kostkę. Dodać chilli, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól oraz 6 drobno pokrojonych listków bazylii. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Najlepiej podawać na mixie zielonych sałat z plastrami szynki parmeńskiej oraz pomidorkami koktajlowymi. Dekorujemy listkami bazylii. Taka pasta może leżeć 2 dni w lodówce w pojemniku hermetycznym. Smacznego! Post Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi
Anielskie Smakijajka, mąkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtoczyć każdy w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Najlepiej smakują jako danie główne z sałatą, rukolą lub roszponką polane sosem vinegret, można je również podawać z sosem pomidorowym domowej roboty. Smacznego! Post Kotlety z kaszy jaglanej i mięsa mielonego pojawił się poraz pierwszy w Anielskie
Anielskie Smakiszynki parmeńskiej nałożyć trochę rozpuszczonego sera i rozsmarować. Następnie położyć na to plaster łososia i znów posmarować serem. Zwinąć w roladkę. Tak zrobić z pozostałymi składnikami. Podawać z zieloną sałatą i różnymi nowalijkami (ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka itp. polane sosem vinegret) Smacznego! Post Roladki z łososia w szynce parmeńskiej z serem gorgonzola pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smakimożna wyciąć fantazyjnie - można wykorzystać do tego choćby foremki do wykrawania ciastek, które nadają się również do wycinania w chlebie. W takich wesołych kanapkach można przemycić sałatę czy inne warzywa, za którymi większość dzieci nie przepada. Słodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią
Codzienna kuchnia niecodziennaosuszam. Na suchej patelni robię tost, opiekając kromkę pieczywa z obu stron. Tak samo postępuję z bakłażanem. Ciepły tost smaruję niewielką ilością masła, układam pasterek sera, opłukaną i wysuszoną sałatę oraz plastry bakłażana. Wodę zagotowuję wraz z octem i szczyptą soli. Jajko wbijam do szklanki. Kiedy woda zawrze, wrzucam jajko na środek garnka, do wody i łyżką staram się "zamknąć
W kuchni Karmel-itkiRybę smażymy ok. 3 minut z każdej strony. Placuszki formujemy łyżką na grubość ok. 0,5 cm smażymy tyle samo czasu co rybę. Placuszki i rybę podajemy z sałatą polaną octem balsamicznym
Zakręcony Widelecpieprzymy, obtaczamy w mące. Smażymy na tłuszczu z jabłek i szalotek po dwie minuty z każdej strony. Dodajemy odłożone jabłka i szalotki, podsmażamy jeszcze minutę. Do wątróbki dodaję miks sałat z winnym winegretem zrobionym na cydrze. Dwie łyżki cydru i oliwy, łyżka wody, sól i pieprz
BaRepasdodajemy czerwony barwnik spożywczy do większej zielony i dokładnie mieszamy. Kremy przekładamy do malutkich woreczków strunowych, odcinamy mały rożek z każdego i dekorujemy babeczki. Z zielonego kremu robimy liście sałaty, z czerwonego ketchup. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyroztopić i wymieszać z miodem. Mieszaniną wysmarować dokładnie kurczaka na około 20 minut przed planowanym wyciągnięciem. Upieczonego kurczaka delikatnie zdjąć z butelki i ułożyć na paterę. Udekorować gałązkami rozmarynu, sałatą rzymską i/lub ćwiartkami cytryny
Pyry na Gazświetnym źródłem łatwo przyswajalnego białka, kwasu foliowego, aminokwasów, witamin z grupy B i soli mineralnych. W połączeniu z czerwoną papryką i kalafiorem tworzą nie tylko smaczną ale i zdrową sałatę. SKŁADNIKI: boczniaki około 10 szt ½ czerwonej papryki średni kalafior krem balsamiczny natka pietruszki płatki papryki sól cukier PRZYGOTOWANIE: Kalafior myjemy. Dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli
Pyry na Gazwlewamy szklankę wody, redukujemy ogień pod patelnią i przykrywamy. Dajemy mu kilka minut. Para z wody spowoduje, że będzie soczysty. Jak kurczak się dusi to na talerzu układamy: mieszankę sałat, u mnie była to rukola i liście botwiny. Kilka kawałków mozzarelli, pomidorki koktajlowe, kawałek świeżego ogórka i kilka oliwek. Całość skrapiamy olejem rydzowym lub oliwą, doprawiamy pieprzem i solą. Kurczaka
ladykitchenSałatka Gyros jest znana chyba wszystkim. Ostatnią wersję zrobiłam z kiełkami fasoli mung zamiast kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej, które zawsze wieńczyły dzieło. Chrupkość kiełków dodała sałatce nieco lekkości. Polecam. Składniki: 2-3 filety z kurczaka 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 5-6 korniszonów 1 mała czerwona cebula opakowanie kiełków fasoli mung keczup, przyprawa gyros, olej do smażenia
Czerwień i błękitnajbardziej trafione. Kotlety mielone również w tym wydaniu nie są zwykłymi mielonymi. Podałam je w formie szaszłyków co bardzo przypadło moim domownikom do gustu. Całość została wzbogacona mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi i oczywiście sosem czosnkowym. I tak oto wydawało by się zwykły domowy obiad nabrał zupełnie nowych kształtów
Kuchnia w opałachpracy, dlatego sosik znajduje się jeszcze w słoiczku. SKŁADNIKI: roszponka pomidor ser feta oliwki kabanos plasterki ogórka sos grecki Wszystkie składniki (oprócz roszponki) pokroić w kostkę. Ułożyć na sałacie. Polać sosem ( użyłam sosu greckiego knorr rozrobionego z oliwą i odrobiną wody), tuż przed podaniem. Całość wymieszać. Można ją podać z grzankami
Kuchnia w opałachzdarzyło się jeszcze, aby komukolwiek z mojej rodziny podczas konsumpcji, nic nie spadło z takiej kanapki. Zawsze jakieś elementy trzeba zbierać z talerza :) SKŁADNIKI: pieczywo (najlepiej domowego wypieku) masło sałata wędlina jajko na twardo pomidor ogórek rzodkiewka szczypiorek kiełki ( u mnie rzodkiewki ) sól pieprz majonez A jak to zrobić: Kanapki prosta rzecz, każdy potrafi je zrobić. Wystarczy posmarować pieczywo pokrojone
Kuchnia w opałach