ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:61/216)

Warzywne frytki 133

Warzywa pokroić w słupki. Doprawić solą, pieprzem, koperkiem, suszonymi pomidorami i bazylią. Dodać oliwę i wymieszać. Przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 30 minut. Warzywne frytki podałam z rybą gotowaną na parze ale można podać je również z ulubionym mięskiem

Olga Piecze i Gotuje
Pstrąg z warzywami 178

papierem do pieczenia, przełożyć do niej ryby. Pstrągi naciąć z wierzchu, ułożyć na nich kawałki masła i po plasterku cytryny. Dookoła ryby wyłożyć warzywa, posolić, popieprzyć i skropić je olejem. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez ok 25-30 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z pieczoną makrela 153

kilka rzodkiewek świeże zioła oliwa sok z cytryny Makrele umyć i natrzeć solą i pieprzem. Polać oliwą i włożyć na 30 minut do piekarnika razem z czerwona papryka owiniętą w folię. Obrać ze skóry i ości rybę. Obrać paprykę. Mięso ryby ułożyć na talerzu i dodać pokrojone warzywa. Skropić sokiem z cytryną, dodać oliwę i kapary

AZgotuj!
Flądra pieczona 170

kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Na rozgrzanej patelni roztapiamy pozostałe masło, podsmażamy ugotowany brokuł, dodajemy kasze. 6. Rybę polewamy sokiem z cytryny połączonym z oliwą, pieczemy przez ok. 30min w piekarniku rozgrzanym do 180'C, do momentu aż się zarumieni. Smacznego! FLĄDRA: -przede wszystkim źródło wielonasyconych kwasów omega-3 i -6 (obniżenie poziomu lipidów

FITBUuK
Fisherman's pie, czyli zapiekanka rybna 125

gęsty. Dopraw go imbirem, gałką muszkatołową solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Na sam spód wylej trochę sosu beszamelowego i ułóż surową rybę. Wylej resztę sosu na wierzch. Zakryj puree ziemniaczano – groszkowym. Całość zapiecz w piekarniku (40 minut w 180 º C) Po upieczeniu odstaw na pół godziny do przestygnięcia ponieważ ziemniaki zrobią się bardzo miękkie a potrawa może

wysmienity
Ryba pieczona z warzywami 172

płyn trochę odparuje. Doprawić cukrem, papryką, solą i pieprzem. Połowę warzyw przełożyć do naczynia żaroodpornego,  następnie ułożyć na warzywach rybę (można rybę posypać posiekaną natką pitruszki) i przykryć pozostałymi warzywami. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika i zapiekać 35 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego

kuchnia doski
Karp zapiekany z pieczarkami wg Aleex 134

Dodać obrane i umyte pieczarki, małe w całości, większe przekroić na połówki. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na złoty kolor. 7. Usmażone porcje ryby posypać pieczarkami, obłożyć wiórkami masła (mała łyżeczka). 8. Wstawić odkryte naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekać przez 15 minut. 9. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego

W mojej kuchni
Ryba po grecku bez smażenia 167

oleju i dodajemy do reszty warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat. W naczyniu układamy na przemian, warstwę ryby, następnie warstwę warzyw, ponownie warstwę ryby itd. Odstawiamy na noc. Danie można podawać na zimno lub odgrzać w piekarniku. Życzę smacznego! :) PS. Porcja dosyć solidna, także można zrobić z połowy składników

Czerwona Porzeczka
Pieczony pstrąg tęczowy nadziewany porem. 172

starty na tarce czosnek. Doprawiamy delikatnie do smaku solą i pieprzem. Mieszamy a następnie powstałym farszem napełniamy pstrągi. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ( ryby się nam przykleją do dna) i układamy w nim pstrągi. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 min. w 180C. Gotowe! Bardzo szybki obiad lub kolacja. Moje zdjęcia zostały zrobione ekspresowo i wieczorową porą dlatego

Radość kipiąca uśmiechem.
Grzanki z filetem z makreli i szpinakiem 170

koniec dodajecie szpinak , solicie, pieprzycie i i smażycie przez kilka minut. Wykładacie na kawałki pieczywa. Na to kładziecie po plasterku sera, kawałku ryby, suszonym pomidorze odsączonym z zalewy (możecie go pokroić też na kawałki). Rozgrzewacie piekarnik do 180 stopni (np. w opcji grill) i pieczecie, aż ser się stopi. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Łosoś na szpinaku w cieście francuskim 144

położyć kawałki osolonego i popieprzonego łososia. Skropić lekko sokiem z cytryny. Ciasto naciąć po bokach na grube paski i "zapleść" je na rybie. Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem. Włożyć do rozgrzanego na ok 180-200*C piekarnika i piec około 30-40 minut. Podawać i na gorąco i na zimno. Jak kto lubi.  Ja dodatkowo polałam go sosem czosnkowym. Smacznego

Jemy Pijemy
Kolejny super prosty pomysł na smakowity, piątkowy obiad, czyli pietruszkowy łosoś pieczony w pomidorach 166

ósemki pomidorem. Pomidora lekko posoliłam i odrobinkę posłodziłam by wydobyć pełnię jego aromatu. Wrzuciłam też kilka wiórków masła by podczas pieczenia pomidory i ryba nie przywierały do naczynia. Zapiekałam pod przykryciem przez 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Na ostatnie 5 minut zdjęłam przykrywkę by danie doszło i odparowało. Ulubioną rybkę podałam Spinsosnowi z gotowanymi kopytkami

Kuchnia po mojemu
Rybny przekładaniec 146

siebie.  Otrzeć skórkę z jednej sparzonej limonki, dodać wyciśnięty sok z limonek, sos rybny i sojowy, pozostały olej i pieprz. Marynatą skropić ryby i odstawić na 20 minut do zamarynowania. Posypać sezamem, wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 15 minut w 190 stopniach. Przed podaniem posypać plastrami chili i ziołami. Podawać z ulubionymi dodatkami - w przepisie z tymiankowe puree

SzczyptaSmaQ
Ryba w papilotach 190

oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę Zawinąć dokładnie papirus na kształt cukierka, tak by ryba i warzywa były dokładnie przysłonięte papirusem Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika, piec około 25 minut SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim 264

przekroić na dwa kawałki. Na każdym, przy jednym boku ułożyć kawałek łososia. Na rybie ułożyć przesmażony szpinak. Ciasto złożyć na pół i przykryć rybę tworząc paczuszkę. Boki skleić dociskając widelcem. Wierzch posmarować mlekiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-30 minut aż ciasto się zarumieni. Tak przygotowanego łososia podałam w towarzystwie roszponki i pomidorków

Monia miesza i gotuje