ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:70/216)

Tymbaliki rybne z warzywami 203

Część rybna:350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsieMarynata:2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka curry w proszku2 łyżeczki miodu2 łyżeczki tartego imbiru6 łyżki oliwy extra verginesól i świeżo zmielony czarny pieprzCzęść warzywa:2 łyżki masła lub masła klarowanego2 łyżki oliwy + 2 łyżki oliwy extra vergine2 łyżeczki świeżo startego imbiru (lub 1/2 łyżeczki imbiru(...)nieco znudziły się im dania tradycyjne - mam ciekawą, innowacyjną propozycję - tymbaliki rybne z warzywami. Są to filety pieczone w piekarniku, w doskonałej marynacie z dodatkiem imbiru i curry, przykryte duszonymi warzywami w sosie pomidorowym.Zaczynamy od przygotowania wartstwy rybnej. Rybę mrożoną rozmrozić i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Sprawdzić czy filety nie mają ości. Składniki marynaty wymieszać w głębokim talerzu, włożyć

Świat Domowej Kuchni
Pstrąg pieczony z piekarnika. Smaczna ryba w pietruszokowo-czosnkowej marynacie. 199

sól, pieprz, lub ulubiona przyprawa do ryb ) Wykonanie Dokładnie oczyszczonego i umytego pstrąga osuszam papierowymi ręczniczkami.  W małej miseczce przygotowuję marynatę: olej mieszam z pietruszką, czosnkiem i przyprawami. Powstałą marynatą nacieram pstrąga dokładnie wewnątrz i z zewnątrz. Tak przygotowane rybki odstawiam na ok. pół godz. w chłodne miejsce. W tym czasie nagrzewam piekarnik do 200 stopni(...)papier do pieczenia i znów smaruje go delikatnie olejem. Układam zamarynowane rybki, wkładam do nagrzanego piekarnika, piekę ok.30 minut z termoobiegiem, w połowie czasu pieczenia, obracam pstrągi na drugą stronę, zmniejszam temperaturę do ok.180 stopni C. Czas pieczenia zależy od wielkości pstragów, trzeba sprawdzać, ryba jest gotowa kiedy jej mięso zbieleje. Nie można piec za długo bo będzie sucha

Kuchnia z widokiem na ogród
Niedzielny obiad w stylu świątecznym z niemieckim winem 146

klarowane do smażenia cebula pokrojona w krążki sól, pieprz sok z cytryny Mąka, 2 jajka i pół szklanki bułki tartej do panierowania ćwierć kostki świeżego masła do zapieczenia w piekarniku Przepis na karpia Karpia kroimy w 3-4 cm paski, układamy z cebulą lekko solimy i pieprzymy. Odkładamy na minimum na godzinę a następnie smażymy na klarowanym maśle. Po usmażeniu(...)naczynia do zapiekania i dodajemy wszystkie składniki z wyjątkiem soku z cytryny. wstawiamy przykryte do piekarnika i pieczemy godzinę w 150 stopniach zaglądając kilka razy, żeby dolać więcej wody. Przed podaniem mieszamy kasze z sokiem z cytryny. Całość: Na kaszy układamy kawałek ryby, trochę cebuli i polewamy musem chrzanowym. Dekurujemy listkiem pietruszki lub inną zieleniną. Jakie wino będzie pasować

Ugotowane pozamiatane
Ryba pod chrupiącą kołderką 139

żółtkami. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dodać trochę śmietany. Panierka nie powinna się rozlewać i spływać z ryby. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku, na każdym rozłożyć równomiernie przygotowana masę i zapiekać 20-25 minut w piekarniku, w temperaturze 180-200 stopni. Idealnym dodatkiem są frytki z piekarnika i dowolna surówka.  (function

Kulinarne przemyslenia
Spaghetti z dorszem 148

mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy

Różne smaki w kuchni
Dorsz pod chlebową kołderką. 142

pieprzem. Obsmażamy na maśle z każdej strony. Do misy blendera wkładamy chleb, ser feta i koperek. Wszystko blendujemy na kruszonkę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzchu wykładamy całą kruszonkę, dociskając aby się dobrze trzymała. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 15- 20 minut. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Łosoś pieczony na soli babci Basi 128

około 1 centymetrową warstwę soli. Filety opłukać i położyć na soli skórą do dołu. Każdy filet oprószyć obficie przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Naczynie z pokrywką lub przykryte folią aluminiową wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec ok. 40-45 min .   Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Dorada z ziołami i pomidorami koktajlowymi 196

środka ryb wkładamy świeże zioła, plastry czosnku i cytryny. Czosnek dajemy również w nacięcia skóry. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, pomidorki koktajlowe i wcześniej podgotowane ziemniaki. Całość skrapiamy oliwą   z oliwek i posypujemy częścią ziół. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla przez 20 minut w 200 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
DORSZ PIECZONY W CAŁOŚCI 155

nacięcia powkładać przekrojone na pół plasterki cytryny, a środek natrzeć odrobiną masła wymieszaną z czosnkiem i ułożyć gałązki świeżych ziół. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na jej wierzchu rozetrzeć pozostałe masło. Piec bez przykrycia około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Dorada pieczona w soli 167

ubite na sztywno białko. Dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy cienką warstwę soli, na której układamy ryby.  Obkładamy je pozostałymi plasterkami cytryny.  Przykrywamy dokładnie resztą soli (głowy i ogony możemy zostawić odkryte). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy przez pół godziny. Po wyjęciu z piekarnika przy pomocy noża delikatnie obstukujemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka rybna z ziemniakami i serem 185

dodać starkowany ser, mleko, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułożyć warstwami najpierw ziemniaki, rybę i polać roztrzepanym jajkiem. Na masę z jajek poukładaj plasterki ziemniaków i polej pozostałym jajkiem. Zapiec w piekarniku około 40 min. w 200°C. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Łosoś w ziołach prowansalskich 204

rozprowadzamy na łososiu. Następnie dodajemy posiekany koperek, bazylię i zioła prowansalskie. Rozprowadzamy zioła na łososiu. Przykrywamy naczynie pokrywką. Tak przygotowaną rybę wstawiamy na godzinę do lodówki. Dzięki temu przejdzie zapachem ziół. Po tym czasie łososia wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę na 175 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Pieczemy 30 minut, licząc czas razem z nagrzewaniem się piekarnika. Zobacz również

Smak mojego domu
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 149

Gdy z Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z

Gosia gotuje
Pstrąg z masłem pietruszkowym 259

dokładnie wysuszonego pstrąga nacieramy solą i pieprzem . Do środka wkładamy natkę pietruszki.Składniki masła pietruszkowego ucieramy na jednolitą masę. Rybę układamy na folii aluminiowej wysmarowanej masłem pietruszkowym.Wierzch obkładamy plasterkami cytryny.Zawiniętego w folię pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika (220st.)i pieczemy 20-25 minut.Pstrąga polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem i podajemy z białym pieczywem i koniecznie

Gorący kąsek
Dorsz zapiekany pod jarmużem i mozzarellą 188

Filet z dorsza podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć majerankiem. Skropić olejem i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Na każdym kawałku ryby ułożyć trochę przesmażonego na maśle jarmużu. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na jarmużu. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i zapiekać ok 30 minut, az mozzarella sie lekko zarumieni. Tak przygotowaną rybkę podałam z ziemniakami

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania