sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:108/176)

Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami – bez tłuszczu 594

Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami bez tłuszczu Smaczny i kolorowy obiad z piekarnika. Dobrze przyprawione mięso wieprzowe pieczone z warzywami i bez dodatku tłuszczu jest bardzo soczyste i kruche. Świetny obiad dla całej rodziny, który praktycznie robi się sam i to w jednym naczyniu!     Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej ok 1 kg ziemniaków 1/3 główki kapusty(...)natki pietruszki Przyprawy: 2-3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka mieszanki suszonych ziół (np. oregano, bazylia, majeranek, zioła prowansalskie itp) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dość duże kawałki *** *** Kawałki mięsa nacieramy przyprawami *** *** Ziemniaki obieramy, jeżeli są duże to należy je przekroić

Blog z Apetytem
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 162

tarta mozzarella z braku laku dała radę :) ale kolejnym razem będzie halloumi ) sól morska, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę, a następnie pieczarki. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut(...)greckiej kuchni, poznajemy sekrety starożytnych Greków :)  Oczywiście główna część książki to przepisy - a dokładnie 70 receptur na greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki

Moje Kuchenne Rewelacje
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 264

Otrzymałem burgera z mięsem średnio wysmażonym (takie też zamówiłem – byłem miło zaskoczony, że kelner podczas przyjmowania zamówienie zapytał się o stopień wysmażenia). Wołowina była zrobiona delikatnie na pikantnie, ale całość świetnie się komponowała z dodatkami. Frytki rumiane, miękkie w środku. Smakowały rewelacyjnie z sosem aioli. Jak już wspomniałem na początku, burger został podany z pyszną sałatką . Jedynie być może(...)klimat, wygląd lokalu jak i samo jedzenie. Z całą pewnością tam wrócę, bo muszę koniecznie spróbować tej dużej, apetycznie wyglądającej pizzy :) Tak więc, jeśli będziecie w Warszawie i będziecie mieli chwilę czasu to śmiało możecie odwiedzić tą restaurację.   Pamiętajcie proszę tylko, że to co powyżej przeczytaliście to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Być

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chili con carne 161

wołowego lub warzywnego Wykonanie: Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę. Dodać czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodać chili i kumin, paprykę, oregano, jalapeno, kolendrę. Podsmażać około minutę. Stopniowo dodawać mięso. Gdy mięso lekko się podsmaży dodać pomidory i paprykę. Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Dodać fasolę i sos sojowy. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze około(...)śmietany, który lekko łagodzi smak. Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Kurczak w kilku smakach z sałatką yuzu .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important

Pociąg Do Kuchni
Gnocchi ziemniaczane 70

Gnocchi ziemniaczane włoskie kluski z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Gnocchi ziemniaczane przepis na gnocchi di patate, włoskie kluski z ugotowanych ziemniaków, przygotowane zgodnie z oryginalną recepturą

Cztery Fajery
Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym 46

roztrzepać. Do trzeciego wsypać panierkę panko. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Rozbite mięso panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec dokładnie obtoczyć w panierce panko. Mięso ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym olejem. Wierzch opanierowanego mięsa również delikatnie skropić olejem. Wstawić do piekarnika i piec przez(...)umieścić w misce. Dodać olej , doprawić solą pieprzem czarnym mielonym i płatkami chilli. Wszystko razem wymieszać. Do kubka przełożyć jogurt grecki. Umytą i osuszoną pietruszkę drobno posiekać, dodać do jogurtu. Obrany ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i również dodać do kubka z jogurtem. Następnie dodać pieprz czarny mielony, doprawić do smaku solą i wymieszać. 5 min. przed

ememe kitchen
KURCZAK Z GRILLA W MARYNACIE CZOSNKOWO-CURRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 67

karkówka choć jest równie smaczne. Ta część kurczaka ma niską zawartość tłuszczu, zatem doskonale sprawdzi się na każdym etapie diety bez względu na cel. Wystarczy tylko do odpowiedniej porcji mięsa dodać właściwą ilość tłuszczu by uzyskać makro dla adaptacji, redukcji lub utrzymania wagi. Kurczak z grilla w marynacie czosnkowo-curry to jedno z moich ulubionych dań, które podobnie jak pstrąg(...)curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki kurczaka i dokładnie obtoczyć w marynacie. Zamarynowane mięso pozostawić na co najmniej 2 godziny w lodówce a idealnie na całą noc by dobrze przeszło smakiem i aromatem składników marynaty. Mięso należy grillować po 6-8 minut z każdej strony w zależności od grubości i wielkości kawałków. Idealnie sprawdza się

Ola la LCHF
Gulasz myśliwski z kurczakiem 140

Gulasz myśliwski z kurczakiem Aromatyczny i wyrazisty w smaku sos z mięsem drobiowym, wędzoną kiełbasą, cebulą, grzybami i kiszonymi ogórkami. Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu obiad. Potrawę możemy podać z ziemniakami, pyzami lub kaszą. Polecam!     Składniki: 0,5 kg podudzia z kurczaka (bez skóry i kości) 1 cebula 1 wędzona kiełbasa 2 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów(...)majeranek, papryka mielona – słodka i ostra olej do smażenia       *** Suszone grzyby zalewamy 300ml gorącej wody i odkładamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę i oprószamy przyprawami *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i podsmażamy mięso, do momentu, aż straci surowy kolor *** *** Kiełbasę, cebulę oraz czosnek kroimy w kostkę i dokładamy do mięsa *** *** Całość podsmażamy

Blog z Apetytem
Surówka z kalafiora i warzyw 194

Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Surówka z kalafiora i warzyw a’ la tabbouleh krok po kroku. Składniki: ½ surowego kalafiora 1 duży pomidory 1 ogórek gruntowy ½ papryka czerwona(...)drobno natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem (tak jak lubimy), całość mieszamy. Smacznego! Jeśli nie jesteście na diecie to surówka z kalafiora i warzyw do świetny dodatek do grillowanego mięsa! The post Surówka z kalafiora i warzyw appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z makaronem, kabanosami i papryką 84

I fasolą i innymi, składniki macie pod zdjęciem. Nie jestem jakimś wielkim entuzjastą tego typu sałatek, ale wiadomo, nie gotuję jedynie dla siebie. Była smaczna, ale

Kardamonovy
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 228

    Lubisz dania z kurczaka?! Więc z pewnością polubisz te pyszne kotlety! Szybko się je robi… nie wymagają skomplikowanych składników… i są po

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 228

    Lubisz dania z kurczaka?! Więc z pewnością polubisz te pyszne kotlety! Szybko się je robi… nie wymagają skomplikowanych składników… i są po

Kulinarne S.O.S.
Makaronowe gniazdka z klopsikami 117

makaronu z mięsem mielonym, a wszystko to zapieczone w pomidorowym sosie, pod pierzynką z żółtego sera. Ciekawy i oryginalny pomysł na inny niż zwykle obiad! Do zrobienia sosu możemy też użyć pomidorów z puszki, jednak jeżeli mamy dostęp do świeżych i smacznych pomidorów to polecam użyć właśnie takich.   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam wieprzowego(...)sosu pomidorowego i dodajemy do całości, mieszamy *** *** Sos doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą a także dodajemy posiekaną bazylię *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- przyprawiamy do smaku, tak jak na kotlety mielone. Masę dzielimy na 8 części i formujemy klopsiki *** *** W żaroodpornym naczyniu wykładamy surowe gniazdka makaronowe (użyłam cienkiego makaronu, jeżeli chcemy użyć

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana 168

krążki układamy w naczyniu żaroodpornym i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryż gotujemy na sypko. Wydrążony miąższ z cukinii kroimy na drobne kawałki, pomijając pestki – je wyrzucamy. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem, miąższem cukinii i przyprawami – do smaku *** *** Farszem wypełniamy wydrążone krążki cukinii *** *** Przygotowujemy sos: w garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, smażymy około 1 minutę(...)ziemniaczki, które możemy upiec w piekarniku razem z cukinią PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE

Blog z Apetytem
Orientalne pstrągi z patelni 119

Przepis na orientalnie przyprawione pstrągi ugotowane na głębokiej patelni. Sos na bazie mleka kokosowego i aromatycznych przypraw bardzo pasuje do zwartego i sprężystego mięsa ryby. Całe pstrągi na talerzu pięknie wyglądają i wybornie smakują. W sklepach bez problemu można kupić sprawione całe pstrągi. Nie trzeba już z nimi nic specjalnego robić, są gotowe do obróbki termicznej. Przygotowane w całości świetnie(...)sułtańskich Marynata do ryby: sok z połowy cytryny 1 łyżeczka świeżo mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki świeżo siekanej kolendry Do podania: 80g kaszy pęczak garść liści rukoli mała twarda gruszka 3 orzechy włoskie ocet balsamiczny do skropienia sałatki Pstrągi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem

Dietolog