ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:77/216)

Łosoś z warzywami i sosem chrzanowym 195

Dietetycy i lekarze zalecają spożywanie ryb przynajmniej 3 razy w tygodniu. Mają one w sobie zdrowe kwasy tłuszczowe – omega-3 oraz wiele innych składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Steki rekina z piekarnika. 111

Rekin z ziemniakami w piekarniku. Najłatwiejszy przepis aż palce lizać! Ten przepis można przygotować z dowolnym świeżym lub mrożonym filetem rybnym. Pasuje do gotowanych ziemniaków i

Rita creative
PIECZONE ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI 150

pory gotowane ziemniaki nie są moim ulubionym dodatkiem do dań, ale ziemniaczki pieczone w piekarniku z ziołami to co innego 😉 Zakochałam się w nich od momentu, kiedy pierwszy raz je zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania(...)pieprzem, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone ziemniaki i obtaczamy w oliwie z przyprawami. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-30 min, aż ziemniaczki zrobią się rumiane i chrupiące

Kuchnia MagdaLeny
Fish and chips czyli angielski obiad u nas 181

masła    Do misy miksera wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, piwo, doprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy.  Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej.  Rybę kroimy w nieduże kawałki, rybę moczymy w naszym cieście i kładziemy na gorący olej. Smażymy po kilka minut z każdej strony aż ciasto będzie ładnie brązowe i chrupiące.  Odkładamy na papier ręcznikowy, który wchłonie(...)czyli frytkownicy na ciepłe powietrze ) i upiekłam – Ty możesz to zrobić nagrzewając piekarnik, rozkładając ziemniaki i piekąc je przez około 20-25 minut.  Dodajemy po cząstce cytryny, a dla dorosłych może być jeszcze piwo do picia ;) dla dzieci kompot :)  Na talerzu dajemy rybę, ziemniaki i marchewkę z groszkiem:) U mnie ten obiad zniknął w ciągu kilku chwil

Kuchnia na wzgórzu
Łosoś z warzywnym ratatouille 150

Łosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bananowy. 'Lepszy'... 141

jaka przychodzi mi do głowy to rozgrzewanie piekarnika. Częste. Nawet do 3 razy dziennie. Bo rano piekę na przykład muffinki dla dzieci na popołudnie, a często także do zamrażarki; potem ewentualnie odgrzewam jakieś resztki z poprzedniego dnia na lunch dla siebie, a wieczorem zdarza się piekarnikowy obiad - pieczone kawałki kuraka, lub ryby, czy jakiś długo zapiekany gulasz. W weekendy

Lejdi of the house
Wiosenna przekąska z Tuńczykiem 175

Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką.   Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes z sosem BBQ. Polecam wszystkim :)  Składniki na ok 40 krążków o średnicy

Gotowanie Patki
Jajka zapiekane w kokilkach z wędzonym łososiem 169

wersji lekkiej i odchudzonej albo nieprzyzwoicie tłustej , z warzywami (na pomidorach, szparagach czy szpinaku), z dodatkiem wędlin, ryb, albo jako przegląd niedojedzonych resztek – z czym tylko przyjdzie nam ochota. Jajka zapiekane z wędzonym łososiem to już całkiem eleganckie śniadanie! Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C. Szykujemy sobie wysoką blachę do pieczenia, do której zmieszczą się ramekiny. Każdą foremkę smarujemy wewnątrz cienką

Karo in the Kitchen
Łosoś w zielonym sosie kolendrowym 142

ziarnkach. Tym razem powstał sos do łososia, ale z powodzeniem może być stosowana do innych ryb. Składniki: łosoś, cytryna, sól, kolendra świeża, czosnek, olej lub oliwa. Przygotowanie: łososia skrapiamy cytryną, solimy i zostawiamy na chwilę. Rozgrzewamy patelnię lub piekarnik i wkładamy łososia. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości kawałka jakiego robimy. W między czasie robimy sos. Do blendera wkładamy kolendrę

Państwo Wojtczuk gotują
Pieczony łosoś z buraczano-ziemniaczanym puree i warzywami gotowanymi na parze 158

jeżeli nie mamy garnka do gotowania na parze). Łososia dzielimy na porcje, solimy i pieprzymy. Ukła damy rybę  na folii, kła dziemy na nią o drobinę masła i po 2 plastry cytryny. Zawijamy folię szczelnie i wkła damy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 18-20 minut. Ziemniaki i buraka rozgniatamy dokła dnie tłuczkiem (lub wi delcem) razem

ChilliJemy
Karp pieczony – najlepszy 181

ryba równo przechodzi smakiem marynaty. Duże płaskie naczynie wyłożyć folią aluminiową z takim zapasem, żeby można było przykryć rybę. Dzwonka ułożyć na dnie i polać pozostałą marynatą. Nie zaszkodzi jeszcze je skropić sokiem z cytryny i odrobiną sosu sojowego. Piec w piekarniku w 180 stopniach 15 minut, a potem ściągnąć folią z wierzchu i zapiekać przez kolejne 5-10 minut

Trzeci talerz
Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA 228

duszenia sosów i potraw, naczynie do przyrządzania włoskiej pasty, jak i tradycyjna patelnia do smażenia kotletów czy ryb. Dwa ergonomiczne uchwyty ułatwią manewrowanie patelnią. Są one wykonane z tworzywa sztucznego i odporne na temperaturę do 160 stopni – możliwość stosowania w piekarniku. WŁAŚCIWOŚCI: Cząsteczki mineralne zawarte w powłokach Ballarini Granitium gwarantują: * Długą żywotność patelni * Nieprzywierającą powierzchnię, odporną na zarysowania i uszkodzenia

Ostra na Słodko
Łosoś pieczony z paprykowo-serową kruszonką i warzywami 161

oprószyć solą i pieprzem. Resztę smaku wydobywa z niego serek paprykowy. Od góry podpieczony, a pod spodem kremowy. Ryba pozostaje soczysta, a warzywa chrupiące. Jeżeli mam czas zostawiam na chwilę warzywa w oleju, ale zazwyczaj trwa to tylko do czasu nagrzania piekarnika. Polecam na szybki, zdrowy i smaczny posiłek. Składniki dla 4 osób: 4 filety z łososia (po ok.170g

Pełny talerz
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.2 134

aluminiowaPłotki umyć i osuszyć. Folię porwać na kwadraty i układać na każdym po jednej płotce. Do środka ryby włożyć zioła, dodać 1/4 łyżeczki masła, posolić i popieprzyć. Na wierzch ułożyć po dwa plasterki cytryny i zawinąć jak cukeirek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175`C przez 30 minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami z pary. Smacznego!Płotki piczone

Słodkie Przyjemności
Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową 108

Dziś mam dla Was kolejny , niesamowicie smaczny przepis na rybę.U mnie dorsz – Wy możecie w ten sposób przyrządzić swoją ulubioną rybę – zarówno łososia

Ostra na Słodko