blog: Zdrowe smaki Mus malinowy z nerkowcami i miętą ; blog: Inspirowane naturą Sałatka z arbuzem, awokado i krewetkami ; blog: SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska Rukola z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami i ananasem ; blog: Czerwień i błękit Kasza manna z truskawkami ; blog: Bistro Patio Ogórki z miodem - przetwory na zimę ; blog: Przepisy mojej mamy Bananowy sernik na zimno z nutką cytrynową ; blog
Weekendy w domu i ogrodziecieszyć się ich smakiem w jesienne i zimowe dni. Jak wykorzystujemy takie szparagi? Oczywiście szparagi w słoikach na zimę nie mają smaku świeżych szparagów, ale jeśli macie dostęp do większej ilości szparagów, to szparagi marynowane w okresie zimowym będą pysznym składnikiem sałatek, czy przystawek. Najczęściej je zawijamy w szynkę i grillujemy na patelni. Polecam szparagi marynowane w słoikach przygotować(...)wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Przepis z wykorzystaniem wina pochodzi z bloga, lekko go zmodyfikowałam. Jeśli nie chcemy wykorzystać wina do marynaty to do przygotowania Szparagów w słoikach na zimę polecam mój przepis na ogórki konserwowe , który można zastosować w przypadku szparagów zmniejszając jedynie ilość cukru. Składniki na szparagi w słoikach na zimę w zalewie słodko-kwaśnej: 1 kg zielonych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnigdy się nie znudzi. Jest pożywna i orzeźwiająca. Zimą, można podać na ciepło, latem – dla ochłody – na zimno. Oczywiście składniki można modyfikować, w zależności od ochoty i upodobań, ale nie rezygnujcie nigdy ze skórki otartej z cytryny, to ona wydobywa całą głębię smaku. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Sałatka z kaszy kuskus appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPod koniec lutego zrobiłam na przekór zimie i spędziłam trochę czasu w ciepłym klimacie. Poza eksplorowaniem emirackiej gastronomii, miałam na co dzień przyjemność zasiadać przy stole
Na moim stolelatem zajadałam się nim ze smakiem. W sumie zamiłowanie to pozostało mi po dziś dzień, i jak jesienią i zimą lubię zjeść na obiad kawałek mięsa, tak wiosną i latem mogłabym jeść głównie warzywa:) Panierowany kalafior, i jajo sadzone, albo sałatka z pomidorów i cebuli, albo zielona sałata, do tego młode ziemniaki z masłem i koperkiem … tak, mięso zdecydowanie
Smaki Na Talerzumnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego zimą zawsze bardzo mi potrzeba. Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem Składniki (na 4 porcje): 100 g suszonej ciecierzycy
Chilli Czosnek i OliwaZimą częściej niż w pozostałych porach roku przygotowuję śledzie. Polecam kupić solone i zamarynować. Można je wtedy wykorzystać na przykład do sałatki. Oto jedna z moich propozycji. Polecam przygotować na święta, Sylwester i Nowy Rok. Składniki : 1 słoik śledzi marynowanych w oleju 5 jajek 1 duży por 150 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 5-6 korniszonów pół średniego
Czerwień i błękitBardzo pyszna sałatka o zdecydowanym, ostrym smaku. Bardzo lubię połączenia ostrych przypraw z warzywami. Jest nieco pracochłonna ale warto ją przygotować, bo w zimie smakuje wyśmienicie. 4 kg ogórków 5 łyżek soli 1,5 łyżeczki przyprawy chili 2 główki czosnku 2-3 duże cebule 16 łyżek oleju 1,5 szklanki octu 1 kg cukru 4-8 marchewek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwielbiam takie obiady, które są zarazem lekkie i pożywne a na dodatek bardzo smaczne. Dodatek mięty powoduje, że sałatka jest bardzo świeża, wręcz letnia. Myślę, że kolory na talerzu mogą niesamowicie poprawić nasze samopoczucie w tą szaro-burą zimę. A i słodko-kwaśne smaki przeniosą nas gdzieś daleko, w egzotyczne miejsca. Szczerze polecam! Składniki: 300 gram piersi kurczaka łyżka miodu
Mango PapajaUwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to.Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C.Składniki: 1 pstrąg wędzony bób mrożony 400g 1 papryka żółta 1 pomidor 1 cebula czerwona mix sałat
Anioły w kuchniMarynowaliście kiedyś twaróg ? Jeśli nie, to polecam. Wyśmienity do sałatek lub jako samodzielna przystawka. Marynujcie w czym lubicie, dobór ziół zależy tylko i wyłącznie od Was. Latem wybierajcie świeże zioła, zimą używajcie suszonych. Do marynowanie używajcie oleju rzepakowego.Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i i dlatego powinien znaleźć zasłużone miejsce w każdej kuchni. To jeden z najzdrowszych tłuszczów
kolorowotorcikowoKucharska Cukinia marynowana w curry. Przepis na cukinię w zalewie curry na zimę. Cukinia z tego przepisu jest wspaniale nasączona curry. Niezwykłego aromatu i posmaku nadaje tej cukinii świeżo wyciśnięty sok z limonki. Taką cukinię można podawać jako dodatek na ciepło do potraw kuchni indyjskiej lub jako sałatkę. Po odcedzeniu z zalewy, można ją wymieszać z majonezem i wykorzystać
Moja Książka KucharskaBuraki to jedne z moich ulubionych warzyw, i to własnie zimą smakują mi najlepiej. Można z nich przygotować mnóstwo wspaniałych dań, a dzięki ich niskiej kaloryczności mogą je, praktycznie w nieograniczonych ilościach, jeść osoby będące na diecie. Co więcej buraki przyspieszają przemianę materii. Buraki mają wiele wartości odżywczych i prozdrowotnych - zawierają duże ilości witamin z grupy(...)rodnikami, zwykłymi przeziębieniami, a nawet rakiem. Dlatego zdecydowanie warto jeść buraki w każdej postaci. Ostatnio zrobiłam zapiekankę z buraka i selera , a dziś postanowiłam wykorzystać upieczone buraki do sałatki z wędzonym łososiem . Taka sałatka idealnie sprawdzi się na romantyczną kolacje we dwoje, ale także pięknie będzie prezentowała się na stole podczas imprezy dla rodziny czy przyjaciół - można ją podać
Codzienne GotowanieNajpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach. Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataViolaPassion Kupna jest ohydna i nie oszukujmy się . Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę. Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń Składniki: 2 kg papryki czerwonej Sól najlepiej kamienna Gorczyca 3 cebule Plus składniki na tradycyjną zalewę Sposób: Cebule obieramy i kroimy w pióra(...)Gotujemy i studzimy NIGDY NIE ZALEWAMY GORĄCA ZALEWĄ NASZYCH POTRAW CZY SAŁATEK. Zlewamy wodę z papryki i cebuli i wkładamy je do słoików posypując gorczyca po kilka ziarenek do jednego słoika. Zamykamy i wekujemy sposób tutaj Smacznego
Viola cooks with passion