ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:39/216)

Pieczony dorsz z paprykową salsą 158

natki pietruszki łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Polędwice solimy i pieprzymy z obu stron. Wykładamy je na folii z masłem i plasterkiem cytryny. Szczenie zakrywamy rybę i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. W tym czasie podpiekamy również paprykę. Po przestudzeniu kroimy w kostkę paprykę, pomidora oraz cebulę. Mieszamy z natką pietruszki, sokiem z cytryny oraz

ChilliJemy
Pieczenie na deskach cedrowych w piekarniku 229

Jeśli chcemy cieszyć się wyjątkowym aromatem potraw przygotowywanych na drewnianych deskach w domu zachęcamy do wykorzystania piekarnika. Domowy piekarnik jest doskonałym sposobem aby nadać pachnący aromat

naRuszcie
Talarki – zapiekane ziemniaczki 239

Talarki – zapiekane ziemniaczki Rumiane i chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie w środku, bardzo aromatyczne ziemniaczki pieczone w piekarniku. Idealne jako dodatek do mięsa czy ryby lub jako samodzielny posiłek podane np. z domowym sosem czosnkowym lub ketchupem. Proste, szybkie i smaczne danie, polecam! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka(...)mikrofali. Do płynnego masła dolewamy olej i dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty czosnek. Dokładnie mieszamy *** *** Olejem z masłem i przyprawami polewamy ziemniaczki i wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 45 minut. Co 15 minut ziemniaczki delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ Pieczone ziemniaczki harmonijkowe PRZEPIS TUTAJ Ziemniaczki pieczone

Blog z Apetytem
Łatwe przepisy na dania z ryb? Dania rybne dla początkujących 158

stron). Dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie polej odrobiną soku ze świeżo wyciśniętej cytryny. Rybę połóż na talerzu, a na wierzchu wyłóż podsmażone pory. Tak przygotowaną rybę możesz podawać z ryżem, kaszą gryczaną, pieczonymi ziemniakami lub innymi dodatkami. Zapiekanka z tuńczykiem Chociaż czas przygotowania tego dania wynosi nawet 60 minut, jest bardzo proste w przygotowaniu. Zaskakuje swoim smakiem(...)oraz dobrze osuszone ryby. Posyp solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Wstaw do nagrzanego piekarnika (temp. 220oC) i piecz przez 3-5 minut. Z tak przyrządzoną rybą świetnie komponują się pieczone ziemniaki i sałatka z sosem vinegrette. Jeżeli uważasz, że nie jesteś gotowy na samodzielne przyrządzanie dań rybnych, zawsze możesz

Moja smaczna kuchnia
Pstrąg pieczony w sosie cytrusowo-miętowym 177

takie albo składniki takie ale brak ich w szafce… I chciał nie chciał wyszedł eksperyment ale… udany bo nawet Małżonek (dłuugie zęby na ości;) ) pochwalił! Do ryby podałam frytki ze słodkich ziemniaków czyli batatów. Pyszne!Pstrąg pieczony – składniki:2 pstrągi2 łyżki masłakoperek (można użyć suszonego)sól, pieprz, cytrynaSos cytrusowo-miętowy:50 g masłapieprz kolorowy w ziarenkachskórka otarta(...)minut na małym ogniu aż sos trochę odparował.BatatyUmyłam 2 bataty (słodkie ziemniaki), osuszyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Skropiłam oliwą i doprawiłam pieprzem. Wstawiłam do piekarnika na ok pół godziny.Po upieczeniu ryby odlałam sos z foli i po podaniu na talerz polałam sosem cytrusowo-miętowym.Smacznego Post Pstrąg pieczony w sosie cytrusowo-miętowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Dietetyczny pstrąg pieczony w folii babci Basi 171

wody ( w moim przypadku pół szklanki ) , jeśli na blaszce , to odpowiednio więcej, żeby folia nie przywarła do naczynia i nie przypaliło się . Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 min ( w zależności od wielkości ryby ) w temp. 200 stopni C. 8. Po tym czasie pieczenia odwinąć górę folii, naciąć skórkę i zapiec jeszcze ok. 10-15 min Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Rodzinne obiady wegan w towarzystwie sermiwegetarian 165

