ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:66/216)

Karp pieczony w galarecie 181

mniejsze kawałki około 4-5 cm. Skrapiamy sokiem z cytryny, solą i pieczemy  w nagrzanym piekarniku 20 minut w 200 stopniach. Przed pieczeniem na każdym kawałku karpia kładziemy po płatku masła. Do ciepłego, przecedzonego wywaru wymieszanego już z żelatyną, wkładamy porcje ryby. Ozdabiamy warzywami i ziołami wedle życzenia na półmisku. Głowa i kręgosłup karpia maja tak dużą kleistość

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa rybna 234

wyrzucać kości, przydadzą się za chwilę  do duszących się warzyw dodać wodę, kości z ryby z pozostałościami mięsa (nie może być skóry, oczu ani skrzeli) Zmniejszyć ogień do minimum, dodać ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, koperek Na ogniu (lub w piekarniku) podpiec cebulę - ja to robiłam nad płomieniem ognia, do momentu aż zaczęły pachnieć, zwęgloną skórkę usunąć, resztę dodać

pyszne zdrowości
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 113

drugą połowę masy bakłażanowej i wyrównaj. Na wierzchu ułóż znowu zachodzące na siebie plasterki ziemniaków. Między plasterki ziemniaków powkładaj pozostałe kawałki ryby. Całość oprósz grubo mielonym czarnym pieprzem i posyp 1 łyżką pozostałego startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 45 minut

Delicious Place
Dorsz pieczony w folii 143

pęczek koperku -olej Jeżeli filety są ze skórą to ja ściągamy. Wyłożyć  każdy na folię aluminiową. Posypać mieszanką ziół do ryb, skropić delikatnie olejem rzepakowym, obficie posypać posiekanym koperkiem. Zawinąć szczelnie folią i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ) na 20-25 minut. Podawać z ziemniakami z wody i buraczkami lub dowolną surówką

Kulinarne przemyslenia
Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 168

sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Oczyszczone szparagi gotujemy na parze ok. 5-10 minut, w zależności od ich grubości. Śmietanę

La grande e la piccola cuoca
Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? 154

tradycyjne świąteczne potrawy? Ryba Tradycyjnie rybę na stole wigilijnym podajemy w panierce, smażoną w dużej ilości tłuszczu. Jak to zmienić? Należy rybę dobrze doprawić (polecam: cytryna, pieprz cytrynowy i sól), a następnie upiec w folii aluminiowej w piekarniku. Smak będzie taki sam, ale kilokalorie będą mniejsze! Barszcz czerwony, zupa grzybowa Najczęściej sięgamy po ten z torebki lub z kartonu

Truskawkowa Fiesta
Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata 221

oliwy z oliwek, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po gałązce rozmarynu, a nacięcia wypełniamy czosnkiem niedźwiedzim. Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a na około rozkładamy przygotowane bataty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Około 8 minut przed końcem pieczenia blaszkę przestawiamy na górną półkę piekarnika. Smacznego

Oryginalny smak
Ryba w szpinaku 128

Tylko ryż dla odmiany czerwony, a ryba zielona, bo zawinięta w szpinak. Na folii aluminiowej wykładamy liście szpinaku. Na nie kładziemy rybę doprawioną pieprzem cytrynowym. Na wierzch także kładziemy liście szpinaku. Zawijamy szczelnie folię i pieczemy w piekarniku przez ok. 15-20 minut w temp. ok. 160 st. C. Tylko tyle i aż tyle. Obiad sam się robi :) Smacznego

Kucharzyca
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 262

oleju rzepakowego, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false

Symfonia smakowa
Oliwa Band of Chefs 137

gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą. Jak dodamy szynkę dojrzewającą i pomidorki podsmażone

królestwo garów
śledzie pieczone w piekarniku... 164

Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i schować do lodówki na kilka godzin naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do ilości ryb - poukładać w naczyniu złożone filety ciasno, na wierzchu poukładać cienkie plastry cytryny, polać resztą marynaty piekarnik nastawić na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 25 minut, zdjąć przykrycie i nastawić termoobieg 180 C i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg pieczony w folii 172

dostała się do całego mięsa. Na koniec we wnętrze ryby wkładamy łyżkę masła rozprowadzamy go i na koniec dodajemy plasterek cytryny. Ryby zawijamy szczelnie w foli aluminiowej odstawiamy na 1h aby się ładnie zamarynowały i pieczemy w piekarniku około 40 min w temp 180 oC.   Na koniec pieczenia można odkryć folię, włączyć górną grzałkę w piekarniku aby się

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pieczony dorsz z warzywami :) 178

przyprawy: sól himalajska , pieprz czarny, pieprz cayenne, curry , zioła prowansalskie   Przygotowanie: Rybę oczyść. Następnie przypraw. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obok ryby ułóż warzywa. Wszystko polej łyżką oleju.  Zapiekaj przez 40 minut w nagrzanym na 180*C piekarniku

Zdrowie na języku :P
Pstrąg z warzywami 149

oreganoPrzepis:Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci
Okoń morski pieczony w cytrynie z sałatką z mango 220

pomidory nie dotykały ścianek naczynia. Pomidory również lekko skropiłem oliwą. Całość  pod przykryciem wstawiłem do piekarnika z włączonym termoobiegiem, rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piekłem przez 30 minut, przy czym po około 25 minutach zdjąłem z naczynia przykrycie. Podczas pieczenia ryby obrane ze skóry i pozbawione pestki mango pokroiłem w kostkę o boku około 1 centymetra i włożyłem

Wyprawy kulinarne