ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:47/216)

Pieczony olbrzym - Łosoś z piekarnika 156

suszonych pomidorów. Tak przygotowaną rybę odkładamy do lodówki na min 2h, ja w tym przypadku odłożyłam na całą noc i mimo obaw iż ryba za bardzo przejdzie ziołami okazało się że wyszła idealnie. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Do nagrzanego piekarnika wkładamy łososia i pieczemy 25 min. Po tym czasie włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 min. Podajemy z sałatką(...)batatów. Obiecuję że przepis na dodatki umieszczę ale wszyscy tak się rzucili na dodatki że nawet nie było jak zrobić zdjęcia a co dopiero mówić o zdjęciu upieczonej ryby. A tak wyglądały owe rybki

Piekielna Kuchnia Pati
Panga zapiekana z pomirorami i oliwkami 181

folii aluminiowej połóż filet, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem. Pomidorki i oliwki pokrój w plasterki i rozłóż na rybie - posyp ziołami. Fileta zawiń szczelnie w folię i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min, następnie odwiń delikatnie folię i zapiekaj kolejne 10 min. Pangę podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami

Alutka-Gotuje
Pieczony pstrąg na puree z marchewki 210

jest zbyt gęste, rozrzedzamy mlekiem. Przyprawiamy kolendrą oraz solą i pieprzem. Rybę smarujemy wewnątrz i na zewnątrz glazurą. Na wierzchu każdej ryby robimy 3-4 nacięcia po jednej stronie i wkładamy w każde półplasterek limonki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220-230°C (bez termoobiegu!) i pieczemy 9-11 minut. Na talerzach rozsmarowujemy puree marchewkowe. Układamy rybę. Posypujemy świeżą kolendrą

Poezja smaku
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 193

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego

Cook&Love
Dieta CTZO, dzień czwarty 151

Półmetek. Moje pierwsze przemyślenia? Trochę nudno się robi. Dziś pierwszy raz nie włączałam piekarnika, żeby upiec porcję mięsa. Dwa dni pod rząd ryba, raz drób, dziś dzień warzywny. Bez mięsa od rana do wieczora. Nie przeszkadza mi to, bo -jak też powiedziałam dietetyczce, mogę żyć bez niego. Dziś też pierwszy raz od rozpoczęcia diety posiłki po obiedzie nie były czasochłonne(...)czosnek. Po ugotowaniu się szpinaku, odstawiamy farsz do ostygnięcia. następnie dodajemy twaróg, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, zawijami farsz w naleśnik, układamy w naczyniu zaroodpornym i zapiekami chwilę w piekarniku. Ja nie zapiekałam naleśników, Zjadłam na ciepło, z patelni. Nie chciało mi się włączać piekarnika, czekać, aż się zagrzeje, żeby naleśniki znalazły się w nim na chwilę.   Podwieczorek

Kucharzyca
OKOŃ FASZEROWANY NA PUREE Z TOPINAMBURA 215

pieprzem i tak przyrządzonym farszem nadziewam ryby, dodając do środka również plasterki masła (kilka zostawić, aby ułożyć na rybach). Tak przygotowane ryby układam na papierze do pieczenia wyścielającym blaszkę. Układam cząstki cytryny, plasterki masła i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę ok. 25minut, najpierw przez 10 minut w 170 stopniach, a następnie w zmniejszonej temperaturze 160 stopni.  Ryba powinna lekko

W kuchni Karmel-itki
PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 221

Z ciekawostek -  NASA włączyła ją w dietę swoich astronautów, zaznaczając, że „ choć nie istnieje rodzaj jedzenia, który dostarczałby wszystkich niezbędnych składników na raz, quinoa jest

W kuchni Karmel-itki
BAKŁAŻAN ZAPIEKANY W POMIDORACH 236

Nie mam weny. I już.Czasami przychodzą takie dni, kiedy wena i natchnienie, moi nieodłączni przyjaciele, idą na piwo beze mnie, zostawiają mnie z zupełną pustką

W kuchni Karmel-itki
Piknikowe przysmaki. JARSKI PASZTET Z CUKINII. 330

Piknikowe wspomnienia cały czas są świeże.Wspaniałe towarzystwo, rewelacyjna atmosfera, ładna pogoda, a wszystko tookraszone smakołykami.Pamiętacie poprzedni wpis? Tak, tak, ten o naszym spotkaniu.Piknik blogerów

W kuchni Karmel-itki
CAMEMBERT PANIEROWANY. 215

W lampce mieni się czerwone wino. Patrzy na nią swoim przenikliwym wzrokiem i czeka, czeka co zrobi. Czy wypije? Czy spojrzy w oczy? Czy coś powie

W kuchni Karmel-itki
Dorsz w sosie z ajwaru 314

Dorsz zapiekany w piekarniku z pysznym paprykowym sosem. Proponuję użyć nieostrego ajwaru chyba że lubimy pikantne potrawy. Idealnie smakuje podany z ryżem. Wyrazistość paprykowego ajwaru zostaje zrównoważona śmietanką co powoduje, że paprykowy smak nie zabija delikatności ryby a jedynie delikatnie go podkreśla.   Składniki |4 porcje| * 400 g dorsza pokrojonego na mniejsze kawałki * 150 ml śmietanki 36% * 4 łyżki ajwaru

Mohiella
Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) 161

PRZYGOTOWANIE Filet z pstrąga układamy na natłuszczonej formie do pieczenia sk ó rką do dołu. Wierzch ryby posypujemy solą i pieprzem. Zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Do jogurtu dodajemy bulion, posiekany koperek, wyciśnięte przez praskę

La grande e la piccola cuoca
Ryba pieczona w płatkach owsianych. 167

aluminiową umieszczoną w podłużnym naczyniu żaroodpornym. Posypać obficie płatkami owsianymi i skropić whisky. Zawinąć brzegi foli przykrywając filet całkowicie i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Piec około 25 minut - w zależności od grubości płata ryby skrócić lub wydłużyć ten czas. Na 3 minuty przed końcem pieczenia odkryć rybę i położyć na niej kilka wiórków masła. Wszystkie składniki sosu

zadanie-gotowanie
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso 198

warzywniaczka zerwałam ostatnie malutkie cukinie. W lodówce miałam dorsza. Wrzuciłam wszystko na blaszkę, doprawiłam i zapiekłam w piekarniku. I tak powstał ten pyszny obiadek.składniki:700 g filetów z dorsza500 g malutkich cukiniisól ziołowa majeraneksuszone pomidory z czosnkiem i bazyliąolej rzepakowyser żółty do posypaniapesso pszenno-kukurydziane WodzisławFilety dorsza podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą ziołową i odrobiną majeranku. Odstawić(...)godzinkę. Małe cukinie dokładnie umyć, odkroić końce, większe sztuki przekroić na pół. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć kawałki ryby oraz cukinie. Dobrze skropić olejem i posypać suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać 40 minut. Pod koniec pieczenia kawałki dorsza posypać startym serem, ja posypałam nie dużo więc

Monia miesza i gotuje
Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku 137

wigilijny smażony i pieczony w piekarniku Płaty karpia kroimy w paski o szerokości około 3-4 cm., przekładamy krążkami cebuli, lekko solimy, oprószamy pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzewamy kilka łyżek klarowanego masła, najpierw rumienimy na nim cebulę, kiedy nabierze złotego koloru zdejmujemy cebulę z patelni. W międzyczasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, panierujemy(...)kawałki karpia przekładamy do naczynia żaroodpornego, obkładamy podsmażoną cebulą i wiórkami masła (zwykłego, nie klarowanego), przykrywamy naczynie pokrywką i wstawiamy na około 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Serwujemy z gorącym pęczakiem i porcją musu chrzanowego Przepis na mus chrzanowy proporcje dla 8-10 osób 500 g sera naturalnego w wiaderku 2 łyżeczki żelatyny 100 ml śmietany

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania