ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:22/236)

RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM 222

odsączyć na papierowym ręczniku.Pokrojoną na kawałki rybę oprószyć solą,pieprzem - można obtoczyć w jajku i mące i usmażyć na złocisty kolor. Układać na półmisku warstwami - na zmianę ryba i sos ketchupowy. Przepis znalazłam parę lat temu w jednej z książek s.Marii i od tego czasu zagościł u Nas na stałe. Często robię na obiad - filet w całości i pierzynka

Niespełnione zdolności kulinarne
Dorada pieczona w soli 134

minut (w zależności od wielkości ryby). Gdy ryby będą gotowe, rozbić ostrożnie solną skorupę, zdjąć skórę ryb i podawać. Moja propozycja na dodatki do ryby to sos jogurtowo-czosnkowy z koperkiem, frytki z batatów i ulubiona tahini z siemienia lnianego

Kuchnia Bon Appetit
ŁOSOŚ TERIYAKI , KREM SEROWO-CEBULOWY + TEST SPRZĘTU MONSIEUR CUISINE PLUS 213

rozdrabnia – sieka – miesza – ugniata – miksuje – blenduje – waży CO MOŻNA W NIM PRZYGOTOWYWAĆ: ciasta – mięsa -zup -warzywa – koktajle – ryby – konfitury – sosy Całość jest bardzo ciężka, co świadczy o wyjątkowej trwałości, porządnych materiałach. Jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada czytelny wyświetlacz, który ułatwia nam przygotowanie dań – widzimy

Ostra na Słodko
PIECZONY ŁOSOŚ Z MUSEM MALINOWYM 134

skropienia szklanka malin Wykonanie: Łososia osuszam, nacieram solą, pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny oraz oliwą. Piekę w torebce foliowej do pieczenia. Po ok 15 minutach od zaczęcia pieczenia polewamy rybę sosem-zmiksowanymi malinami., zapiekamy jeszcze ok 10 minut. Gotową podajemy z całymi malinami

Z Majeczką w kuchni
Sos koperkowy. 172

połączenie z wirtualnym światem. Śpieszę więc z opisaniem kolejnego sosu, tym razem koperkowego. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Biały pieprz, którego używa się do przyprawiania jasnych sosów i ryb, doskonale się tu spisał. Razem z cytryną idealnie podkreślił smak łososia, bo z tą rybą go podawałam. Składniki : 1 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego 1/2 szkl. śmietanki kremówki

zadanie-gotowanie
Szaszłyki z łososiem 226

Składniki 300 g fileta z łososia 1/2 średniej cukinii 3 krążki ananasa z zalewy 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa z oliwek sos rybny Sposób przygotowania Rybę … Czytaj dalej Szaszłyki z łososiem

czarrna od kuchni
Naleśniki po skandynawsku, ziołowe z łososiem 173

Pyszne naleśniki, uwielbiam, a takie ziołowe to raj dla zmysłów. Polecam gorąco i dla tych co kochają łososia a jest ich niemało. Tak się objadłam że

Moje Małe Czarowanie
Przetwory z czosnku niedźwiedziego 228

warzyw. Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Tołpyga w białym winie 153

rybę. Podlałem winem. Na koniec f do naczynia włożyłem kilka gałązek świeżego tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty

R'n'G Kitchen
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym 170

Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".  Składniki 400 g filetów z miruny nowozelandzkiej 2 łyżki mąki sok z polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony   Przygotowanie   Filety opłukałem

R'n'G Kitchen
"Ryby sa super" - wyniki konkursu 164

docierają do mnie maile. No cóż chyba zmienię serwis. Komisja w składzie ja i Przemek wybraliśmy 2 smakowite propozycje na dania z ryb. Książki wędrują do:  Sylwia Drożdż za "Ziemniaczaną roladę z rybą w sosie porowym"  oraz  Joanna Seta-Pryjomska za "Pieczoną doradę z czosnkiem i figami na ruszcie z selera naciowego" Serdecznie gratuluję i czekam

Moje Małe Czarowanie
Sos koperkowy do ryby dietetyczny 198

Idealny słodko- kwaśny sos do ryb. Składniki: ½ małego jogurtu naturalnego Łyżka miodu ząbek czosnku ½ cytryny Koper świeży lub 1 łyżka suszonego Szczypta soli, pieprzu Koper posiekać, czosnek zmiażdżyć, następnie wycisnąć sok z cytryny, dodać do jogurtu. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną miodu. Wymieszać. Podawać jako dodatek

Tradycyjna Kuchnia
Placki z wędzoną makrelą i buraczkami 163

Podgotowane buraki obrać, pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić buraczki. Chwilę podsmażyć. Powinny zmięknąć, ale pozostać jędrne. Na usmażone placki nakładać porcję buraczków i kawałek ryby. Przykryć sosem chrzanowym, posypać szczypiorem. Od razu podawać. Smacznego

Pełny talerz
Pasta do chleba- twaróg, ryba i suszone pomidory 158

Pomysł na szybkie smarowidło kanapkowe, do tego zdrowe i "niewymagające"? Tak jest- twaróg z dodatkami. Składniki -twaróg -puszka ryby w sosie pomidorowym -kilka suszonych pomidorów -sól i pieprz do smaku Z podanym składników utrzeć pastę, ja włożyłam wszystko do robota i tak w niecałą minutkę miałam zdrową i pyszną pastę na kanapki. W miseczce od PORCELANA BOGUCICE prezentuje się

Z Kuchni Do Kuchni