ale może być dowolna mieszanka). Post Roladki z indyka w sosie serowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sałatka z grillowanymi burakami 147

Składniki na sałatkę: 1 opakowanie mixu sałat w rukolą 2 duże buraki 1 duża cebula czerwona 1 opakowanie sera feta Składniki na sos: 1/2 szklanki oliwy z oliwek 50 ml octu balsamicznego 3 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka miodu pszczelego 2 ząbki czosnku Przygotowanie sosu:  wszystkie składniki blendujemy i przelewamy do buteleczki. Przygotowanie sałatki: Buraki myjemy, obieramy

ClauditteMissCooking
Burgery z indyka dla dzieci. 168

misce. Formujemy kulki i spłaszczamy. Wielkość jest dowolna. Smażymy na oliwie z oliwek lub grillujemy.  Jak ja podałam synkowi hamburgera? Ulubiona bułka z ziarnami i kminkiem liść sałaty lodowej plasterek pomidorka 3 plasterki ogórka  kotlet

ClauditteMissCooking
Faszerowane pieczarki 155

wymieszać z drobno pokrojoną papryką, pomidorami i ugotowaną - ostudzoną fasolką.  Przyprawić, dodać posiekany szczypiorek i nadziać pieczarki.  Grillować w 180st C ok 10 min. Ja podałam na sałacie z sosem winegret i oczywiście lampką białego winka :-) ............... Smacznego

Gaździnka warzy
Sushi! 244

sushi to surowy tuńczyk, łosoś surowy, wędzony lub pieczony, pieczony węgorz,  krewetki w tempurze, marynowana makrela, ryba maślana, paluszki 'krabowe'. Jako pozostałych składników możemy użyć marchewki, ogórków, sałaty, awokado, papryki czerwonej, pędów bambusa, buraczki, czy włókien tykwy. WSZYSTKIE RYBY MUSZĄ BYĆ BARDZO ŚWIEŻE I OD PEWNEGO DOSTAWCY Najprostsze w przygotowaniu sushi to sashimi, czyli  po prostu kawałki bardzo

My Culinary Art
Zamiast gimnastyki. Dla zmęczonych i zapracowanych smakoszy. Cebula. 183

konfiturę. Wycinanie tartinek, nakładanie farszu i krojenie ulubionego koziego sera nie zajmie mi więcej niż 5 minut i będzie czystą przyjemnością. Czas pieczenia wystarczy w zupełności, by przygotować najprostszą sałatę  i nakryć do stołu. Zaraz potem przyjdzie pora, by delektować się naszymi ulubionymi smakami, a świadomość, że ich zjadanie zwalcza jednocześnie objawy zmęczenia z pewnością zakończy się kolejnym długim

KUCHARNIA
Kulinarna majówka. Wspomnień czar. 160

jedliśmy? Oto menu Kulinarnej Majówki: MENU – SOBOTA Krem ze szparagów z oliwą czosnkową Wiosenna pizza ze szparagami i pokrzywą na buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami

KUCHARNIA
Miechunka 200

przepołowione owoce miechunki. — Pieczemy w bardzo nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni, około 15-20 minut. — Po upieczeniu posypujemy pizze pieprzem i kolendrą. Sałatka z miechunką Składniki: mix sałat rzodkiewka papryka ogórek miechunka pół drobno pokrojonej cebuli sól pieprz ocet oliwa lub olej Przygotowanie: Z Octu i oliwy zróbcie sos (3 łyżki oliwy wymieszajcie z jedną łyżką octu

w mojej kuchni
łosoś, awokado, cytryna -- Zdrowa sałatka 226

Składniki: 4 plastry wędzonego łososia 2 garście sałaty 2 plasterki cytryny 2 łyżki nasion dyni 2 łyżki sezamu 1/2 ogórka 1 awokado 1/2 cebuli kilka oliwek 4 pieczarki Sos składniki

w mojej kuchni
WEGANIZM - Spróbujesz? Nie pożałujesz! :) ŚNIADANIA 185

jeść je nadal :) Ja zamiast masła na początku używałam oliwy z oliwek albo oleju lnianego a z czasem przestałam tłuścić pieczywo czymkolwiek; posypuję tylko zmielonym siemieniem lnianym , na to sałata obojętnie jaka, pomidory i ogórki kiszone albo rzodkiewki i ogórki zielone albo ogórki i papryka, może być i trochę soli i ketchup na to wszystko i smacznego! Można zrobić ciepłe

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pierś w szynce prosciutto z faszerowaną papryką 218

garnka i podgrzewamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, odrobinę cukru. Gdy sos zgęstnieje dodajemy pieprz cayenne oraz masło.  Gdy danie będzie gotowe, na talerzu układamy sałatę, a na niej faszerowaną paprykę. Następnie łyżką nakładamy trzy porcje sosu, a przy każdej z nich kładziemy kawałek piersi. EFEKT PREZENTUJE SIĘ TAK...  ... SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
ZUPA ROSÓŁ 179

szum zdejmuje się przez cały proces gotowania) Warzywa obierz ,cebulę opiecz (ja opiekam na gazie można w piekarniku). Wrzuć warzywa,cebulę,ziarna pieprzu,ziele angielskie,liście laurowe i liść sałaty. fot.Jacek M. Rosół powinien gotować się 3 godziny na małym ogniu lekko "pyrkając".po około 2,5 godzinach,jak mięso będzie miękkie posól do smaku (ja daję około

Pasje Jolki
Naleśniki z farszem z fasoli 293

posypać cheddarem, dowolnie złożyć - ja składałam w kopertkę (jak w  tym  przepisie). Naleśniki podgrzać w kuchence mikrofalowej, podpiec w piekarniku lub obsmażyć na patelni. Podawać z dowolna sałatą. Smacznego

Stare Gary
Typowo włoski obiad dla małych... i dużych ! 543

mielonego 2 plastry schabu zioła ulubione glassa sojowa  Ponti od INDEX FOOD ocet balsamiczny z Modeny Ponti od INDEX FOOD olej lniany  OLEOFARM sól,pieprz,bazylia, mieszanka sałat-umyte gotowe do spożycia parmezan Ugotuj sos pomidorowy według   TEGO PRZEPISU Mięso mielone dopraw jak lubisz.Ja te kulki zrobiłam dla dzieci, gdyż one schabu z grilla mi nie pogryzą

Z Kuchni Do Kuchni