ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:29/236)

Dietetyczna ryba pieczona z papryką 109

żaroodpornego naczynia na wierch ryby wykładamy mieszankę papryki, cebuli i koncentratu pieczemy pod przykryciem przez około 50minut w temperaturze 190 stopni najlepiej smakuję po kilku godzinach, jak sos przesiąknie w rybę ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
DORSZ ZESZPARAGAMI W SOSIE TYMIANKOWYM 146

Dziś przy piątku zapraszam na dorsza. A że sezon na szparagi, właśnie to one będą mu towarzyszyć wraz z pysznym sosem ze świeżym tymiankiem. Składniki: filet z dorsza ok. 40 dag szklanka jogurtu naturalnego kilka gałązek tymianku sól, pieprz pęczek szparagów Wykonanie: Dorsza oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. W tym czasie w garnku(...)Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy ciepłym sosem tymiankowym

Z Majeczką w kuchni
Jej piękne czarne oczy ,czyli ryba w makaronie z oliwkami ---I suoi bellissimi occhi neri, o il pesce in pasta con olive 158

Składniki 3 cebule pokrojone w drobna kostkę 3-4 pomidory,lub puszka pomidorów w sosie własnym 2-3 łyżki gęstego soku pomidorowego,lub keczupu jak pomidory są świeże szpinak świeży pęczek dowolna ryba ,u mnie sum afrykański sol,pieprz do smaku 250 g. makaron świderki ( Makaron Świderek owsiany Makaron Jastrzębski -5 jajeczny) wody letniej tyle ,aby zakryła makaron oliwki czarne(...)suchy ,dolewamy wody do zakrycia makaronu i dalej pod przykryciem dusimy 5-6 minut,aż makaron będzie al dante W czasie ,gdy makaron będzie dochodził do siebie ,ryba zdąży się uprażych w sosie powstałym.Teraz pozostaje nam tylko dodać sól i pieprz do smaku i pozostawienie potrawy na 3-4 minuty pod przykryciem,do połączenia smaków.Gotowe.Smacznego

w mojej kuchni
Lucjan czerwony w Zamościu 122

lekki opór zębom - co lubię, tak jak w makaronach. Lucjan - bardzo rzadko spotykana u nas ryba . Ta była OK - fajny, delikatny, wręcz nierybny smak i zapach - coś innego. W całym daniu brakło czegoś, co by podniosło kasztanowy smak sosu, wzmocniło delikatny smak tak dobrej ryby. Mimo wszystko, danie z rybą warte spróbowania

Right Behind The Kitchen
Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem 337

pokazywać Wam sosy  na bazie różnych składników, które będą mu nadawać odmienne smaki (ostre, łagodne, kwaśne czy też słodkie, Będzie można stosować je  jako dodatek do: mięs, ryb, makaronów, wędlin.  Sosy możemy podzielić na: gorące, zimne i majonezowe. Sosy gorące sporządzane są na bazie wywaru. Do zagęszczania tych sosów można zastosować: mąkę pszenną lub mąkę ziemniaczaną i wodę;  mąkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
sum w sosie szafranowym 129

szafranie Delikatny filet z suma podany w aromatycznym sosie z dodatkiem kaprów to danie nie tylko zdrowe, lecz również niezwykle smaczne. składniki dla czterech osób 1 sum o wadze około kilograma 1 cebula 1 marchew kawałek korzenia selera 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego sok z połowy cytryny 0,6 l wody 200 ml słodkiej śmietany 30 % szczypta(...)wywaru w którym gotowaliśmy suma, zostawiając około 200 ml. Do wywaru dodajemy słodką śmietanę, szafran i kapary, zagotowujemy mieszamy i do tak wykonanego sosu wkładamy z powrotem  kawałki ryby. Gotujemy jeszcze przez pięć minut a następnie kawałki fileta nakładamy na talerze polewając każdą porcję sosem szafranowym

Miód i pieprz
Fettucionne z łososiem i brokułem w sosie pomidorowo - śmietanowym 202

brokuł odcedzony czekał w durszlaku, pokrojony w cienkie plasterki czosnek podsmażyłam lekko na odrobinie oliwy. Potem wrzuciłam do niego odsączonego z oleju łososia i łososia z sosem pomidorowym, chwilę smażyłam, aby ryba nabrała temperatury. Następnie wyłożyłam do woka ugotowany makaron, wlałam kremówkę i podgrzewając wymieszałam wszystko, aby sos pomidorowo - śmietanowy zredukował się i obkleił dokładnie cały makaron. Na samym końcu

Blondynka Gotuje
Halibut z sosem pomidorowym i salsą 155

Idealna ryba na piątkowy obiad. Składniki 6 filetów z halibuta ( każdy po 200 g ) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki octu balsamicznego sól pieprz 1/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju do posmarowania papieru listki bazylii Sos pomidorowy : 750 g obranych pomidorów 4 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu balsamicznego sól pieprz Salsa : 2 małe fenkuły 2 obrane(...)wstawiłem do piekarnika na 15 minut ( piekarnik rozgrzany do 200 stopni C ). Gorący papier posmarowałem olejem, ułożyłem na nim filety ( mąką do dołu ) , zapiekałem 20 minut. Upieczone ryby podałem w sosie, posypane posiekaną bazylią, z dodatkiem salsy

R'n'G Kitchen
Pieczony łosoś w sosie koperkowo śmietanowym. 146

Składniki: 600g łososia - 6kawałków, przyprawa do ryb lub tradycyjnie sól, pieprz i majeranek, czosnek granulowany, 2 cytryny. Składniki na sos i jego przygotowanie jest  tu kliknij . Przygotowanie: Rybę umyć i osuszyć, doprawić przyprawą do ryb (lub solą, pieprzem i majerankiem). Lekko posypać czosnkiem granulowanym i pokropić sokiem z cytryny.  Na każdy kawałek położyć plasterek cytryny. Zawinąć(...)folię aluminiową. Piec w 200stopniach przez 25min. Po wyjęciu ryby z folii na talerz, polać sosem koperkowo  śmietanowym. Smacznego

W kuchni u Moniki
Ośmiornica z bitą śmietaną Cafe de Paris 174

muszlach po przegrzebkach. Śmietanę ubijamy z gotową mieszanką ziół, która skomponował Freddy Dumont w roku 1941 w "Cafe de Paris" w Genewie. Przyprawę można używać do sosów, dipów, masła, ryb, warzyw i sałatek. Mizeria z ogórka i rzodkiewek zamiast śmietany tym razem z olejem krokoszowym Oleofarm. Czas przygotowania: Porcje: 4 Składniki: 8 kawałków ugotowanej ośmiornicy , zioła do przybrania. Bita(...)śmietana 250 ml śmietany 36%, 2 łyżeczki przyprawy Cafe de Paris. Sos 100 ml wina białego wytrawnego, 1 łyżka masła, 2 łyżki oleju z pestek winogron Oleofarm , 1 łyżka posiekanej szalotki, 2 ząbki czosnku w plastrach, 1/4 papryczki chilli posiekana bez pestek, sok z cytryny, sól i pieprz. Mizeria 1 ogórek, 6 rzodkiewek, olej krokoszowy Oleofarm , sól i pieprz

SzczyptaSmaQ
Rybne pulpeciki 153

Obiad dobry, szczególnie dla dzieci, które ryby jedzą tylko w postaci smażonych paluszków rybnych z grubą panierką. Łatwo też można przemycić tam warzywa w zblendowanym sosie, polecam wszystkim bo jest pycha! Ponadto ryby są bardzo zdrowe: są źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Zmniejszają powstawanie wielu chorób, chronią przed zawałem i nowotworami, a także zwiększają produkcje serotoniny- hormonu(...)/zywienie/co-jesz/ryby-przeglad-najlepszych-dla-naszego-zdrowia_39570.html Składniki (na 7 porcji) pulpeciki: 1 wędzona makrela 0,5 kg dorsza (może być też inna ryba) koperek ( ile lubimy ;) ) 2 jajka bułka tarta sól, pieprz sos: 2 cukinie średnie 2 średnie cebule 1 prostokącik serka topionego śmietankowego sól, pieprz Ryby najlepiej mielimy, dodajemy resztę składników i formujemy kulkeczki, mi wyszło ich ok 40. Cebulę kroimy w kosteczkę

Idę coś wszamać
Pstrąg łososiowy w sosie koperkowo-jogurtowym 164

Składniki: 1 porcja ryby ( około 300 g ) 400 ml jogurtu naturalnego 1 jajko pęczek świeżego koperku skórka z połowy cytryny sól, pierz Wykonanie: Rybę opłukać i osuszyć. Wymieszać jogurt naturalny z jajkiem, doprawić solą i pieprzem.  Dodać otartą skórkę z połowy cytryny oraz drobno posiekany koperek. Ułożyć rybę a naczyniu do zapiekania, zalać sosem jogurtowo-koperkowym. Piec rybę

kolorowotorcikowo
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 170

Teraz sos maślany: w garnuszku zagotowujemy ocet z sokiem z cytryny, szalotką i przyprawami. Gotujemy do momentu, aż sos się zredukuje Zdejmujemy garnek z gazu i sprężynką mieszamy jego zawartość z kilkoma kostkami masła. Gdy sos wchłonie masło, stawiamy garnek na ogniu i dodajemy etapami kolejnych kilka kostek i mieszamy. Czynność powtarzamy, aż zużyjemy wszystkie kostki masła. Sos powinien mieć(...)śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy kotlet z ryby i polewamy sosem maślanym Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Delikatne kotleciki rybne w sosie maślanym na sosie pieczarkowym 178

Teraz sos maślany: w garnuszku zagotowujemy ocet z sokiem z cytryny, szalotką i przyprawami. Gotujemy do momentu, aż sos się zredukuje Zdejmujemy garnek z gazu i sprężynką mieszamy jego zawartość z kilkoma kostkami masła. Gdy sos wchłonie masło, stawiamy garnek na ogniu i dodajemy etapami kolejnych kilka kostek i mieszamy. Czynność powtarzamy, aż zużyjemy wszystkie kostki masła. Sos powinien mieć(...)śmietany, mieszamy i wstawiamy z powrotem na gaz dodając powoli pozostałą ilość śmietany Doprawiamy do smaku Na talerzu ustawiamy kopczyk z pieczarek, na to kładziemy kotlet z ryby i polewamy sosem maślanym Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Młode ziemniaczki z salsą verde i jajkiem sadzonym 165

dań! My dojedliśmy go w najprostszy możliwy sposób - rozsmarowany na kromce świeżego chleba z dodatkiem pomidora. Ale równie dobrze posłuży Wam jako dodatek do pieczonego/grillowanego kurczaka czy ryby lub jako sos sałatkowy.Na koniec dodam, że jest to sos na zimno, tzn. że wystarczy drobno pokroić lub zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Roboty dosłownie na 5 min. Taki obiad

Chilli Czosnek i Oliwa