ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:60/216)

Łosoś z kalafiorowym puree i szpinakiem 204

pełnym brzuchu, bo dzisiaj miałam mój ulubiony obiad czyli łosoś z kalafiorowym puree i szpinakiem. Łosoś czy inna ryba na obiad to dla mnie tak zwany comfort food. 30 minut w kuchni i obiad gotowy. Przyprawy, sól i rozgrzana patelnia lub piekarnik…Szybko i łatwo! Szybkie obiady bardzo sobie cenię. Łososia można podać z czym popadnie. Jemy

codojedzenia
Łosoś zapiekany pod warzywną salsą 169

Łosoś jest rybą która ma bardzo wielu zwolenników, nawet wśród tych , którzy za innymi rybami nie przepadają. Przygotować go można na wiele różnych sposobów - na surowo w postaci tatara, jako składnik sushi, pieczony smażony itp. Dzisiaj proponuję wam łososia w wersji zapiekanej w towarzystwie warzywnej salsy.  Składniki: 400 g fileta z łososia sos sojowy sos chili cytryna łyżka masła(...)pokrojonego w kostkę pomidora. Wszystko razem przesmażamy. Następnie dodajemy ok. 100 ml sosu  z mango i pomarańczą. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu, aż salsa się zredukuje i zgęstnieje. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Po tym czasie polewamy go warzywną salsą i zapiekamy przez kolejne

Taste Therapy
Pstrąg w rozmarynie 141

piekarniku, natomiast w sezonie letnim będzie mógł świetnie zastąpić nudną karkówkę z grilla, i co najważniejsze, przygotowany dokładnie w ten sam sposób.  Składniki (na cztery osoby): 4 świeże, wyfiletowane pstrągi 4 średnie cebule 6 ząbków czosnku 1/2 kostki masła (min. 82%) świeży rozmaryn 4 cytryny sól morska (młynek) pieprz kolorowy (młynek) folia aluminiowa do zawinięcia ryb Wykonanie: Pstrągi należy(...)pstrąga.  Do środka ryby włożyć cebulę, czosnek, cytrynę, rozmaryn oraz kawałek masła.  Na wierzch ryby znów cebulę, czosnek, cytrynę i małą gałązkę rozmarynu .  Przykryć drugą warstwą folii aluminiowej i dokładnie zamknąć.  Ułożyć pstrągi na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół) i piec około 30 minut. W przypadku mniejszych

Garniec Magalie
Zapiekanka z dorsza i fenkułu 177

patelni i doprawiam.  Groszek przelewam gorącą wodą. Na ziemniaki wykładam fenkuł, potem wylewam masę śmietanową, na to groszek zielony, układam kawałki ryby, posypuje je startym serem, i na wierzch układam zielone części pokrojone fenkułu. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Wstawiam naczynie i zmniejszam na 180 stopni i piekę

wesoła kuchnia
Łosoś pieczony w folii 147

Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).  2 filety z łososia 1 cytryna 1 pęczek koperku sól, pieprz  1. Filety posypujemy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy dokładnie

Szefowa kuchni
Warzywne frytki 144

Warzywa pokroić w słupki. Doprawić solą, pieprzem, koperkiem, suszonymi pomidorami i bazylią. Dodać oliwę i wymieszać. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut. Warzywne frytki podałam z rybą gotowaną na parze ale można podać je również z ulubionym mięskiem

Olga Piecze i Gotuje
Pstrąg z warzywami 190

papierem do pieczenia, przełożyć do niej ryby. Pstrągi naciąć z wierzchu, ułożyć na nich kawałki masła i po plasterku cytryny. Dookoła ryby wyłożyć warzywa, posolić, popieprzyć i skropić je olejem. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez ok 25-30 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z pieczoną makrela 165

kilka rzodkiewek świeże zioła oliwa sok z cytryny Makrele umyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika razem z czerwona papryka owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryną, dodać oliwę i kapary

AZgotuj!
Flądra pieczona 180

kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Na rozgrzanej patelni roztapiamy pozostałe masło, podsmażamy ugotowany brokuł, dodajemy kasze. 6. Rybę polewamy sokiem z cytryny połączonym z oliwą, pieczemy przez ok. 30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło wielonasyconych kwasów omega-3 i -6 (obniżenie poziomu lipidów

FITBUuK
Fisherman's pie, czyli zapiekanka rybna 137

gęsty. Dopraw go imbirem, gałką muszkatołową solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Na sam spód wylej trochę sosu beszamelowego i ułóż surową rybę. Wylej resztę sosu na wierzch. Zakryj puree ziemniaczano – groszkowym. Całość zapiecz w piekarniku (40 minut w 180 º C) Po upieczeniu odstaw na pół godziny do przestygnięcia ponieważ ziemniaki zrobią się bardzo miękkie a potrawa może

wysmienity
Ryba pieczona z warzywami 181

płyn trochę odparuje. Doprawić cukrem, papryką, solą i pieprzem. Połowę warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego,  następnie ułożyć na warzywach rybę (można rybę posypać posiekaną natką pitruszki) i przykryć pozostałymi warzywami. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika i zapiekać 35 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego

kuchnia doski
Karp zapiekany z pieczarkami wg Aleex 142

Dodać obrane i umyte pieczarki, małe w całości, większe przekroić na połówki. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na złoty kolor. 7. Usmażone porcje ryby posypać pieczarkami, obłożyć wiórkami masła (mała łyżeczka). 8. Wstawić odkryte naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekać przez 15 minut. 9. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego

W mojej kuchni
Ryba po grecku bez smażenia 177

oleju i dodajemy do reszty warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat. W naczyniu układamy na przemian, warstwę ryby, następnie warstwę warzyw, ponownie warstwę ryby itd. Odstawiamy na noc. Danie można podawać na zimno lub odgrzać w piekarniku. Życzę smacznego! :) PS. Porcja dosyć solidna, także można zrobić z połowy składników

Czerwona Porzeczka
Pieczony pstrąg tęczowy nadziewany porem. 188

starty na tarce czosnek. Doprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy a następnie powstałym farszem napełniamy pstrągi. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ( ryby się nam przykleją do dna) i układamy w nim pstrągi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 min. w 180C. Gotowe! Bardzo szybki obiad lub kolacja. Moje zdjęcia zostały zrobione ekspresowo i wieczorową porą dlatego

Radość kipiąca uśmiechem.
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 183

koniec dodajecie szpinak , solicie, pieprzycie i i smażycie przez kilka minut. Wykładacie na kawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie, aż ser się stopi. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Łosoś na szpinaku w cieście francuskim 153

położyć kawałki osolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi.  Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania