sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:101/176)

Sałatka Hiszpańska Pipirrana 53

granicą. Pipirrana to idealny przykład śródziemnomorskiej kuchni bogatej w świeże warzywa i aromatyczne przyprawy. Sałatka Hiszpańska Pipirrana Historia pipirrany sięga wieków wstecz. Pochodzi ona z okolic miasta Tarragona w północno-wschodniej Hiszpanii. Była jednym z podstawowych dań rolników i rybaków, którzy mieli dostęp do bogatego wyboru świeżych produktów. Głównymi składnikami pipirrany są pomidory papryki ogórki cebula czosnek i oliwa(...)soli. Niektóre przepisy zawierają też dodatek oliwek jajek czy nawet tuńczyka. Pipirrana to idealna sałatka na gorące letnie dni. Sałatka Hiszpańska Pipirrana Jej świeże składniki i orzeźwiający smak sprawiają, że jest doskonała jako lekkie danie lub przystawka. Jest również często podawana jako dodatek do mięs ryb lub grillowanych warzyw. Pipirrana doskonale komponuje się z chrupiącym chlebem, który połączony

RafalCook
Kotlety siekane z kurczaka z cukinią i papryką 58

kluski śląskie z mięsem, gulasz wieprzowy i obiadową sałatkę dla My. Skąd w ogóle pomysł na taką ilość mięsa? Tola. Odkąd je stałe pokarmy staram się jednak nie przyzwyczajać jej do dużej ilości mięsa. To chyba jednak przestaje działać. Albo przedszkole mi to utrudnia albo to taki wiek, nie wiem. Mięso, mięso, liczą się pierogi z mięsem, szynka, kiełbasa. Dziś(...)chcąc robić kolejnych pierogów) postanowiłam zrobić kluski z mięsem. Mam nadzieje, że moja córka je zje. Zrobiłam ich sporo, pomroziłam. Zobaczymy. O czym to ja? A, kotlety z kurczaka. Na początku chciałam zrobić wersję klasyczną ze zwykłą mąką pszenną. Ale, że My nie może jej spożywać, a chciałam żeby zjadł przynajmniej jednego kotleta, postanowiłam dodać do nich mąki orkiszowej. Wyszło

Kardamonovy
rosół z kury rosołowej z kurkumą... 166

litrów, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżeczka, czarny pieprz mielony - do smaku, makaron nitki - ile potrzeba połowę dużej kury rosołowej opłukać i zalać wodą, po zagotowaniu zmniejszyć ogień, łyżką cedzakową zebrać szumy wsypać ziele i liście laurowe i gotować(...)minut na koniec wsypać kurkumę dla pięknego koloru złotego, kucharka w płynie do smaku podać z makaronem nitki i przed jedzeniem popieprzyć rosół...........SMACZNEGO!!! kura rosołowa jest dość twardym mięsem, więc warto ją zmielić czy rozdrobnić w rozdrabniaczu z włoszczyzną i zrobić gotowane pulpety w sosie koperkowym lub użyć do jakiegoś nadzienia jako farsz kurkuma Royal Brand: naturalne składniki - smak

W Mojej Kuchni Lubię
Przekąski z Ciasta Francuskiego 88

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto francuskie to baza do stworzenia wielu smakołyków. Możemy je podawać w wersji na słodko i na słono. Przekąski z ciasta francuskiego cieszą

Przepiski.pl
Wołowina z goździkami 214

ledwo wyczuwalny sól, czarny pieprz (najlepiej grubo mielony) woda do podlewania mięsa, najlepiej przefitrowana 1. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Oczyszczamy z błon, ścięgien, kroimy w dużą kostkę (ok. 2x2 cm) lub kawałki.  2. W szerokim garnku o grubym dnie (ważne!) lub gęślarce rozgrzewamy tłuszcz i na sporym ogniu obsażamy mięso ze wszystkich stron, aż osiągnie brązowy kolor(...)dalej dusimy. Powtarzamy czynności do czasu aż mięso będzie bardzo, bardzo miękkie, a płyn zredukuje się do takiej samej ilości, jak ilość tłuszczu; trwa to ok. 2-3 h w zależności od jakości wołowiny. Pod koniec gotowania dodajemy sól i pieprz do smaku. 4. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem i wyrazistą sałatką.  Polecam doskonały przepis zięcia sąsiadki

Kuchnia Prezydentowej
Pieczone udko, pomysł na rodzinny, szybki obiad 76

udka kurczaka tzw. L lub ćwiartki 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, bardzo gęstego 3 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki miodu 1 łyżka przyprawy curry 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól do smaku masło, około 2 łyżek Udka oczyść i wyszoruj w zimnej wodzie Osusz papierowym ręcznikiem. Posól do smaku. Resztę(...)wstaw mięso, po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 180 C i piecz do uzyskania intensywnego koloru. Około 40 minut w zależności od wagi udek. W razie potrzeby możesz lekko przysłonić wierzch folią żeby skóra nie nabrała przypaleń. Serwuj na gorąco. Każdy dodatek będzie pasował, a jak coś zostanie idealnie nada się na kanapki lub do sałatki na kolację.. Smacznego

Ogrodnik w podróży
Meksykańska zupa chili con carne 123

zupa, idealna na chłodne dni. Pikantne danie meksykańskie z mieloną wołowiną, papryką, fasolką i kukurydzą. Pomysł na bardzo smaczny i treściwy obiad. Ostrość zupy możemy dowolnie modyfikować dodając więcej lub mniej (lub całkowicie pomijając) papryki chili oraz ostrej papryki mielonej.     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew(...)smażenia Przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona – słodka i ostra, suszone oregano, kmin rzymski, cukier       *** W dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim pokrojoną w kosteczkę cebulkę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy starty czosnek, mieszamy i dokładamy mielone mięso. Całość podsmażamy do momentu, aż mięso straci surowy kolor. Przyprawiamy delikatnie solą

Blog z Apetytem
Karkówka pieczona w ketchupie 241

robi się łatwo i szybko, wystarczy pokroić mięso i cebulę, zalać sosem i do piekarnika.     Składniki: ok 1 kg karkówki 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 1/2 szklanki ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka wody Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona       *** Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy(...)majeranku, szczyptę pieprzu oraz ostrej papryki i przeciśnięty czosnek *** *** Cebulę kroimy w plasterki. Połowę cebuli wykładamy na dno żaroodpornego naczynia *** *** Na cebulę wykładamy połowę mięsa *** *** Na mięsie układamy resztę cebuli *** *** Na wierzchu wykładamy drugą część mięsa i całość zalewamy sosem ketchupowym *** *** Naczynie przykrywamy folią aluminiową lub pokrywką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C. Pieczemy przez

Blog z Apetytem
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 197

mieloną, rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do marynaty wykładam kurczaka. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Kieszonki razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam i piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem, a 10 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby mięso(...)testowania od firmy DAGOMA . Są to najwyżej jakości pomidory, suszone na słońcu w zalewie z oleju słonecznikowego. Pomidory suszone DAGOMA to idealny dodatek do potraw mięsnych, sosów i sałatek. Pomidory zachwyciły mnie swoim smakiem i zapachem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam również olej, którym były zalane pomidory. Pomidory suszone DAGOMA to produkt wart polecenia i zakupu.  Zachęcam do zakupu produktów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety drobiowe (mielone) 114

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz   Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 115

najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi dosłownie dwie chwile. Jeśli po obiedzie zostanie Ci nadwyżka kotletów, możesz je śmiało zamrozić Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 jajko 1 kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 2 ząbki czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego(...)łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz   Bułkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Kulinarne S.O.S.
Klopsiki z indyka z kaszą jaglaną na parze w sosie pieczarkowym 192

minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dodaję masło klarowane. Po ugotowaniu odstawiam do ostygnięcia. 3 Mięso z indyka mielę w maszynce do mięsa. 4 Marchewkę i cukinię ścieram na tarce o małych oczkach. 5 W misce dokładnie mieszam ręką mięso, jajko, marchewkę, cukinię, kaszę jaglaną i sól. Formuję kulki, układam w parowarze a pomiędzy pulpeciki wkładam świeże zioła(...)zbyt płynną konsystencję można dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i pogotować jeszcze 3 minuty. 11 Podaję klopsiki polane sosem i posypane natką pietruszki z sałatką według uznania. 12 Smacznego! Wskazówki Aby zdezaktywować fityniany zawarte w kaszy, które utrudniają przyswajanie składników mineralnych, kaszę można namoczyć na kilka godzin w wodzie z dodatkiem soku z cytryny

Book of spells
Wolowina zapiekana pod koperkowym puree ziemniaczanym czyli Niedzielne Milenie odc.36 172

ziemniaczanym 5 sporych ziemniaków (u mnie młodych) 200 ml gorącego mleka 2 łyżki masła szczypta soli łyżka posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 600 g mielonej wołowiny sól, pieprz sos: 2 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki 250 ml gorącego bulionu wołowego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Ziemniaki obieramy i gotujemy(...)czosnek a następnie dorzucamy mięso. Smażymy dopóki nie przestanie mieć czerwonego koloru. Gdy mięso się smaży na mniejszej patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, wsypujemy mąkę i zasmażamy na rumiano, wlewamy bulion i mieszając dokładnie gotujemy do uzyskania gęstego sosu. Sos zdejmujemy z ognia, doprawiamy przecierem i musztardą. Do naczynia do zapiekania wkładamy mięso, polewamy je sosem, wykładamy puree. Wyrównujemy. Smarujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z sosem z indyka. Olej z pestek dyni Oleofarm. 166

sycące. Chciałam tutaj wspomnieć o mięsie mielonym paczkowanym. . Strzeżcie się ludziska, często mięsa jest nieco ponad połowa. Co to za deal? Kupujesz pół kg mięsa mielonego, jak sama nazwa wskazuje, a mięsa masz 300 g.. ktoś tu chyba robi nas w konia! Potrzebujemy: 0.5 kg mięsa mielonego z indyka  2 łyżki oleju rzepakowego pół(...)smażymy na patelni razem z gorczycą na dwóch łyżkach oleju rzepakowego. Kiedy cebula zacznie się rumienić dorzucamy drobno pokrojony czosnek. Po chwili na patelnię wykładamy mięso i energicznie mieszając staramy się, aby z mięsa nie zrobiły się "kluski", chcemy aby było jak najbardziej sypkie. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy pod przykryciem około 25 minut, w razie potrzeby można podlać wodą

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania