czosnkiem granulowanym z niewielką ilością soli). Przykrywamy folią aluminiową. W folii robimy kilka dziurek (aby nadmiar pary się wydobywał ). Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 o C przez około 30 - 40 (czas uzależniony od ilości ryby). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewyoctem, osolić. Następnie pokroić w dzwonka, ułożyć na posmarowanym półmisku do zapiekania z wierzchu oblać stopionym tłuszczem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec wolno około 30-40 minut, często podlewając wodą (2-3 łyżki). Gdy ryba jest upieczona , oblać zmieszaną z tartym chrzanem (może być ze słoiczka) lekko osoloną i ocukrzoną śmietaną. Piec jeszcze kilka minut
Tradycyjna Kuchniaryby. Doprawiamy ziołami, pieprzem i solą. W żaroodpornym naczyniu układamy obrane i pokrojone w grube plastry ziemniaki oraz podzielone na ćwiartki jajka. Całość zalewamy rybą z beszamelem. Na wierzch ścieramy żółty ser. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuskórą do dołu), skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Truskawki pokroić w niezbyt cienkie plasterki i obłożyć nimi łososia, resztę poukładać między kawałkami ryby. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 30 minut (w zależności od wielkości i grubości dzwonków). Podawać natychmiast najlepiej na mieszance ulubionych sałat lub innej zieleniny;) Smacznego
Codzienne Gotowanieminut. Sos doprawiłem solą i pieprzem, odstawiłem. Na pozostałej oliwie usmażyłem rybę z każdej strony na rumiano. Naczynie żaroodporne wysmarowałem masłem, włożyłem usmażoną rybę, zalałem sosem. Przykryłem i zapiekałem około 15 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po wyjęciu posypałem oliwkami
R'n'G Kitchendokładnie w moździerzu, dodać olej i dokładnie wymieszać. Umyte i osuszone polędwice z dorsza natrzeć marynatą i włożyć na godzinę do lodówki. Tak przygotowaną rybę włożyć na 20 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, 7 minut przed końcem posypać posiekanymi orzechami. Sos: W rondelku lub na głębokiej patelni zeszklić cebulę i czosnek, dodać ser, wino, mleko i śmietanę. Gotować
dom-agi.plplasterki. Plasterki umyć, Formę do zapiekania posmarować oliwą z pomidorków, ułożyć plasterki ziemniaków, skropić lekko oliwą i posypać tymiankiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po tym czasie na ziemniakach ułożyć rybę. Na niej położyć dwa, trzy plasterki cytryny, obłożyć pomidorkami koktajlowymi. Rybę skropić oliwą. Wstawić do pieca (nagrzanego do 180 stopni) i piec
królestwo garówodcięłam delikatnie skórę, natarłam solą, pieprzem, posypałam cząbrem i skropiłam sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyłam plasterki masła i cytryny. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut w 170 stopniach, aż ryby pięknie się zrumienią. Podaję z lampką białego wina, ryżem i ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiWspólne posiłki uwieńczone toastem "za naszą przyjaźń". To w takich okolicznościach umacnia się więź, której nikt z nas by się nie spodziewał. Oby więcej takich wspólnych
W kuchni Karmel-itkinich doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały z dodatkiem szczypty soli. Siekamy migdały dość drobno i posypujemy nimi kawałki ryby. Dorsza układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7-9 minut. Ostatni szlif... Na talerzu układamy risotto, posypujemy całość tartym parmezanem oraz listkami rukoli. Na risotto układamy
Mango PapajaPrzed pojawienie się gości odsmażamy ziemniaki oraz smażymy karpie. Możemy to zrobić nawet z pół godziny wcześniej. Daje nam to chwile czasu dla siebie. Ryby i ziemniaki trzymamy w nagrzanym na około 40 stopni piekarniku wówczas nie ostygną. POWODZENIA
Kolizje SmakówWertuję już setny raz ten sam rozdział. Nie wiem, nie wiem co się dzieje, myślami błądzę gdzieś w otchłani własnego smutku i głupiutkiej, dziecinnej nadziei. A
W kuchni Karmel-itkiżaroodpornym, dość głębokim. Jeśli to filety - dzielę je na mniejsze kawałki, długości ok. 10-15 cm (jak polędwiczki) i także układam w naczyniu. Zalewam rybę sosem tak, by przykrywał całkowicie kawałki. Wstawiam naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, zapiekam 20-25 minut. Podaję z ugotowanym ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiłososia dzielę na 2 - 3 kawałki, uprzednio ściągając skórę. W naczyniu żaroodpornym na dnie układam plasterki masła, gałązki koperku, a na tym kładę kawałki ryby. Następnie na wierzch układam znów plasterki masła, posypuję kaparami. Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni. Wkładam naczynie, nie zamykając go żadną pokrywą szklaną i piekę przez 30 minut. Podaję na ciepło ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkidymka - świeża bazylia - 2 -3 ząbki czosnku - 4 -6 łyżek oliwy z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy - łyżka masła - 5 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia ryb) WYKONANIE: 1. RYBA - ryby oczyść, osusz, oprósz solą morską - obtocz w mące pszennej - rozgrzej patelnię - wlej oliwę z oliwek i smaż flądry na złoty kolor 2. SOS POMIDOROWY TOSKAŃSKI - cebulę pokrój w drobne plasterki(...)ponacinaj aby utworzyły harmonijkę - oprósz solą morską - w nacięcia powkładaj listki rozmarynu i kilka cieniutkich plasterków czosnku - polej oliwą z oliwek i piecz w piekarniku 55 minut w temp 200 stopni C. Na talerzu ułóż rybę, następnie sos podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami, udekoruj dymką i świeżą bazylią! ;-) Pyszności! Koniecznie zróbcie! ;-) przepis bierze udział w konkursie
SMYKWKUCHNI