tradycyjnymi ziemniakami z koperkiem, najlepiej puree z dodatkiem śmietan i masła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym(...)natur, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane opcjonalnie mielona ostra papryka masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz zwierzęcy lub roślinny olej roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki, pokrój na kilka części, które później – opcjonalnie – obtłuczemy tłuczkiem lekko je spłaszczając; ja tego dziś nie robiłam; polej mięso olejem, przypraw solidnie i wszystko dobrze wymieszaj, odstaw
Zasmakuj Kuchnijednocześnie oryginalne danie. Przygotowanie dodatków nie zajmie więcej czasu niż zapiekanie mięsa. Składniki: 1 opakowanie policzków wieprzowych wolno gotowanych (sous vide) - około 700 g sos chrzanowy: 150 ml dobrej kwaśniej śmietany 100 ml wody 1 łyżeczka mąki pszennej (opcjonalnie można zrezygnować) 4 łyżeczki tartego chrzanu sól i świeżo mielony pieprz do smaku Policzki upiec w piekarniku według wskazówek(...)czas mieszając. Sos gotować przez około pół minuty od zagotowania. Przełożyć do niego upieczone policzki i na minimalnym ogniu gotować przez kilka minut. Podawać z ugotowanymi ziemniakami, dowolnymi sałatkami. Ja wykorzystałam sałatkę szwedzką. Spróbuj także policzków wieprzowych z puree pietruszkowym z nutą rozmarynu
Codzienna kuchnia niecodziennamojego męża śniadanko Wielkanocne podane w mnie tradycyjny sposób. Na talerzu znalazła się sałatka z pora , pasta jajeczna , którą napełniłam kurczaczka i pyszny domowy pasztet.Oczywiście nie mogło zabraknąć pisanek i przypraw poświęconych w koszyczku. Pasztet przygotujecie wg przepisu: Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych(...)angielskie 1 listek laurowy sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso (prócz wątróbki) ugotować do miękkości dodając cebulę,listek i ziele anielskie.Zredukować wywar do minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić
Wielki apetytPolędwiczki to bardzo delikatne mięso, miła odskocznia od powszechniejszego fileta czy mięsa mielonego. Tutaj kluczową rolę odgrywa marynata. Nie pomyślałabym, że połączenie miód, czosnek i jogurt może być tak pyszne! Polędwiczki są miękkie, delikatne i aromatyczne. Wspaniale smakują z każdym dodatkiem. :-) 400g polędwiczek wieprzowych1 kostka rosołowa1,5 łyżki miodu 100ml wody100ml jogurtu2 ząbki czosnku szczypta soliszczypta pieprzuszczypta słodkiej(...)Patelnię rozgrzewamy, wlewamy trochę oleju. Polędwiczki wraz z marynatą przekładamy na patelnię i smażymy około 25-30 minut, do miękkości. 3. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z sałatką
Szefowa kuchniDziś przedstawiam przepis na sałatkę, która sprawdzi się na każdej imprezie. Jest ona inna niż wszystkie bo z kokardkami Lubelli , krewetkami obsmażonymi z aromatycznych przyprawach, z
karmelowyMarynata barbecue Marynata BBQ do kurczaka, żeberek i karkówki. Marynata barbecue nie musi być trudna ani pracochłonna. Sos BBQ w różnych wersjach robimy bardzo często
Cztery Fajerymozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć i odłamać w palcach twarde końce. Szparag sam pęknie w odpowiednim miejscu(...)ułożyć na mięsie. Położyć z brzegu parę sztuk szparagów, delikatnie oprószyć solą i ciasno zrolować mięso w roladkę. Zamoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z każdej strony na złoty i rumiany kolor. Takie mięso można podać z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego :) Kategoria
https:KKuchniaMniamKocham owoce morza i bób, więc pomyślałam, że warto by te smaki ze sobą połączyć. Oprócz tego to świetne danie dla osób, które są na diecie
Apetyczna babeczkałyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju z suszonych pomidorów) Sposób wykonania: Mięso mielimy w maszynce. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy będzie zeszklona dodajemy zmiażdżony czosnek, kmin i zioła prowansalskie. Smażymy razem przez parę(...)dokładamy do mięsa. Dodajemy jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wyrabiamy masę dłońmi przez parę minut, tak aby wszystkie składniki równomiernie się przemieszały. Zwilżamy dłonie zimną wodę i formujemy płaskie kotleciki. Na patelni grillowej lub grillu elektrycznym rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Smażymy burgery z obu stron na złoty kolor. Podajemy w bułce ze świeżymi warzywami lub sałatkami
Qchnia po prostusmażenia 1 łyżka mąki 100ml śmietanki 18% żółty ser do posypania 150g makaronu (u mnie świderki) *** W garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażamy mięso mielone z pokrojoną cebulą i przeciśniętym czosnkiem *** *** Gdy mięso straci surowy kolor przyprawiamy je delikatnie solą, pieprzem i papryką. Do garnka dokładamy startą na tarce o dużych oczkach marchew i wszystko razem podsmażamy przez(...)STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ STROGONOW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zupa bolońska pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemmięsa *** Schab kroimy w plastry a następnie w paseczki i doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem *** *** Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy krótko z dwóch stron na wysokim ogniu – do momentu zrumienienia mięsa *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz przeciśnięty(...)czosnek i wszystko smażymy na dużym ogniu aby nadmiar wody odparował. Następnie wrzucamy na patelnie odłożone wcześniej mięso *** *** Papryki kroimy w paseczki i dokładamy na patelnie. Wszystko razem smażymy przez chwilę a następnie dodajemy pomidory z puszki *** *** Ogórki kiszone również kroimy w paseczki i dodajemy do potrawy. Całość dusimy pod przykryciem przez około 15 minut *** *** Na końcu potrawę doprawiamy solą
Blog z ApetytemMłode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym Pyszna sałatka , a w zasadzie po prostu ziemniaczki w genialnym sosie jogurtowo ziołowym z ekstra dawką czosnku . Nie ma nic lepszego na weekendowy posiłek niż schłodzone młode ziemniaki U nas w domu wszyscy je uwielbiają , im dłużej stoją w lodówce tym lepiej smakują . Oczywiście dawka czosnku, też musi być konkretna , taka ,żeby jednym chuchnięciem(...)pęczek koperku 1/2 małego pęczka natki pietruszki malutki pęczek świeżego majeranku 2-3 gałązki świeżego rozmarynu 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka cukru lub miodu 1 łyżeczka mielonego pieprzu sól do smaku Ziemniaki gotujemy w łupinkach do miękkości . Zostawiamy do ostygnięcia , a następnie obieramy , delikatnie ściągając skórkę , która sama schodzi z młodych ziemniaków . Każdego ziemniaczka przekrawamy na pół
Ogrodnik w podróżySzybka zupa pieczarkowa z serkiem topionym pomysł na obiad w pół godziny Zupa pieczarkowa z serkiem topionym, którą gotuję, kiedy brakuje mi czasu na bardziej wymyślne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadługo, żeby się nie ogrzało). 3. Posyp borówkami i wiórkami Jeśli nie masz blendera lub chcesz zabrać posiłek do pracy – pomiń mleko sojowe i zrób sałatkę owocową. OBIAD K:494.7 / B:15.4 / T:14.5 / W:65.4 / Błonnik:14.0 MAKARON Z PESTO I RZODKIEWKAMI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Pesto zielone z bazylii(...)naczynia żaroodpornego, na dno nalej wody, przykryj i piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Pomidora pokrój w ćwiartki, dodaj olej, szczypior i dopraw. 5. Mięso zjedz z puree i sałatką SUMA Z DNIA Kalorie: 1713.7 Białko: 70.1 Tłuszcz: 63.1 Węglowodany: 199.2 Błonnik: 47.9 Kaloryczność dobrałam do kobiety o dziennym zapotrzebowaniu
Powiedz dietom nieZapiekane nachos z żółtym serem to sycąca przekąska, która idealne sprawdzi się na każdym przyjęciu. Nachosy będą podane z mięsem mielonym i żółtym serem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!