substancji słodzących i bogaty w substancje odżywcze. Podsumowując: ma być zdrowo i wygodnie. Właśnie znalazłam idealne rozwiązanie! Firma SEKO wypuściła nowość w postaci hermetycznie pakowanych ryb z dodatkiem warzyw. Przygotowuje się je w piekarniku, co oznacza zero wysiłku, zero zapachu i idealnie zbilansowane dania, które powstały przy udziale eksperta ds. żywienia. Tak więc tego dnia dla siebie i Miśki zrobiłam

greenscarf
Sycylijska pizza z rybą 175

estetyczna wizualnie.Dzięki kokardkom składniki trzymają się kupy i pizza jest bardziej syta. Zdrowo nadziana, smakuje każdemu, gotowa do zabrania wszędzie. Odgrzana na drugi dzień w piekarniku..jest jeszcze lepsza! Podałam ją do..ryby.  Sycylia to krystalicznie czyste morze pełne wspaniałych ryb.Nie mogło być zatem inaczej ! Składniki na ciasto -1 łyżeczka suchych drożdży -120 ml wody o temperaturze pokojowej

Z Kuchni Do Kuchni
Szczupak pieczony w piekarniku 178

śmietaną z cebulą i pieczarkami, ułożyć pokrojony w kostkę obrany ze skórki pomidor Do jogurtu dodać jajko i roztrzepać, zalać tym ponownie całość, wstawić do piekarnika ( 170-180*C) Po 20 min. posypać rybę startym serem, zapiec ( u mnie trwało to ok. 45 min). Skorzystałam z przepisu stąd . Tak przyrządzona ryba była bardzo smaczna. To danie wymaga sporo czasu

Proste Potrawy
Dorsz pod pierzynką (w sosie musztardowym) 199

naczynia wysmarować masłem i rozłożyć kawałki ryby. Przygotowanie ryby – dymkę pokroić drobno i obsmażyć na patelni na odrobinie masełka. Jak tylko dymka zmięknie, ale nie zbrązowieje rozłożyć na rybie. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i porozrzucać po całej powierzchni naczynia. Przygotowanie sosu – na patelnię dodać dwie łyżki masła i roztopić. Dodać mąkę i szybko wymieszać, wlać wywar warzywny(...)serek się roztopi. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Polać sosem przygotowane ryby.Obsypać posiekanym koperkiem. Zostawić trochę koperku do dekoracji. Pieczenie – wstawić formę do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec 20 minut. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 181

naczyniu, skórą do dołu, polać  z oliwą z oliwek z obu stron ,dobrze posolić i popieprzyć. Piec przez około 10 do 15 minut . Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Pomagając sobie widelcem,podzielić rybę na bardzo drobne kawałki, skórę wyrzucić  (nie używać robota kuchennego.)Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków,  umieścić  w dużej misce. Dodać rozdrobnioną rybę

Stare Gary
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 190

PRZYGOTOWANIE :  Dorsza myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 % C. Rybę po upieczeniu studzimy i rozdrabniamy widelcem.  Do dużej miski przekładamy rozdrobnione mięso dorsza, dodajemy jajka, pokrojone w kostkę-  chleb tostowy, paprykę, por, cukinię, posiekany koperek i natkę pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy(...)minut.  Z masy formujemy małe pulpety które dobrze dociskamy w dłoni aby się nie rozpadły. Obtaczamy je w bułce tartej i układamy na lekko naoliwionej blaszce z piekarnika. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 % C. Po 10 minutach obracamy je łopatką na drugą stronę. Po upieczeniu wykładamy na talerz.   Bataty obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w wodzie

Kulinarne Fantazje Marioli
Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami 219

ugotowanej suszonej fasoli, zamiast wyręczać się puszkami. Przyznam się Wam niestety, że zawsze przygotowuję taką rybę po pracy – na ostatnią chwilę – stąd to ułatwienie… Co do ryby - teraz skusiłam się na dorsza skrei – norweskiego dorsza wędrownego, którego poławia się tylko od stycznia do kwietnia. Ma doskonały smak. Dorsz na smażonej fasoli z pomidorami: 2 filety(...)przez minutę na suchej patelni tylko od strony skóry (wystarczy olej z marynaty) i przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, jeśli ryba jest bez skóry – pomijamy etap smażenia. Dorsza wkładamy na 12-14 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C (jeśli filet jest cienki wystarczy 12 minut, jeśli gruby – 14 min.). W czasie gdy ryba się piecze

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania