Ogórki po ukraińsku

Ogórki po ukraińsku

Ogórki po ukraińsku

Ogórki często goszczą na naszych stołach. Zajadamy je na surowo jako dodatek do sałatek lub kanapek, ale też często robimy z ich udziałem różne przetwory na zimę. Tym razem przygotowałam do słoików ogórki po ukraińsku . Jest to rodzaj sałatki, chociaż ilość składników jest ograniczona do minimum, bo są to tylko ogórki, czosnek, zielony koperek oraz przyprawy. Przygotowanie takiej sałatki nie zajmie nam wiele czasu, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki, dodać cukier, sól, ocet. Całość wymieszać i ods... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.