ryby w sosie - 3535 przepisów (strona:18/236)

Ryba w sosie jogurtowym 136

Ryba w sosie jogurtowym jest to specjał kuchni indyjskiej. Danie bardzo aromatyczne, wyraziste i pikantne. Wielbicielem ryb nigdy nie byłam, ale ta zdecydowanie przypadła mi do gustu. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki 149

mało pracy, dużo zdrowia i mega rozkoszy dla podniebienia. Labraksa czyli okonia morskiego przygotowałam według pomysłu Doroty Wellman z książki "Ryby są super". Polecam więcej przepisów z tej książki, są rewelacyjne. Grillowany labraks z sosem z czerwonej papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym - zdrowy lunch 154

proste posiłki oparte w dużej mierze na warzywach. Tutaj warzywa występują w dwóch odsłonach - sosie cukiniowo - paprykowym i w klopsikach, do których dodałam startą marchewkę :) Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym Klopsiki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki płatków jaglanych 1/2 opakowania Marwitek 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża

FitKot
Smażony kleń z pędami sosny i test patelni Ballarinii 187

sól, pieprz, mielona gorczyca, ulubione suszone zioła mąka ryżowa do oprószenia ryby  sok z 1/4 cytryny  Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą, pieprzem, gorczycą, ziołami  (na zewnątrz i w środku). Następnie rybę oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy pędy sosny. Smażymy rybę z obu stron po ok. 5 min z każdej strony(...)półmisku układamy liście i kwiaty jarmużu oraz smażone pędy sosny. Polewamy tłuszczem ze smażenia lub innym ulubionym sosem. Wykładamy rybę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Smacznego !  Rybę smażyłam na nowej patelni. Moja opinia testu poniżej: O patelni Ballarinii lini Lucca Ma granitową powłokę, która pod żadnym pozorem nie przywiera. Można smażyć bez tłuszczu!  Dużą zaletą powłoki granitowej jest

Bon Appetit Małgorzaty
Ryba sosem pomidorowym z kaparami na ryżu z karmelizowaną cebulą 136

prostu pyszny i z pewnością będę go przygotowywać częściej również do innych dań. Pomidorowy sos z kaparami idealnie łączy rybę z ryżem. Jednym słowem danie jest idealnym połączeniem mocnych, ale do siebie pasujących smaków, a do tego delikatna, rozpływająca się w ustach ryba. Bardzo smaczne danie, świetnie wpasowujące się w piątkowe menu. Polecam!  Składniki :  2 łyżki masła(...)patelni roztopić pozostałą łyżkę masła i usmażyć na nim filety ryby, po około 3-4 minuty z każdej strony, aż ryba zacznie się delikatnie rozpadać na kawałki. Rybę doprawić solą i pieprzem oraz posypać posiekaną natką pietruszki. Ryż ułożyć na talerzu, na nim położyć usmażoną rybę, polać ją sosem pomidorowym i natychmiast podawać.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Dorada pieczona z chrzanem 76

stron do zrumienienia (około 5 minut). Śmietanę wymieszać z żółtkiem, dodać chrzan, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą, ułożyć rybę, polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 - 35 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza

królestwo garów
Dorsz po grecku z modyfikacją 164

posiłki. Najłatwiej jest mi robić to w ten sposób , że kupując filet ryby na obiad z góry przeznaczam połowę  na rybę po grecku lub w galarecie. Dziś zaciekawiło mnie czy można trochę zmienić podstawowy skład sosu do ryby po grecku. Dodałam pokrojonej w paski papryki i krojonego pomidora ( użyłam zamrożone na leczo). Podpowiadam - taka ryba ,,po grecku

Buniabaje w kuchni
Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce 195

Post Filet z pstrąga w sosie holenderskim ze szparagami w szynce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Strąki papryki z nadzieniem z łososia i sosem paprykowym 157

strąki papryki. Lekko oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i lekko obsmażyć na oleju. Papryki wyłożyć na półmisek, wylać 3 łyżki sosu dla ozdoby ,a resztę podać w sosjerce. Rada. Jeżeli zamiast łososia użyjemy dorsza, to proponuję przesmażyć rybę z cebulką

Kulinarny karnet Christophera
Morszczuk w sosie goan 171

cukinia), ale świetnie w daniu się komponującymi w smaczną całość.  Ryba jest panierowana i smażona w głębokim tłuszczu, dzięki czemu ma fajną chrupiącą "skórkę". Użyłam gotowego sosu słodko-kwaśnego, ponieważ zależało mi na czasie, ale można się pokusić o zrobienie  takiego sosu własnoręcznie. MORSZCZUK W SOSIE GOAN (słodko-kwaśnym) Składniki: 2-3 filety rybne (ja użyłam morszczuka(...)podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cukinię, pomidorki koktajlowe przecięte na połówki oraz cebulę pokrojoną w pióra. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy sos słodko- kwaśny i gotujemy kilka minut. Do ugotowanego sosu wrzucamy usmażone w cieście kawałki ryby. Podajemy z brązowym ryżem

Bon appetit mon amie
Sandacz z Sosem Śmietankowo - Maślanym z Trawą Cytrynową i Limonką podany z Dzikim i Jaśminowym Ryżem 146

świetnie zagrała z całością, a sos? Sos normalnie jest kulinarną petardą! Mój syn miał problem z określeniem jak mu smakuje ten obiad. Dopytywał co to za sos, stwierdził, że w życiu mu tak ryba nie smakowała tak bardzo jak ta. A ja? Ja jadłam i momentami zamykałam oczy, odpłynęłam. Rzadko tak zachwycam się przed Wami daniami, ale to jest nieziemskie(...)wyrzuciłam, postawiłam sos na malutki ogień, wrzuciłam odrobinę skórki z limonki startej na tarce, wymieszałam. Na końcu nadal podgrzewając dodałam zimne masło i mieszałam do czasu zgęstnienia sosu, doprawiłam solą i pieprzem. Rybę wyciągnęłam z piekarnika. Mango z żurawiną odsączyłam z syropu. I tak jak widać zdjęciu podałam z ryżem jaśminowym zmieszanym z dzikim ryżem, mango z żurawiną. Sandacza położyłam

Blondynka Gotuje
Sandacz w sosie z kiszonych ogórków po staropolsku 166

Ciekawa propozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka śmietany 30% • sól, pieprz biały i cytrynowy do smaku • 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: • Na maśle posmażyć szalotkę pokrojoną(...)Dusić sos aż zredukuje objętość, przyprawić solą i pieprzem białym. • Usmażyć na maśle filet z sandacza posypany solą, pieprzem cytrynowym i oprószony mąką. • Podawać rybęsosem ogórkowym na ciepło. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro Dary lasu

To co kocham
Ryba w sosie miętowo-imbirowym 125

Smak i zapach mięty jest najlepiej odczuwany w sosie zraz po wymieszaniu, później uzyskuje wyraźny imbirowy, ostrawy posmak. Kombinacja miała przekonać mnie do mięty w kuchni i jej zapachu, następnym razem spróbuję czegoś jeszcze bardziej miętowego. 2 filety rybne 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki listków mięty 200 gram śmietany 100 gram ryżu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki(...)posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przyprawy, czosnek i miętę dodać do śmietany i wymieszać. Przecierać chwilę blenderem. Pomidory pokroić w bardzo drobną kostkę. Podawać kawałki ryby z ryżem polane sosem. Posypać kostkami pomidorowymi. Podawać ciepłe. marcelina

Czerwony Gupik
Kotleciki z tuńczyka w oleju z ostrym sosem 216

smaku Sól i świeżo zmielony czarny pieprz Olej roślinny do smażenia sos 2- 3 łyżki majonezu 2 łyżki kefiru 1 ząbek czosnku starty 1 łyżeczka wasabi łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego sól, pieprz przygotowanie Fasolę rozdrobnić w blenderze, umieścić  w dużej misce. Dodać rozdrobnioną, lekko odsączoną rybę, cebulę, bułkę tartą, pietruszkę i szczypiorek. Wymieszać aż wszystko dobrze się połączy.Spróbować(...)warstwa.  Smażyć kotleciki, po kilka sztuk na raz,  na złoty kolor. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym. Podawać gorące lub w temperaturze pokojowej z ostrym sosem majonezowym i  z dodatkiem sałaty. Smacznego

Stare Gary
Poniedziałkowy "fit" - Jajka z nadzieniem rybnym 192

lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy, a następnie kroimy na połówki i wyciągamy delikatnie żółtko ze środka, nie uszkadzając białek. Żółtka przekładamy do miseczki i dodajemy do nich rybę w sosie pomidorowym. Całość rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka. Do przygotowania tego przepisu wykorzystałam Filety z makreli w sosie pomidorowym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pstrąg łososiowy pieczony, z sosem śmietanowo – maślanym z rukolą 139

pysznej ryby, pysznego sosu i rukoli mogło zaowocować tylko pysznym daniem i takie ono jest. Polecam. Składniki: 2 kawałki pstrąga łososiowego ( po około 250 gram ) Sól Otarta skórka z cytryny Oliwa Sos 100 - 150 ml śmietany słodkiej 18% 2 łyżki masła Sól Dodatkowo Świeża rukola Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości, opłukujemy i osuszamy. Ryby umieszczamy w naczyniu(...)międzyczasie do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy i dodajemy masło. Przyprawiamy solą i gotujemy od czasu do czasu mieszamy trzepaczką do momentu uzyskania lekko gęstej konsystencji. Pstrąga po upieczeniu polewamy sosem i posypujemy świeżą rukolą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy