ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:15/216)

Flądra smażona panierowana 187

godziny. Następnie oprószyć mąką, obtaczać w rozbełtanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. W przepisie ryba jest tylko smażona, ja zrumienioną rybę wstawiam do piekarnika. Flądry ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 minut na 10 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona, należy metalową wykałaczką nakłuć

królestwo garów
Dorsz na warzywach 165

Przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Filety z dorsza opłukać, wytrzeć do sucha. Posmarować masą ziołową. Warzywa z patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć kawałki ryby. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. Zapiekać przez 12 minut.  Przed podaniem rybę skropić oliwą i udekorować natką

Pasja Smaku
ŁOSOŚ MIODOWO- CYTRYNOWY 164

cytryny i miodem. Dokładanie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy rybę. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie rybę pieczemy ok 15 minut w piekarniku podlewając marynatą.Gotową rybę możemy posypać posiekaną natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni
Ryba pieczona pod pierzynką cebulową 162

Przepis na pyszną rybę pieczoną w piekarniku z cebulą i serem wędzonym. Składniki: 2-3 filety z ulubionej ryby 2 łyżki musztardy (ostrej) 2 cebule 100 g sera wędzonego sok z cytryny sól, pieprz rozmaryn Przygotowanie Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Rybę smarujemy musztardą

e-PrzepisyKulinarne
morszczuk pieczony z cytryną 219

żaroodpornym ułożyć rybę a obok niej plasterki warzyw i cytryny. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać je z masłem. Masło pokroić na kawałki i ułożyć na rybie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut. Na upieczoną rybę zetrzeć na drobnych oczkach jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dorsz w sosie 186

lodówce.Następnego dnia przekładamy rybę na blachę, wyłożoną  naoliwionym papierem do pieczenia .Można gotować dorsza ,ale można też   ,przyrządzić  w piekarniku z para ,umieszczając pod blaszka z ryba, na dolnej półce ,pojemnik  z wrzącą wodą  w rozgrzanym  piekarniku do 150ᵒ-155ᵒ C Pieczemy-gotujemy  ryby 15 minut. Podczas ,gdy ryba się gotuje

w mojej kuchni
Łosoś pieczony z warzywami po hiszpańsku 402

więcej). Wyjąć z piekarnika naczynie, temperaturę pieczenia zwiększyć do 175°C. Do papryki dodać pozostałe warzywa – wymieszać. Na warzywach ułożyć filety łososia, całość ponownie wstawić do piekarnika i piec zależnie od grubości ryby, około 8 – 13 minut. Smacznego! Łosoś nie powinien być wypieczony nadmiernie, by nie stał się suchy. Lepiej jest piec go krócej, sprawdzić stopień wypieczenia, a w razie(...)potrzeby ponownie umieścić w piekarniku. Jeśli nie masz pewności czy ryba jest już gotowa, oderwij widelcem płat mięsa z jej najgrubszej części i sprawdź, czy wnętrze nie jest surowe. Jeśli lubisz bardzo ostre dania, do marynaty z oleju możesz dodać posiekaną ostrą papryczkę. Po upieczeniu łososia można również posypać posiekaną pietruszką, a całe danie wzbogacić oliwkami. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Even Better Food
Piątek: Bigos z dorszem Karola Okrasy 161

kiszonej kapuście, bez ziemniaków. Niezależnie skąd czerpał wzorce, danie wyszło mu świetnie. Ryba, konkretnie dorsz, choć może być każda morska ryba o zwartym mięsie, najpierw jest obsamżana na patelni, potem przykryta kołderką z kiszonej, podgotowanej kapusty trafia do piekarnika. Danie nie wymaga specjalnego przyprawiania, choć ważnym dodatkiem jest suszona żurawina i odrobina miodu, które kwaśnej kapuście dodają delikatnej słodyczy. Danie(...)około 2 minuty z każdej strony. Zdejm z patelni. Krok 4 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Ułóż na dnie dorsza. Zasyp rybę kapustą. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 40 minut. Artykuł Piątek: Bigos z dorszem Karola Okrasy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Proste obiady na 7 dni # 4 (PDF do pobrania) 124

kulinarnych i ponownie zainspirowałam się jednym z nich. Tym razem w wydaniu specjalnym Kuchni - Grill i sałatki znalazłam fajny patent na rybę z pomidorkami i cytryną. W oryginale była przygotowywana na ruszcie, a ja zrobiłam ją w piekarniku. Sięgnęłam po pyszne i łatwo dostępne pstrągi, ale może być też np. dorada czy okoń morski). Składniki / na 2 porcje: 1 duży(...)pokrój na plastry. Obłóż nimi rybę. Skrop wszystko odrobiną oliwy. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15 minut. Na ostatnie 5 minut przestaw piekarnik na funkcję grilla, wtedy ryba trochę się przyrumieni.  Upieczoną rybę podawaj z ugotowanymi ziemniakami i fasolką szparagową.  Niedziela - Falafele z bobu Zaczął się już sezon na bób i można

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczony sandacz z warzywami – obiad w 30 minut 253

raczej mało popularna u nas ryba – a niesłusznie. Nie dość, że ma delikatne, białe i nietłuste mięso, to jeszcze relatywnie niewiele ości. Z racji na swój subtelny smak jest też dość uniwersalny, smakuje dobrze i z patelni i z piekarnika, z najróżniejszymi dodatkami. U mnie(...)odstawić w chłodne miejsce   rozgrzać piekarnik do 180 stopni i kiedy to nastąpi, umieścić w nim rybę na 15 minut   w czasie kiedy piekarnik się nagrzewa, pokroić drobno cebulę, nieco grubiej batata, papryki, selera naciowego i cukinię na wolnym ogniu zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i gałązkę rozmarynu

Patchwork
Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 157

pietruszką *** *** Z wierzchu ryby smarujemy oliwą i posypujemy posiekaną pietruszką *** *** Dookoła ryby rozkładamy pokrojoną cukinie i paprykę *** *** Warzywa również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 20 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS

Blog z Apetytem
Pstrąg łososiowy pieczony ze szpinakiem 186

Czosnek szatkujemy na bardzo drobne kawałki, mieszamy z sokiem z cytryny oliwą, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy rybę (wierzchnią część bez skóry). Odstawiamy na 30 minut.  Porcje układamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C i pieczemy przez 20 minut.  Szpinak: Na patelni rozgrzewamy masło, następnie dodajemy do niego posiekany(...)zwiędnie.  Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy. Gotujemy około 2-3 minut a następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną. Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki. Podgrzewamy przez minutę. Rybę wyjmujemy z piekarnika. Na każdy kawałek nakładamy szpinak, który następnie posypujemy suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski. Blachę z pstrągiem wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy kolejne 3 minuty

Qchnia po prostu
Pstrąg z jabłkami zapiekany w cydrze 150

dookoła kawałki jabłek. W oczodoły w ł ożyć po obranym ząbku świeżego czosnku. Z wierzchu obsypać suszonym rozmarynem - z braku świeżego . Całość oblać Grójeckim Cydrem Jabłkowym . Piekarnik nagrzać do 220C, wstawić ryby i piec ok 30-35 minut – bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół - czas pieczenia mocno tu zależy od wielkości ryb. Przez pierwszą połowę tego czasu

Grunt to przepis!
OKON MORSKI PIECZONY W ZIOLACH a'la GORDON RAMSAY 132

godziny w chłodne miejsce, aby smaki oraz aromaty ziół i przypraw przeniknęły do ryby. Krok 6. Okonia pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu, rybę odstawiamy na około 10 minut, aby odpoczęła ( nie odwijamy folii). Okonia podajemy gorącego, polewamy sosem wytworzonym podczas pieczenia. Smacznego :) Moja Książka Kucharska poleca również inne proste przepisy

Moja Książka Kucharska
Pstrąg pieczony na soli z sosem musztardowym wg Karola Okrasy 160

gałązki posiekanego tymianku, niewielką ilość oliwy z oliwek  i doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy. Następnie nacieramy marynatą pstrąga. Pstrągi układamy na warstwie solnej. Dokładnie przykrywamy całą powierzchnię ryb. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200°C na 35-40 minut. Temperatura pieczenia zależy od wielkości ryb, ryby o gramaturze 300-350 g pieczemy około 40 minut. Sos musztardowy

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania