Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrąg to j edna z moich ulubionych ryb :) Składniki: 1 pstrąg 1 łyżeczka przyprawy do ryby ½ pęczka koperku ½ cytryny 1 łyżeczka masła sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Rybę oczyścić, opłukać i osączyć. Następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą ,pieprzem i przyprawą do ryb i odstawić na godzinę. Koperek posiekać, utrzeć z masłem i posmarować folię aluminiową. Zamarynowanego pstrąga położyć na foli aluminiowej, starannie zawinąć.  Wstawić do nagrzanego piekarnika do 185 stopni i piec około 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, pstrag, jak zrobic pstrąga

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.