ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:67/216)

Zapiekanka rybna z pomidorami i mozzarellą 135

plasterki. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy lekko oliwą. Spód wykładamy plasterkami ziemniaków. Na ziemniakach układamy obie ryby pokrojone w grubą kostkę. Na rybach rozkładamy plasterki pomidorów. Oprószamy lekko solą i pieprzem oraz szczyptą kolendry. Naczynie umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200C. Pieczemy przez ok. 25min, ostatnie 10minut z opcją termoobiegu. Po tym czasie na wierzch wykładamy mozzarellę pokrojoną w plastry. Zapiekamy

Raj dla Podniebienia
Łosoś z marynowaną cukinią (Salmone con zucchine marinate) 161

skrapiamy sokiem z limonki, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczonego łososia podajemy z cukinią i sosem z marynaty. **** PREPARAZIONE Tagliate le zucchine a bastoncini

La grande e la piccola cuoca
Pstrąg tęczowy łososiowy pod szpinakową kołderką 197

jeśli ktoś chce to także solą, ale uważać bo parmezan jest wystarczająco -dla mnie- słony. Wszystko razem dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na rybach. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 20 minut. Po wyciągnięciu upieczonych filetów raz jeszcze delikatnie oprószamy je tartym parmezanem

Kuchnia w czekoladzie
Łosoś na dzikim ryżu z awokado 217

marynaty do łososia: Sok z limonki utrzeć z imbirem, oliwą solą i pieprzem , polać łososia z każdej strony, posypać przyprawą do ryby, odłożyć na godzinę do lodówki.  Po tym czasie  włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika , piec  15 minut, trzymać w cieple do momentu zrobienia ryżu. Ryż ugotować na sypko jak w przepisie na opakowaniu

Wanilia i Kardamon
Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem. 106

żaroodpornego wlać wodę, oliwe z oliwek i ocet jabłkowy. Dorade nadziać czosnkiem i zieloną pietruszką. Po wierzchu delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Ryby przełożyć do naczynia. Obłożyć pomidorkami pokrojonymi na pół , zieloną pietruszką i czosnkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.C i piec około 25- 30 min. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Dorada z patelni czyli pyszny pomysł na obiad 256

Położyć na rozgrzanym tłuszczu rybę i smażyć z każdej strony na średnim ogniu po około 5 minut.  Ściągamy gorącą rybę z patelni na talerz, podajemy z cytryną.  U mnie jako dodatek były ziemniaki z piekarnika z sosem czosnkowym oraz rukola z pomidorami.    Smacznego !    Moja dorada pochodziła ze sklepu Tesoro del Mar  . Dorada

Kuchnia na wzgórzu
Świąteczna ryba po grecku z warzywami 139

Dodajemy ziele i liście. Dokładamy ketchup i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na dno naczynia wykładamy warstwę warzyw. Przykrywamy rybą. Powtarzamy do wykończenia składników. Na wierzchu powinna być warstwa warzyw. Przed podaniem zapiekamy w piekarniku. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas wykonania: 1,30h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Karp zapiekany z warzywami. 118

Doprawiamy solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
PIECZONY PSTRĄG W ZIOŁACH Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 87

tymianku lub rozmarynu. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem  i włożyć po łyżce do środka każdej ryby. Odstawić na około dwie godziny do lodówki. Wstawić pstrągi do nagrzanego do 220 stopni piekarnika  i piec około 20-30 minut. Pstrąga można zawinąć w folię i upiec również na grillu. Można podawać np.z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

potrawyregionalne
Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z salsą truskawkową 162

mielonym pieprzem i wymieszałem. Filety z łososia umyłem i ułożyłem skórą do dołu w naczyniu żaroodpornym, a następnie delikatnie posmarowałem przygotowaną marynatą. Rybę pozostawiłem w temperaturze pokojowej na 20 minut, a po tym czasie umieściłem ją w piekarniku rozgrzanym do 60 stopni i pozostawiłem w nim na 40 minut. Niska temperatura pieczenia łososia gwarantuje, że będzie on pyszny i soczysty

Wyprawy kulinarne
Pannukakku wytrawne z łososiem, szpinakiem i oliwkami. 163

Pannukakku to fiński naleśnik pieczony w piekarniku zazwyczaj podawany na słodko np. z cukrem pudrem lub dżem, jednak ja postanowiłam poeksperymentować i wykonać go w wersji

Symfonia smakowa
Pstrąg z pieca w koprze i cytrynie 204

pieprzem cytrynowym. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na jakiś czas do wchłonięcia przypraw. Przed pieczeniem podkładamy pod każdą z ryb plastry cytryny. Do środka wsypujemy posiekany koper i wkładamy po plastrze cytryny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut - w każdym razie niezbyt długo by nie wysuszyć rybki. Podajemy na szpinaku

Kuchnia po mojemu
Aromatyczny pieczony pstrąg z ostrymi ziemniaczkami 201

posypujemy papryką oraz rozmarynem. Dokładnie mieszamy, by przyprawy obtoczyły wszystkie kawałki. Ziemniaki przekładamy do tego samego naczynia, w którym jest ryba lub do drugiego, jeśli nie posiadamy tak dużego. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 30 minut.Podajemy w całości razem z ziemniakami. Możemy także podać z pieczonymi warzywami (np. pomidorem) i cząstkami cytryny

Zakręcony Widelec
ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 233

zredukuje. Studzę masę, wyłożona gorąca na ciasto spowoduje jego stopienie się. Na każdy pas wykładam porcję wystudzonego szpinaku z fetą, układam kawałek ryby i zawijam, zlepiając dokładnie z każdej strony. Postępuję tak ze wszystkimi pasami ciasta. Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Na dużej blasze wykładam papier do pieczenia, układam sakiewki  w odstępach od siebie (ciasto urośnie). Jajo rozbełtuję

W kuchni Karmel-itki
Ryba. Soczewica. Migdały. 135

momentu zagotowania należy ją gotować około 20-25 minut. Najlepiej sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Odcedzamy. Rybę osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym filecie rozsmarowujemy po 1 łyżeczce masła. Wkładamy po piekarnika na około 20 minut w temperaturze 180 °C. W tym czasie    podsmażamy na oleju posiekaną dymkę

Przysmaki Karolki
Pstrąg pieczony z ziemniakami 242

tymiankiem. Polewamy olejem. Dużą  blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy na nią ziemniaki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C. Pieczemy przez 25 minut. Po tym czasie ziemniaki zsuwamy na bok blachy a w wolnym miejscy układamy ryby. Pieczemy razem w 200°C przez około 30 minut.  Na 10 minut przed końcem pieczenia na każdą rybę nakładamy

Qchnia po prostu
Pstrąg pieczony z masłem i koperkiem 422

Lubicie ryby? My bardzo, pod każdą postacią, marynowane, smażone, wędzone, na parze, pieczone....  Tym razem podzielę się z Wami przepisem, na pysznego pstrąga pieczonego w piekarniku, z masłem i koperkiem.  Użyjcie prawdziwego masła, pstrąg i masło to duet idealny:)  2 pstrągi tęczowe świeże polecam z KLIK sok z cytryny pieprz cytrynowy sól masło KLIK koperek Pstrągi ( moje

Takie tam pichcenie
Łosoś z kozim serem z piekarnika 189

Uwielbiam łososia. Jest on zresztą rybą, która najczęściej pojawia się w naszym menu. Nie dość, że jest niezwykle smaczny, to jeszcze banalnie prosty w przygotowaniu. Poniższe danie podaję najczęściej wtedy gdy się spieszę. Na przyrządzenie go potrzebujemy maksymalnie 35 minut.Potrzebujemy (na 4 porcje):- 4 filety z łososia o łącznej wadze 500 g (bez skóry)- 12 plastrów koziego sera(...)jednej cytryny- 2 łyżki oliwy z oliwek (extra vergine)- 2 łyżki ziół prowansalskich- pieprz- sól- naczynie żaroodporneNastawiamy piekarnik na 225 stopni. Każdy filet nacieramy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie układamy łososia w naczyniu żaroodpornym. Na każdym z filetów układamy po 3 plastry koziego sera. W szklance mieszamy sok z połowy cytryny z oliwą

W mojej holenderskiej kuchni
Gołąbki z rybą i sos krewetkowy 232

gołąbki z rybą i sos krewetkowy. Mniam,mniam! Moja rodzinka bardzo lubi gołąbki. Jest to dla mnie nie lada przedsięwzięcie, więc kiedy już je robię to po prostu pełny gar. Odkryłam, że pieczone gołąbki są bardzo smaczne i jest o wiele lepiej je przyrządzić w brytfance niż w garnku. Dlatego najczęściej wstępnie przygotowane gołąbki zapiekam w piekarniku. Lubimy gołąbki(...)dente ale absolutnie nieprzegotowany. Odparuj ryż i umieść w dużej, owalnej misie. Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj do ryżu wraz z posiekanym koprem. Obie ryby pokrój w kostkę, a następnie grubo posiekaj nożem lub w malakserze. Przełóż do misy, dodaj jajko, sól, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż liście kapusty i podziel farsz. Zwijaj kapustę

codojedzenia
Grillowany łosoś z zapiekanymi ziemniakami w ziołach 171

Nadszedł czas młodych ziemniaków. Dla mnie to wspaniały czas, gdyż ziemniaki uwielbiam pod każdą postacią. Do młodych ziemniaków wspaniale pasuje delikatne grillowane mięsko lub ryba. Ja dzisiaj na elektrycznym grillu przygotowałam filet z łososia. W połączeniu z opiekanymi ziemniakami wyszło aromatycznie i pysznie :)Ziemniaczki:ziemniaki,sól, pieprz,zioła prowansalskie,olej.Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą. Jeśli nie są to młode(...)wielkości. Posypać przyprawami i solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub żaroodporną brytfankę wysmarować olejem - przełożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni. Piec odkryte do miękkości i zrumienienia.W czasie, kiedy ziemniaki będą się piekły, przygotować rybę.Ryba:filety z łososia,sól, pieprz (najlepiej biały),cytryna,suszona bazylia,suszony tymianek,olej.Rybę opłukać i osuszyć papierowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka makaronowa z rybą i cukinią 335

Bardzo prosta i smaczna zapiekanka z makaronu, cukinii i ryby. Łatwa i w miarę szybka w przygotowaniu. W sam raz na taki zwyczajny obiad na tygodniu, szczególnie jeśli makaron zostaje nam z poprzedniego dnia ;) 400 g ugotowanego makaronu muszelki 4 jajka 1 szklanka śmietany 18% 200 g sera żółtego 1 cukinia 1 łosoś z puszki sól pieprz czarny bazylia pomidorki(...)sera i wylać na makaron z dodatkami. Powciskać pomidorki koktajlowe w przestrzenie między makaronem i wyłożyć resztę żółtego sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Makarony , Obiad , Obiad na szybko , Zapiekanki Tagged: cukinia , pomidory , ser żółty , łosoś , śmietana

https:KKuchniaMniam
Karp pieczony w galarecie 156

mniejsze kawałki około 4-5 cm. Skrapiamy sokiem z cytryny, solą i pieczemy  w nagrzanym piekarniku 20 minut w 200 stopniach. Przed pieczeniem na każdym kawałku karpia kładziemy po płatku masła. Do ciepłego, przecedzonego wywaru wymieszanego już z żelatyną, wkładamy porcje ryby. Ozdabiamy warzywami i ziołami wedle życzenia na półmisku. Głowa i kręgosłup karpia maja tak dużą kleistość

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa rybna 194

wyrzucać kości, przydadzą się za chwilę  do duszących się warzyw dodać wodę, kości z ryby z pozostałościami mięsa (nie może być skóry, oczu ani skrzeli) Zmniejszyć ogień do minimum, dodać ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, koperek Na ogniu (lub w piekarniku) podpiec cebulę - ja to robiłam nad płomieniem ognia, do momentu aż zaczęły pachnieć, zwęgloną skórkę usunąć, resztę dodać

pyszne zdrowości
Zapiekanka ziemniaczana z rybą 86

drugą połowę masy bakłażanowej i wyrównaj. Na wierzchu ułóż znowu zachodzące na siebie plasterki ziemniaków. Między plasterki ziemniaków powkładaj pozostałe kawałki ryby. Całość oprósz grubo mielonym czarnym pieprzem i posyp 1 łyżką pozostałego startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 45 minut

Delicious Place
Dorsz pieczony w folii 117

pęczek koperku -olej Jeżeli filety są ze skórą to ja ściągamy. Wyłożyć  każdy na folię aluminiową. Posypać mieszanką ziół do ryb, skropić delikatnie olejem rzepakowym, obficie posypać posiekanym koperkiem. Zawinąć szczelnie folią i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni ) na 20-25 minut. Podawać z ziemniakami z wody i buraczkami lub dowolną surówką

Kulinarne przemyslenia
Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele) 133

sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie sk ó rką do dołu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Oczyszczone szparagi gotujemy na parze ok. 5-10 minut, w zależności od ich grubości. Śmietanę

La grande e la piccola cuoca
Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? 130

tradycyjne świąteczne potrawy? Ryba Tradycyjnie rybę na stole wigilijnym podajemy w panierce, smażoną w dużej ilości tłuszczu. Jak to zmienić? Należy rybę dobrze doprawić (polecam: cytryna, pieprz cytrynowy i sól), a następnie upiec w folii aluminiowej w piekarniku. Smak będzie taki sam, ale kilokalorie będą mniejsze! Barszcz czerwony, zupa grzybowa Najczęściej sięgamy po ten z torebki lub z kartonu

Truskawkowa Fiesta
Pstrąg pieczony z rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim i frytkami z batata 188

oliwy z oliwek, solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po gałązce rozmarynu, a nacięcia wypełniamy czosnkiem niedźwiedzim. Ryby przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, a na około rozkładamy przygotowane bataty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Około 8 minut przed końcem pieczenia blaszkę przestawiamy na górną półkę piekarnika. Smacznego

Oryginalny smak
Ryba w szpinaku 111

Tylko ryż dla odmiany czerwony, a ryba zielona, bo zawinięta w szpinak. Na folii aluminiowej wykładamy liście szpinaku. Na nie kładziemy rybę doprawioną pieprzem cytrynowym. Na wierzch także kładziemy liście szpinaku. Zawijamy szczelnie folię i pieczemy w piekarniku przez ok. 15-20 minut w temp. ok. 160 st. C. Tylko tyle i aż tyle. Obiad sam się robi :) Smacznego

Kucharzyca
Pstrąg łososiowy pod pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego. 230

oleju rzepakowego, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Przygotowaną pastę równomiernie rozprowadzamy na chlebie przykrywającym rybę. Tak przygotowanego pstrąga wstawiamy na godzinę do lodówki.  Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem), pieczemy około 40 minut. Normal 0 21 false false false

Symfonia smakowa
Oliwa Band of Chefs 116

gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą. Jak dodamy szynkę dojrzewającą i pomidorki podsmażone

królestwo garów
śledzie pieczone w piekarniku... 141

Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i schować do lodówki na kilka godzin naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do ilości ryb - poukładać w naczyniu złożone filety ciasno, na wierzchu poukładać cienkie plastry cytryny, polać resztą marynaty piekarnik nastawić na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 25 minut, zdjąć przykrycie i nastawić termoobieg 180 C i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Pstrąg pieczony w folii 144

dostała się do całego mięsa. Na koniec we wnętrze ryby wkładamy łyżkę masła rozprowadzamy go i na koniec dodajemy plasterek cytryny. Ryby zawijamy szczelnie w foli aluminiowej odstawiamy na 1h aby się ładnie zamarynowały i pieczemy w piekarniku około 40 min w temp 180 oC.   Na koniec pieczenia można odkryć folię, włączyć górną grzałkę w piekarniku aby się

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pieczony dorsz z warzywami :) 162

przyprawy: sól himalajska , pieprz czarny, pieprz cayenne, curry , zioła prowansalskie   Przygotowanie: Rybę oczyść. Następnie przypraw. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obok ryby ułóż warzywa. Wszystko polej łyżką oleju.  Zapiekaj przez 40 minut w nagrzanym na 180*C piekarniku

Zdrowie na języku :P
Pstrąg z warzywami 117

oreganoPrzepis:Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci