ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:79/216)

Łosoś w miodowo – musztardowej glazurze z piekarnika 106

patelni. Dodajemy kawałki czosnku smażymy, dodajemy szpinak i chwilę do blanszujemy. Na koniec pieczenia ryby warto włączyć funkcję grilla i zapiec jeszcze kilka minutek do osiągnięcia pięknego koloru. SMACZNEGO! Rusty fork http://rustyfork.pl/   Artykuł Łosoś w miodowo – musztardowej glazurze z piekarnika pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
,,Roladki z cukinii i łososia ’’ 164

kroimy wzdłuż na długie paski, o szerokości i długości odpowiadającej mniej więcej wielkości plastrów cukinii. Na pasku ryby kładziemy plasterek cukinii oraz suszonego pomidora i zwijamy w roladki. Każdą spinamy patyczkiem i układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym wcześniej oliwą. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 190stopni. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pasztet z dorsza kalafiora i cukinii 137

Bułkę namaczam w mleku, odciskam z jego nadmiaru i dodaję do ryby. Doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryb, dodaję koper pokrojony. Foremkę aluminiową smaruję masłem, posypuję bułka tartą. Wykładam 1/3 farszu, układam różyczki kalafiora, i resztę farszu rybnego. Foremkę wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni góra dół na godzinę

wesoła kuchnia
brokuł z anchois bez soli 216

naleśniki położyć różyczki brokuła,pokrojony ser feta w kostkę. Poukładać na wierzch Anchois – niedużej, bardzo tłustej ryby Całość zalać śmietanką Posypać startym serem-u nas dużo bo wszyscy lubią. Wszystko zakryć naleśnikami i zetrzeć na całość ser Piec w nagrzanym piekarniku 180 ° C około 15-20 minut-do roztopienia się sera na wierzchu. Podawać samo,lub polane sosem jogurtowo- czosnkowym

w mojej kuchni
Pstrąg pieczony z koperkiem 127

Rybę oczyścić, opłukać i osączyć. Następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą ,pieprzem i przyprawą do ryb i odstawić na godzinę. Koperek posiekać, utrzeć z masłem i posmarować folię aluminiową. Zamarynowanego pstrąga położyć na foli aluminiowej, starannie zawinąć.  Wstawić do nagrzanego piekarnika do 185 stopni i piec około 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pstrągi pieczone w tymianku w solnej skorupce 153

ogona!, natrzeć tymiankiem orz pieprzem kolorowym, w środek włożyć pokrojone plasterki cytryny, skórę posypać gruboziarnistą solą, włożyć ryby-każdą osobno do woreczka do pieczenia, w środek włożyć po dwa ząbki czosnku, zawiązać i włożyć na 2 godziny do lodówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 20 minut, serwować w całości na półmisku, podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
PIECZONE ZIEMNIAKI Z PIEKARNIKA Z PAPRYKĄ I MAJERANKIEM 215

Ziemniaki z piekarnika to pyszny dodatek obiadowy. Sposobów na ziemniaki jest bardzo wiele. Ja przygotowuję je za każdym razem w inny sposób, aby się nam nie znudziły ;) Chrupiące, złociste, z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół. Idealny dodatek do mięsa, warzyw czy ryb. Robi się je bardzo szybko i prosto, z pewnością zasmakują każdemu :) Składniki: * 1 kg ziemniaków * 5-6 łyżek(...)obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Pokroić w nieduże kawałki.  W misce wymieszać olej z przyprawami i ziołami, dodać ziemniaki i wymieszać. Wszystko odstawić na godzinę. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć ziemniaki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 40 minut, co jakiś czas przewracać ziemniaki na drugą stronę

Zrób to smacznie
Pieczony łosoś w musztardzie ze szpinakiem 189

Soczysty, delikatny i miękki łosoś, któremu ostrzejszego charakteru nadaje musztarda, podany na szpinakowym spodzie.Danie może i wygląda trochę 'ubogo', ale staram się nie łączyć produktów

Kraina Miodem Płynąca
GRILLOWANY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM NA CHIPSACH Z TOPINAMBURU 143

moja rodzina też coraz chętniej po nie sięga. Mogę przygotowywać je na obiad i wiem, że nie będzie kręcenia nosem. Dodatkowo fajne jest to, że przygotowanie dania z ryb nie wymaga zbyt dużo czasu. Wystarczy pół godziny i gotowe. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia sól morska ziołowa pieprz cytrynowy oliwa sok z cytryny 3 garści świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (po upływie połowy czasu, plasterki topinamburu odwrócić na drugą stronę). Łososia pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą morską ziołową i pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Wszystkie przyprawy wmasować w rybę. Rybę grillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej, po 4-5 minut

Kuchnia w opałach
Poniedziałek: Pieczone bakłażany z chermoulą, bulgurem i jogurtem 106

porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny sposób

Niedzielny kucharz
Pieczone bakłażany z chermoulą i bulgurem 125

porcji: 2-3 Orientalny sposób na bakłażana Chermoula jest znaną w całym Oriencie przyprawą głównie do ryb i owoców morza. Bazę stanowi kolendra i kmin rzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny sposób

Niedzielny kucharz
Pasztet z makreli 159

makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem. Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika. Pasztet rybny wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godz 30 min w temperaturze 180 stopni. Gotowy pasztet kroimy ostrym nożem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Dorsz o cytrusowej nucie 152

jogurtem. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytrusów. Dymkę obrać, umyć, drobno posiekać. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Polać sosem. Posypać skórką z cytryny i dymką ze szczypiorkiem. Zapiekać ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Zapiekanka rybna. 155

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Na dno rozkładamy równomiernie kaszę, następnie fileta z mintaja - posypujemy oregano. Na rybę wykładamy paprykę i cebulę. Jajka wbijamy do plastikowej miski wsypujemy wszystkie przyprawy (tak aby było dobrze doprawione) i miksujemy, przelewamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Smacznego

Moje-pitraszenie
Pstrąg tęczowy pieczony z ziołami i cytryną 169

sparzyłam, odcięłam dwa plastry, przekroiłam je na pół. Pietruszkę i koperek opłukałam, otrzepałam z wody. Do środka ryby włożyłam po dwa pół-plastry cytryny i po gałązce natki i koperku. Wierzch skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam wiórkami masła. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni. Rybkę podałam z ryżem i zielonym miksem sałatowym (pekinka, lodowa

Kuchenne zapiski Edyty
Pieczony pstrąg 134

natkę pietruszki oraz koperek i wymieszać. Odrobinę posolić i popieprzyć, Formę wyłożyć folią, ułożyć na niej rybę, którą należy z obu stron posolić. Do otworu brzusznego nałożyć masło ziołowe oraz plastry cytryny. Rybe posmarować delikatnie masłem i wstawić przykrytą folią do nagrzanego piekarnika (180stopni) na ok 25-30 minut. Bardzo smaczna z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

ChilliJemy
Brokuły pieczone z migdałami 355

pieczenia – polewamy przygotowaną marynatą. Mieszamy, aby pokryć w miarę dokładnie wszystkie różyczki. Posypujemy płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy ok. 30 minut. W połowie pieczenia brokuły mieszamy.Brokuły pieczone z migdałami możemy podać jako dodatek do mięs, ryb i nie tylko. Na pewno wzbogacą każde, nawet najprostsze i najskromniejsze danie obiadowe. Nie każdemu odpowiada smak gotowanych

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania