pomidory pokroić w cienkie paskiFileta naciąć w poprzek i w powstałe zagłębienia wkłożyć paski suszonych pomidorówRybę skropić sokiem z cytryny i doprawić ziołami, solą i pieprzemZawinąć rybę w folię aluminiowąPiec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CNa koniec drobne ogłoszenia "parafialne". Jak zapewne zauważyliście od kilku dni istnieje fanpage bloga na facebook'u, dzięki któremu możecie być na bieżąco
peanutbuttermonsterwięcej wolnego czasu, natomiast w tygodniu mój grafik jest dosyć napięty, więc często stawiam na proste i SZYBKIE w przygotowaniu potrawy. Uwielbiane przeze mnie ryby właśnie do takich się zaliczają. Przyrządzenie ich w piekarniku czy na parze to kwestia 20 minut, a efekt jest przepyszny! Dzisiaj traf padł na pstrąga, który w połączeniu z lekką, kolorową i nieco improwizowaną(...)nadzieję, że sam smak w tym przypadku wystarczy;) SKŁADNIKI: 150g filetu z pstrąga koperek suszony lub świeży sól czosnkowa pieprz plaster cytryny odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami Na wierzch kładziemy plaster cytryny i zawijamy rybę w zgrabną paczuszkę Pieczemy przez 15-20 minut
peanutbuttermonsterfilet ze skórą 1 duży pomidor 2 ząbki czosnku łyżeczka soku z cytryny łyżeczka masła sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewa do temp. 180 C (bez termoobiegu). Pomidora kroję na średniej wielkości kostkę. Czosnek obieram i rozgniatam. Rybę myję, przekrawam na pół, przyprawiam, smaruję (nacieram) po równo oba kawałki (skórę) masłem i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Wstawiam do piekarnika skórą
Zasmakuj KuchniTarta lekko wędzona za sprawą ryby, z dodatkiem fasolki, kukurydzy i groszku Firmy JAMAR . Otrzymałam smaczną paczuszkę dzięki której ona powstała. Wersja bezglutenowa. Tarta powstała fajna, krucha. spód tarty: 150 g mąki kukurydzianej 100 g mąki ryżowej 3 żółtka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy miks 150 g masła zimnego 3 łyżki zimnej wody farsz: 2/3 puszki kukurydza z groszkiem(...)białko, sól, pieprz, przyprawę, pokrojony koper i całość mieszam. Na wystudzony spód tarty przelewam 2/3 masy jogurtowej, układam kukurydzę z groszkiem, fasolkę, kawałki obranej ryby. Wylewam resztę masy jogurtowej, dodaję połówki pomidorków. Tartę wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 20 minut aż się zetnie
wesoła kuchniaciasta ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, wyłożyć porcje cebuli z pieczarkami i porem, złożyć i skleić brzegi. Wierzch posmarować jajkiem.5. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut - w zależności od grubości ryby. Jakby ryba była gruba to można ją chwilę usmażyć na patelni przed włożeniem jej do ciasta.Smacznego
Kuchnia domowa Aniupieczenia ryby wykonanie: Brokuły gotujemy na parze 10 minut. Łososia doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy lekko oliwa i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut lub do chwili gdy ryba będzie się ładnie rozdzielać widelcem. Szalotki bardzo drobno siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy winem. Gotujemy do chwili za cały płyn odparuje. Wlewamy
Przysmaki KarolkiNastępnie odwrócić rybę na drugą stronę i smażyć około 1 minuty. Przełożyć na blachę do zapiekania, skórą do góry i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Jeżeli będziemy mieli cienkie płaty to ryba szybciej będzie gotowa. Przed podaniem rybę oprószyć solą. zastawa
królestwo garówPstrąg cytynowo-tymiankowy z piekarnika to kolejna smaczna propozycja na obiad w II fazie diety szybka przemiana. Ryba upieczona bez grama tłuszczu. Aromatyczna i pyszna dzięki cytrynie i tymiankowi. Możesz użyć każdego innego ziółka według smaku i stanu posiadania. Zazwyczaj jedna rybka przypada na jedną porcję. Tym razem kupiłam pstrąga giganta, jeden ważył około 1 kilograma. Dobry pomysł
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dorsza z jakąś kaszą. Mam nadzieję, ze to będzie dla Was pomocne. Zaczynamy od ryby, którą najpierw należy umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. W czasie kiedy ryba będzie się piekła (zaledwie 30 minut), będzie czas na pozostałe elementy talerza. DORSZ PIECZONY W ZIOŁACH (2 porcje) 240g polędwicy z dorsza 1/2 doniczki bazylii 1/4 pęczka zielonej pietruszki(...)pomocą blendera. Dodać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ziołowo-śmietanową masę wyłożyć na dorsza i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem. 1 porcja ryby j.w. to ok. 245kcal , węglowodany: 4g, białko: 27g, tłuszcz: 15g 0,4WW i 2,4WBT Cukinia to wszechstronne warzywo, jedno z moich ulubionych. Dziś proponuję makaron
DietologProste danie, które zaskakuje smakiem i łatwością wykonania. Łososia upiekłam w piekarniku, co zaoszczędziło mi zbędnego bałaganu i charakterystycznego zapachu unoszącego się w kuchni podczas smażenia ryby. Wyszedł idealnie miękki - soczysty i delikatny. Jeśli jednak preferujecie bardziej wypieczone filety, potrzymajcie je w piecu odpowiednio dłużej. Do łososia podałam bajecznie prosty, a zarazem pyszny sos na bazie słodkiej śmietanki(...)łyżkami śmietanki i ponownie zagotować). Na koniec dosypujemy posiekany koperek, mieszamy i odstawiamy z ognia. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku sosem sojowym i sokiem z cytryny. ŁOSOŚ : Piekarnik nagrzewamy do 220℃, bez termoobiegu. Razem z piekarnikiem rozgrzewamy żaroodporną formę. Filety nacieramy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i oliwą. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na gorącej blaszce (jeśli używamy
cool and mintypietruszce, suszonych pomidorach i czosnku i zapiekłam w piekarniku. Danie bardzo szybkie i bardzo smaczne. Składniki: 2 świeże makrele 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 4 suszone pomidory łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy pół łyżeczki świeżo zielonego pieprzu sól kawałek masła Sposób przygotowania. Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyć i dokładnie osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę, pomidory pokroić(...)czosnku, pomidorów, pietruszki, cytryny, oliwy i pieprzu przygotować marynatę. Do środka ryby włożyć po łyżce marynaty, resztą wysmarować makrelę z każdej strony. Rybę zawinąć w folię aluminiową, włożyć do naczynia żaroodpornego i umieścić w piekarniku w temperaturze 180 stopni na 30 minut. Przed końcem pieczenia można folię otworzyć i jeszcze podpiec by skórka lekko się przyrumieniła. Smacznego
na moim stole...Rewelacyjne klopsiki, można je usmażyć na patelni lub upiec na blaszce w piekarniku. Wtedy będą idealne dla osób na diecie. Do garnka wlać wodę, dodać vegetę zagotować.Doprawić do smaku solą. Do wrzątku wrzucić kawałki ryby i gotować minutkę. Ryba musi się ugotować. Wyjąć rybę z wody i odcedzić. Marchew i korzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych(...)patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor. Nie trzeba smażyć zbyt długo ponieważ warzywa i ryba była podgotowana. Drugi sposób mniej kaloryczny to – naczynie żaroodporne lekko posmarować olejem. Położyć klopsy i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C i piec 35 minut. Klopsiki muszą się zarumienić. Podawać z ziemniakami lub sałatką warzywną. Smacznego
Kuchnia Pokoleńzapiekania wysmarować oliwą, ułożyć pokrojony w plasterki wierzchni liść kopru włoskiego, na nim ułożyć plasterki pomarańczy. Ułożyć dorsza, skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Najlepiej sprawdzić czy ryba jest upieczona wkładając metalową wykałaczkę na 3-4 sekundy w środek mięsa, jeżeli koniec wykałaczki włożony w rybę będzie gorący oznacza, ze ryba jest
królestwo garówfilet z dorsza ,posypać kolendrą ,położyć plasterek cytryny ,polać 1 łyżką śmietanki i posypać pietruszką i zamknąć „papilot” .Piec w nagrzanym piekarniku przez 10-15min. Czas uzależniam od grubości ryby. Dania w „papilotach” można przygotować wcześniej ,trzymać w lodówce i piec wtedy ,kiedy przyjdzie pora. Potrawy w papilotach zatrzymują aromaty i co ważne ,szczególnie
Kulinarny karnet Christopherachwilowo posłuszeństwa owa rybka powstała na parze. W pierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia
kawawszklance