sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:107/176)

Kapusta pekińska zasmażana z cebulką. Pekinka na ciepło. 173

lodówce leżała samotnie pekińska... obiad prawie gotowy... ale brak sałatki, surówki.. I tak mnie naszło..co jest nienormalne u mnie .. bo uwielbiam surówki i sałatki .. aby ją zasmażyć :) Pierworodna wersja miała być z pomidorami, ale w trakcie przygotowywania po skosztowaniu zmieniłam koncepcję, uznałam,że jest tak smaczna, że dodanie pomidorów jest zbędne,zamiast nich dodałam o niebo więcej koperku(...)mielony, czosnek mielony, lubczyk suszony, sos sojowy Wykonanie Cebule kroje w półplasterki, kapustę szatkuję troszkę grubiej niż na surówkę. Na głebokiej i wysokiej patelni podgrzewam 2 łyżki masła, dodaje cebulkę, jak się zeszkli dodaje poszatkowana kapustę pekińską. Całość podlewam odrobina gorącej przegotowanej wody i zasmażam aż do miękkości kapusty. Kiedy kapusta juz jest miękka dodaję przyprawy: kminek mielony

Kuchnia z widokiem na ogród
Smoliste żeberka w mielonej kawie 190

łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chilli lub Tabasco 2 ząbki przeciśniętego czosnku Mięso pokroić na kawałki. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj w misce, dodaj żeberka wymieszaj tak żeby marynata dokładnie oblepiła mięso. Przykryj miskę folią i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze(...)ciemny, prawie czarny kolor lub do momentu aż mięso będzie miękkie. Jeśli chcemy je zrobić na grillu to wystarczy, umieścić na rozgrzanym grillu, do marynaty, która została na misce dodać odrobinę wody i w trakcie pieczenia obracać i smarować marynatą, piec aż będą ciemnobrązowe, około 30 minut. Podawać z sałatką, albo surówką i chlebem. Sos idealnie nadaje się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chrupiący kurczak w parmezanie - najlepszy smak w domowym wydaniu 36

szklanki startego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Krok 1. Filety z kurczaka umyć i osuszyć. Każdego fileta przekroić wzdłuż na 2 kotlety i lekko rozbić, aby mięso miało jednolitą grubość. W jednym naczyniu wymieszać bułkę tartą lub panko, starty parmezan, czosnek granulowany(...)panko. Sztuka podawania i przechowywanie kurczaka w parmezanie Podawanie: Kurczak w parmezanowej panierce to danie, które najlepiej smakuje podane na ciepło, tuż po przygotowaniu. Idealnymi dodatkami będą świeże sałatki, warzywa pieczone lub kremowe puree ziemniaczane. Można również podać go z makaronem i świeżym sosem pomidorowym, aby uzyskać włoskie nuty w swoim posiłku. Przechowywanie i podgrzewanie: Ostudzony kurczak powinien być przechowywany

Moja Książka Kucharska
Świąteczny pasztet z żurawiną 67

tarce lub suszony) Przyprawy do gotowania mięsa: 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu, 1 łyżka soli       *** Mięso (oprócz wątróbki) myjemy i umieszczamy w dużym garnku. Na mięsie wykładamy włoszczyznę, pokrojoną cebulę, grzybki, liście laurowe, pieprz w kulkach i ziele angielskie *** Całość zalewamy wodą (do poziomu mięsa), solimy i zagotowujemy. Dusimy na małym ogniu(...)mięsa. Mięso powinno się wręcz rozpadać. W międzyczasie wątróbkę podsmażamy przez chwilę z pokrojoną cebulką. Wątróbka ma pozostać surowa w środku *** *** Mięso oraz warzywa studzimy (wywaru w którym gotowało się mięso nie wylewamy) i mielimy w maszynce lub blendujemy na gładką masę. Wątróbkę z cebulką także mielimy *** *** Do mięsa dodajemy 1 szklankę wywaru, który pozostał nam po gotowaniu mięsa, żółtka

Blog z Apetytem
Gulasz z ciecierzycą 82

Duża porcja białka roślinnego z ciecierzycy połączona z mięsem i przyprawiona tak, że posiłek jest aromatyczny, sycący i dobrze trawiony przez organizm. Bardzo lubię ciecierzycę i dość często pojawia się na moim stole w postaci hummusu, jako dodatek do sałatek lub w połączeniu z mięsem w gulaszu. Jeśli chcę odpocząć od mięsa, to robię ciecierzycę w pomidorach z warzywami. Uważa(...)cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 dużego korzenia selera 1 papryka czerwona natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki majeranku pieprz naturalny do smaku Jak zrobić gulasz z ciecierzycą? Ciecierzycę zalać zimną wodą i moczyć

Kuchcik gotuje
Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! 169

kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 czerwona papryka przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do dużego garnka *** *** Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso, podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około(...)gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Węgierski kociołek – pyszna i pożywna zupa gulaszowa! pochodzi

Blog z Apetytem
FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ 138

smaku 🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽 Sos bbq do posmarowania 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie:  Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą. Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju a następnie dodaję mięso , smażę na rumiano ze wszystkich stron(...)następnie dodaję mieszkankę warzyw ja użyłam mrożoną i smażę jeszcze ok 3 min. Następnie mięso przekładam do woreczka do pieczenia ,zamykam szczelnie. Piekę w piekarniku ok 30-40 min w 180 stopniach. Ciasto kroję na równe plastry z jednego ciasta wyjdzie ok 8 szt ja użyłam dwóch ciast. Każdy smaruję sosem bbq i posypuję serem żółtym następnie kładę już przygotowaną

Gotowanie Patki
Jack & Burger czyli 7 twarzy burgera w SomePlace Else 137

samo pysznie zrobione mięso, lekko czerwone w środku, pyszny to burger był !  Ja wyłamałam się z klasycznych połączeń i wybrałam  DARK KNIGHT czyli burgera w ciemnej wręcz czarnej bułce z dodatkiem inkaustu z kałamarnicy z tuńczykiem marynowanym w whiskey Jack Daniel’s z dodatkiem guacamole, majonezu ze słodkim chili,  pomidorem,  sałatką z ogórków i dymki(...)całe szczęście moi współbiesiadnicy jak zwykle wyrazili zgodę na wymianę i tak każdy z nas miał szansę spróbować każdego z burgerów i dodatków.  Do tego moi panowie mieli radochę, bo na ścianach w jednym czasie na różnych ekranach leciało kilka różnych meczy piłkarskich.  Pełne menu dostępne na stronie hotelu  , szczerze były to bardzo smaczny wieczór z rodziną

Kuchnia na wzgórzu
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 179

minut cały czas mieszając. Łopatkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaję komosę ryżową, jajka oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. 2. Z papryki odkrawam wierzch, usuwam gniazda nasienne. Wnętrze papryki wypełniam przygotowanym farszem. Paprykę przykrywam odciętym wierzchołkiem(...)dobrze wypłukać pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się gorzkiego posmaku. Gotuje się je podobnie jak kaszę i ryż (ok. 15-20 minut).  Komosa ryżowa to doskonały dodatek do sałatek, dań mięsnych i warzywnych, a także deserów.  Może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż. Komosa ryżowa nadała mojej potrawie ciekawego smaku. Doskonale współgrała z mięsem i przyprawami. Zdecydowanie będę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Golonka indycza z estragonem 176

Hej!  Dziś z cyklu "domowe obiady" przygotujemy bardzo tani obiad, który zarazem jest dobrą alternatywą dla wieprzowej wersji golonki. Cebula i estragon to dobre połączenie

Kuchnia PROzdrowotna
Sałata ze śmietaną 63

Delikatna, lekko chrupiąca sałata masłowa ze śmietaną, to klasyczny, prosty w przygotowaniu i bardzo lubiany przez nas dodatek do wielu dań. Jednocześnie wystarczająco elegancki, aby podać

Kuchnia Na Wypasie
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 197

podania na obiad, na kolację lub jako dodatek do ryb i mięs z grilla. Poniżej podałam składniki na przygotowanie porcji dla 3 osób, ale możesz proporcjonalnie zwiększyć ich ilość zależnie od swoich potrzeb.   Proste dodatki do obiadu… ** Sałatka obiadowa z cukinii ** Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)czerwoną cebulę, pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówkę polecam do… Klopsa (pieczeni rzymskiej) Ryby pieczonej na ryżu Cukinii faszerowanej mięsem Paprykowych krążków nadziewanych mięsem Kotletów drobiowych (mielonych

Kulinarne S.O.S.
Surówka z białej kapusty ze śmietaną 197

podania na obiad, na kolację lub jako dodatek do ryb i mięs z grilla. Poniżej podałam składniki na przygotowanie porcji dla 3 osób, ale możesz proporcjonalnie zwiększyć ich ilość zależnie od swoich potrzeb.   Proste dodatki do obiadu… ** Sałatka obiadowa z cukinii ** Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)czerwoną cebulę, pora, posiekaną natkę pietruszki, koperek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówkę polecam do… Klopsa (pieczeni rzymskiej) Ryby pieczonej na ryżu Cukinii faszerowanej mięsem Paprykowych krążków nadziewanych mięsem Kotletów drobiowych (mielonych

Kulinarny S.O.S.
Jak przedłużyć trwałość żywności? Przechowywanie próżniowe. 106

pełnowymiarowych zgrzewarek FoodSaver). Szczerze polecam. Warto też tak dokupić sobie taki pojemnik do przechowywania próżniowego. Idealny do przechowywania owoców, warzyw, małych porcji jedzenia np. obiadu z dnia poprzedniego lub sałatek, które zabieramy ze sobą do pracy itd. W zestawie znajdziemy zgrzewarkę, instrukcję, worek i folie do pakowania próżniowego oraz ręczne urządzenie do uszczelniania. Kilka słów o pojemnikach do przechowywania próżniowego(...)wyjątki, jak np. biały ser). Zgrzewarka próżniowa jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności: mięs, warzyw, owoców, sosów, zup, kawy ziarnistej, artykułów sypkich jak kasze, ryże itd. Przykładowa ważność produktów po zapakowaniu próżniowym: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, drób – okres przechowywania 2-3 lata w zamrażalniku mięso mielone – okres przechowywania 1 rok w zamrażalniku ryby – okres przechowywania 2 lata w zamrażalniku orzechy

Słodkie okruszki
Środa: Niskokaloryczny hinduski kebab 130

kilkanaście składników, wliczając przyprawy. Przygotowuje z nich niesamowite, zdrowe i niskokaloryczne dania. Takie są kebaby hinduskie, pachnące Orientem, smaczne, bardzo proste i nietuczące. Całe danie, łącznie z ryżem i sałatką to około 300 kalorii. Niezłe. Polecamy Wam to danie na lunch do pracy, albo szybki, niekłopotliwy obiad. Oryginalny przepis znajdziecie tutaj . Na naszym blogu znajdziecie kilka przepisów na kebaby(...)przepis na domowy kebab Składniki: 2 piersi z kurczaka ½ szklanki ryżu 1 łyżka masła lub oliwy ½ łyżeczki kuminu 2 łyżeczki garam masala (lub ½ łyżeczki curry, 1/3 łyżeczki kuminu, ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego) 2 łyżki siekanej pietruszki lub kolendry 3 łyżki oleju Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Przepłucz pod zimną wodą ryż. Zalej szklanką wody. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz

Niedzielny kucharz