sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:104/176)

Klopsiki w sosie porowym 515

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Klopsiki w sosie porowym to idealny obiad dla całej rodziny. Klopsiki z tego przepisu są bardzo delikatne, mięciutkie, wręcz rozpływają się w ustach

Przepiski.pl
Ciastka smalcowe przez maszynkę + filmik 168

Polecam dziś przepis z mojego dzieciństwa na przepyszne ciasteczka świąteczne. Ten przepis jest historyczny, pochodzi jeszcze z Kresów, od mojej babci. Składniki są prawie w niezmienionej

Kawa z mlekiem
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 218

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa przyprawa do wieprzowiny 98

Domowa przyprawa do wieprzowiny Czym najlepiej przyprawić mięso wieprzowe.  Domowa przyprawa do wieprzowiny przyda się nie tylko przed świętami. Ta idealna mieszanka przypraw do mięsa

Cztery Fajery
Sałatka z jarmużu na ciepło 100

Sałatka z jarmużu na ciepło z kurczakiem i pomidorami – prosta i smaczna poleca się na lekką kolację lub lunch. Lubicie jarmuż? Warto go jeść, bo

Dorota Smakuje
Pierś z kurczaka z granatem 73

oliwy 2 łodygi dymki 2 ząbki czosnku 40ml soku z granatów 1 łyżka miodu 2cm kawałek imbiru 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu 0,5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej szczypta mielonych goździków 2 łyżki soku z cytryny duża szczypta suszonego tymianku sól i pieprz ziarenka granatu do podania natka kolendry(...)kurczaka polać przygotowaną marynatą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec przez 20 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe. Upieczoną pierś z kurczaka przybrać ziarenkami granatu oraz świeżą kolendrą, podawać z kuskusem i sałatką libańską .  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zimowa zupa zbójnicka 181

Idealna na zimowy obiad.     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/4 główki białej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 ziemniaki 1 marchew 1 szklanka przecieru pomidorowego lub mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1,5 litra bulionu 1 łyżka oleju do smażenia Przyprawy: sól, pieprz mielony, chili, majeranek, bazylia, cukier, 2 kulki ziela angielskiego(...)lekko podsmażamy w dużym garnku. Dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy. Dokładamy mięso mielone, przyprawiamy delikatnie solą oraz pieprzem i smażymy, ciągle mieszając aż się całe zrumieni *** *** Marchew i ziemniaki kroimy w kostkę *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Do garnka z mięsem dodajemy pokrojone warzywa i wszystko razem podsmażamy przez kilka minut *** *** Całość zalewamy bulionem, dodajemy pieprz w kulkach

Blog z Apetytem
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 182

przelewamy do gotującego się sosu, by go delikatnie zagęścić.   2. W międzyczasie obieramy ziemniaki i gotujemy ok 15 minut w osolonej wodzie. Studzimy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Z całości ziemniaków odbieramy 1/4 wsypując w to miejsce mąkę pszenną oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Dodajemy pozostałe ziemniaki oraz jajko. Masę mieszamy i zagniatamy podsypując delikatnie mąką(...)gotujemy jeszcze ok 2 minuty, po czym przecedzamy i polewamy roztopionym masełkiem by się nie skleiły.  3. Gotowe kluski podajemy z przygotowanymi roladkami wieprzowymi oraz ulubioną surówką lub sałatką

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki z kaszą bulgur 97

Gołąbki z kaszą bulgur Tureckie gołąbki w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu 295

mięsem, jako podstawa rosołu, trafiają następnie (drobno posiekane) do sałatki. Na marginesie, rozbawiła nas relacja z jednej z rewolucji Magdy Gessler, która sałatkę jarzynową dodała do zrewolucjonizowanego menu.: „ Wszyscy ją znają, ale sałatka jarzynowa dzięki Gessler zyskała od teraz nowe życie. Próbujący jej goście przyznali, że taka sałatka, choć znają ją od lat, ma jeszcze lepszy smak. Sekretem sałatki jarzynowej(...)Sałatkę warto zjeść od czasu do czasu (idą święta – będzie sałatka), ale zazwyczaj warzywa z rosołu wykorzystujemy jednak w zupełnie inny sposób. Rosołu gotuje się u nas dużo, bo lubimy go zjeść na różne sposoby, zawsze mamy też w zamrażalniku zapas zamrożonych porcji, wykorzystywanych później jako baza zup i dodatek do sosów. Gotujemy rosoły esencjonalne z kilku rodzajów mięsa

Niedzielny kucharz
Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu 338

czasu (idą święta – będzie sałatka), ale zazwyczaj warzywa z rosołu wykorzystujemy jednak w zupełnie inny sposób. Rosołu gotuje się u nas dużo, bo lubimy go zjeść na różne sposoby, zawsze mamy też w zamrażalniku zapas zamrożonych porcji, wykorzystywanych później jako baza zup i dodatek do sosów. Gotujemy rosoły esencjonalne z kilku rodzajów mięsa, ale też buliony na szkielecie pieczonego(...)wykorzystaniem warzyw z rosołu jest jednak zdecydowanie mniej pracochłonna, szybsza i bardziej ekonomiczna. Zapiekanka pasterska to samograj dla oszczędnych kucharzy. Sos można zrobić z ugotowanych już warzyw i mielonego mięsa, a warstwę wierzchnią np. z pure, które zostało z obiadu, albo generalnie z ugotowanych ziemniaków. W tej roli świetnie sprawdzi się też gotowany kalafior (to nasz hit podpatrzony

Niedzielny kucharz
Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, białym serem z prażoną posypką i miodowym winegretem 172

Banalnie prosta i szybka do przygotowania sałatka, która gości na naszym stole kilka razy w tygodniu. Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, białym serem typu włoskiego polana domowym

Moja Delicja
Buraczki zasmażane 82

jabłkiem i cebulą, to sprawdzony i pyszny dodatek do obiadu. Po buraczki na ciepło sięgamy praktycznie przez cały rok. Są idealnym dopełnieniem min. kotletów mielonych oraz pieczonej kaczki. Ale świetnie uzupełniają też smak innych mięs pieczonych lub smażonych. Poza tym są proste w przygotowaniu i bez wątpienia bardzo zdrowe. Na Naszym Blogu podpowiadamy jak zrobić pyszne buraczki zasmażane(...)zasmażane, przepis na nie znajdziecie wśród innych naszych propozycji na przetwory lub dodatki z buraków. Kiszone buraczki , to świetny pomysł na zdrowy dodatek do wędlin, a także surówek i sałatek. Natomiast domowa ćwikła z chrzanem zaskoczy prostotą wykonania i różnorodnością zastosowań. Polecamy też pyszne buraczki na zimę oraz wyjątkowo aromatyczną sałatkę obiadową z buraczków i kapusty . Jak zrobić buraczki

Kuchnia Na Wypasie
Pomidory faszerowane kaszą 86

Pomidory faszerowane kaszą bulgur. Uwielbiam bulgur, zarówno w sałatkach jaki farszach. Tutaj jest wszystko czerwone i pomidory i kasza. To pyszne faszerowane pomidory, które zachwycą wszystkich nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Farsz to kasza bulgur, natka pietruszki, ostra pasta paprykowa, Pikantne bulgur i pomidory to idealne połączenie smakowe. Lubię drobną kaszę bulgur, gdyż nie trzeba jej gotować podobnie(...)bulgur w tym przepisie powoduje, że pomidory stają się elegancką przystawką, którą można je jeść solo lub są np. dodatkiem do grillowanego mięsa Składniki: pomidorki ½ szklanki suchej drobnej kaszy bulgur, 1 łyżeczka masła, sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki pasta paprykowa- 2 łyżki Przygotowanie kaszy do faszerowania: Drobną kaszę bulgur wsypujemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Leczo z patisonem i klopsikami 102

smażenia   500 g mięsa mielonego 2-3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 bułka czerstwa (np. kajzerka, bułka bezglutenowa) woda lub mleko do namoczenia bułki 1 jajko   Bułkę zalej wodą lub mlekiem – gdy namoknie, odciśnij, przełóż do większej miski. Dodaj mięso mielone, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj kulki o wielkości włoskiego orzecha(...)też do gotowanych ziemniaków lub ryżu.   Jeśli w czasie lepienia kulek mięso klei Ci się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać.         Polecam przekąski… – Jajka w majonezie – Domowe pieczywo czosnkowe – Sałatka brokułowa z papryką – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim

Kulinarny S.O.S.