Gouda ścieramy na tarce na małych oczkach dodajemy do niego majonez i pokrojoną natkę pietruszki , doprawiamy pieprzem do smaku . Każdą rzodkiewkę nadziewamy przygotowanym farszem .Przystawkę podajemy na liściu sałaty
Smakowite Daniajedną kromkę zwijając por , by utworzyć rodzaj gniazdka. Do każdego gniazdka wbijamy po jednym jajku doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy jeszcze 5 minut . Tosty podajemy gorące z zieloną sałatą
Smakowite DaniaWyborna przystawka lub szybka przekąska dla miłośników serów pleśniowych. Aksamitny i miękki w środku, chrupiący na zewnątrz najlepiej smakuje podany na gorąco z sałatą. Dla mnie numer jeden wśród przekąsek na gorąco. składniki na 3 porcje 2 okrągłe serki typu camembert 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki sezamu 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia przepis Okrągłe serki
Smakowite Daniadodatkiem ulubionych przypraw, w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych. Jest to danie łatwe do przyrządzenia, a przy tym niezwykle smaczne, można je podać z ziemniakami i sałatą lub ulubionym sosem i frytkami. składniki na około 20 nuggetsów 50 dag piersi z kurczaka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 4 garście płatków kukurydzianych olej do smażenia 1/2 łyżeczki przyprawy
Smakowite Daniadzisiaj i muszę szczerze przyznać, że nawet jeżeli nie podacie mięsa z sosem żurawinowym, to i tak będzie ono pyszne i aromatyczne. Ja podałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 800 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 por 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego
Passions hobbies lifePoniżej znajdziecie przepis na jeden z moich ulubionych sosów, czyli dressing tysiąca wysp. Bardzo często podaję go do różnych sałat, przede wszystkim do tych z kurczakiem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy AleksandrySałatka powstała bardzo spontanicznie. Potrzeba chwil. Kurczak karmelizowany z miodem i smaczny sos zrobiły swoje. Polecam. SKŁADNIKI: opakowanie rukoli ( lub mix sałat) 1 mała pierś z kurczaka podwójna 10 dag twrogu 1 czerwona cebula papryka słodka sól, pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka miodu 2 jajka 2 pomidory 3 łyżki ziaren słonecznika Składniki
W kuchennym oknie Ewyjeszcze z czasów studenckich. Dietetyczne to ono nie jest, ale za to warto chociaż spróbować. Zrobiłam wersję podstawową, ale smacznym dodatkiem będzie sos żurawinowy. Najlepiej podawać z frytkami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 sery typu camembert (np. Turek 120 g) 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia WYKONANIE Jajko roztrzepać
Passions hobbies lifemarchewki - sos sojowy - olej rzepakowy lub ryżowy (rafinowany) - pieprz, bazylia, słodka papryka 3. Warzywa do farszu - 4 rzodkiewki - ogórek zieonu - 3 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - kilka listków sałaty lub inne ulubione warzywa Przygotowanie: 1.Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, ułożyć marchewki pokrojone w paski na blachę wyłożoną papierem do pieczenia skropić olejem i sosem sojowym, posypać
zdrowa vege kuchniaoliwy z oliwek 10 ml oleju rzepakowego 2 utarte ząbki czosnku (tarka o najmniejszych oczkach) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka suszonego chilli Do sałatki potrzebujesz: mix sałat z rucolą 1 pęczek rzodkiewek 1 duża cebula czerwona 4 pomidory 1 czerwona papryka
ClauditteMissCookingmaślanych 6 łyżek majonezu garść posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej mięty mąka do obtoczenia ryby oliwa do usmażenia ryby 2 łyżki klarowanego masła DODATKOWO kolorowe marchewki rzodkiewki kiełki sałaty Groszek zielony blendujemy razem z koprem i miętą dodając na koniec majonez i sól , zostawiamy kilka sztuk groszku zielonego do dekoracji . Ciastka kruszymy. Rybę smażymy obtoczoną
na gazieprzykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy czy ketchup. :) Smacznego
Kuchnia Elliewtedy przed ugotowaniem należy je najpierw rozmrozić,po czym dopiero ugotować. Jako dodatek do gulaszu czy rosołu nie potrzebujesz ich dekorować, ani polewać masłem. Świetnie smakują z sałatą doprawioną oliwą i octem
Pasje Jolkiłyżeczka musztardy ewentualnie płaska łyżeczka miodu Przygotowanie : Wszystkie składniki włożyć do słoika, zakręcić i dobrze nim potrząsnąć, tak by składniki utworzyły jednolitą emulsję. Jest to doskonały sos do zielonej sałaty czy surówki z cykorii. Do sosu można dodać np. posiekanej świeżej natki pietruszki, koperku lub innych ulubionych ziół :) Sos zamknięty w słoiku, przechowywany w lodówce może stać nawet miesiąc
Proste Potrawysól, gotować do miękkości. Zmiksować na gładkie puree przy pomocy blendera, dodając resztę masła masła i soku z pomarańczy. Doprawić. Mięso podawać z z sosem, marchewką, sałatą i np kaszą. Smacznego
Stare Gary