tego bardzo zdrowe kotleciki rybne? Takie danie będzie doskonałym zwieńczeniem dnia. Spróbuj! Kotleciki z dorsza w wersji fit Co zazwyczaj jadasz na kolację? Kanapki z żółtym serem i pomidorem? Sałatkę lub zapiekankę? A może nawet nie chce Ci się myśleć o złożonym posiłku i sięgasz po jogurt? Czas zapomnieć o rutynie i wypróbować coś nowego. Zastanów się, jak często jadasz(...)świetnie sprawdzi się kilka zgniecionych różyczek brokułów albo kalafiora, kukurydza, posiekana nać pietruszki albo koperek. Innym pomysłem są kotleciki z dorsza i cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka – jak podkreślić smak kotlecików? Żeby danie było bardziej
Tradycyjna KuchniaAlternatywa dla tradycyjnego kotleta z kurczaka. Pomysł podsłuchany, ale koncepcja i wykonanie własne i do tego udane i smaczne. Użyłam serów raczej nie wyróżniających się smakiem, ale można spróbować różnych wersji. Roladki doskonale skomponowały się z ryżem i lekką sałatką z pomidorami. Proporcje na 6 sztuk. 500 gram filetów z kurczaka 100 gram serka topionego 80 gram sera żółtego
Czerwony Gupikjuż przepisy z halloumi grillowanym - tradycyjne cypryjskie kanapki oraz idealne na przyjęcie mini-kanapeczki z dodatkiem pesto . Jednak w ten weekend nabrałam ochoty na coś ekstra. "Lekko ciągnący się ser ukryty w chrupiącej sezamowej panierce... to dopiero musi być coś!"- pomyślałam. I jak pomyślałam, tak zrobiłam :) Jeszcze ciepłe kawałki sera ułożyłam na sałatce z pikantnej rukoli, słodkiej pieczonej papryki
Chilli Czosnek i Oliwapomysł!), cytrynowa komosa ryżowa, superfood dressing (cokolwiek to znaczy), sałatka jabłkowo-marchewkowa i sos teriyaki-hibiskus. Bez szału, ale bardzo smacznie… No i na pewno nie wyjdziecie stąd głodni! Na deser miejsca mi już nie wystarczyło, zamiast tego zamówiłam matchę na mleku migdałowym. Ogromny plus za podanie w tradycyjnej, japońskiej miseczce. Warto też wspomnieć, że jest tu internet, wygodne(...)odwiedziłam w sobotni poranek – byłam pierwszą klientką, zostałam więc obsłużona ekspresowo, a właścicielka poświęciła mi sporo uwagi. Takim sposobem na śniadanie wybrałam bezglutenowe pieczywo z pastami – masłem orzechowym, wegańską tradycyjną kiełbaską (nie pytajcie co to było, ale nijak mi to przypominało kiełbasę;)) oraz serkiem ze słonecznika. Wszystkie pasty robione są na świeżo, a aktualnie dostępne zawsze wypisywane są na małej
Fill The BowlPanzanella – toskańska sałatka chlebowa Panzanella to odkrycie tego lata . Robiąc ją pierwszy raz , byłam dość sceptyczna , ale po spróbowaniu po prostu mnie zachwyciła . Zresztą nie
Ogrodnik w podróżymowa to właśnie te karpie postanowiłam przyrządzić w inny niż tradycyjnie sposób. Od zawsze karpia przyrządzało się u mnie albo w galarecie, albo najzwyczajniej w świecie smażyło na patelni. A mi się zachciało czegoś nowego:) No Ameryki raczej nie odkryłam - ale moje kubki smakowe owszem :) Do tego na sałatka na szybko z kapusty, pomidorków i tego co było akurat
My simple kitchenziarnach. Pochodzi z Palestyny/Libanu i jest tamtejszym odpowiednikiem kaszy kuskus. Tradycyjnie przyrządzają go kobiety: rolując wysuszony na słońcu bulgur. Sposób przyrządzania: 1 szklankę maftoul zalej dwiema szklankami bulionu i gotuj przez około 15 minut. Maftoul można używać zamiennie z ryżem, kuskusem czy bulgur. Idealnie nadaje się do letnich sałatek, bliskowschodnich sosów. 57 gramów maftoul zawiera: 1 g tłuszcz (nasycony
Przepisy AleksandryTłusty czwartek zbliża się ogromnymi krokami, więc dziś mam dla was kolejny tłusty przepis! Są to oponki , ale nie tradycyjne do jakich jesteśmy przyzwyczajeni (drożdżowe, serowe
Kuchnia ŁukaszaZdrowa, wiosenna i pyszna zupa kalarepowa. Składniki: ½ kg kalarepki, 1 pęczek włoszczyzny, 3 ziemniaki, 1 łyżka masła, ½ szklanki śmietanki 18 %, sól do smaku, cukier do smaku
Tradycyjna KuchniaDzień dobry, Lubicie klopsiki? Jeżeli tak, koniecznie przeczytajcie ten post. Przygotowałam dla Was przepis na klopsiki nieco inne od tradycyjnych. Keftedakia to aromatyczne klopsiki wołowe przyprawione
Chilli Czosnek i OliwaJego podstawę stanowi mięso (jagnięce, baranina, drób) i warzywa. Tradycyjne Tajin podaje się z kuskusem . 2. Curry to przyprawa rodem z Indii . Mieszanka przypraw orientalnej kuchni stosowana jest do potraw z jaj, ryżu i kurczaka . Przyprawa CURRY Premium może być również używana do dań z ryb, pomidorów i sałatek . Sos czosnkowo - jogurtowy z dodatkiem CURRY Premium nabiera wyjątkowego
Słodkości i nie tylkomój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń Składniki: 2 kg papryki czerwonej Sól najlepiej kamienna Gorczyca 3 cebule Plus składniki na tradycyjną zalewę Sposób: Cebule obieramy i kroimy w pióra Paprykę myjemy czyścimy z pestek i kroimy w grube paski Następnie paprykę zalewamy wrzącą woda i parzymy 15-20 minut(...)Gotujemy i studzimy NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK. Zlewamy wodę z papryki i cebuli i wkładamy je do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika. Zamykamy i wekujemy sposób tutaj Smacznego
Viola cooks with passionJuż szybko ,,Tłusty czwartek", a więc sama pora, aby zacząć zbierać przepisy na same tłuste, pyszne, słodkie przepisy. Dzisiaj jest jeden z takich przepisów, czyli
Kuchnia Łukaszadysponujemy mielonym siemieniem lnianym dodajmy tak, jak w przypadku tradycyjnym kotletów mielonych jedno jajko, a gdy masa będzie zbyt lejąca zagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Gotowe kotleciki możemy podać z lekką sałatką ze świeżych warzyw
Jacob Tastesilość kala namak dodana do tofu nadaje mu smak sałatki jajecznej. sól z Maras (zwana też solą peruwiańską) - produkowana jest w warzelni usytuowanej na zboczu góry Maras. Po odparowaniu wody pochodzącej z usytuowanych we wnętrzu góry źródeł, solny osad zbierany jest szpatułkami i usypywany w specjalne kopczyki zgodnie z tradycyjnymi, sięgającymi czasów Inków metodami. Sól z Maras jest wilgotna
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajako dekoracyjną i zdrową posypkę na przykład do sałatek. Natomiast zmielone można dodać do wypieków . Ja dzisiaj zapraszam Was na mój ulubiony deser. Robi się go szybko, nie licząc czasu oczekiwania aż nasionka napęcznieją. Jak ktoś lubi zaczynać dzień od czegoś słodkiego, to jest to dobra alternatywa dla tradycyjnych słodyczy :) Mleczny deser kawowy - waniliowy z nasionami chia
Codzienna kuchnia niecodzienna