ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:6/216)

Ryba zapiekana pod pieczarkowo-serową kołderką 115

Pieczona ryba z dodatkiem podsmażonych z cebulką pieczarek oraz tartym serem, to fajny, prosty i szybki pomysł na obiad. Na 2-3 porcje: 1 filet z miruny 4-5 pieczarek 1 cebula sok z cytryny tarty żółty ser (u mnie gouda i red cheddar) mielona słodka papryka curry granulowany czosnek sól, pieprz masło klarowane Opłukany i osuszony ręcznikiem papierowym filet(...)porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem i dodatkowo z jednej strony szczyptą curry oraz granulowanym czosnkiem. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni na około 15-20 minut. Pieczarki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło, wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Smażymy do zrumienienia

Smaki Na Talerzu
Pstrąg z pieca. 149

gałązki natki selera lub pietruszki (selera jest o wiele lepsza i naprawdę polecam) przyprawa do ryb DO PODANIA: masło cząstki cytryny      Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Rybę myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą do ryb (w środku i na zewnątrz). Natkę i czosnek drobno siekamy, dokładnie mieszamy i nadziewamy rybę. Pstrąga wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

Rozpustne gotowanie
Oszukany łosoś czyli pstrąg łososiowy :) 149

jeśli tak owej nie mamy i nie chcemy kupować wystarczy ruszt z piekarnika i pod spód wkładamy małą brytfanna do której będzie ściekać tłuszcz i soki z ryby. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy rybę min 15-20 min. Opcjonalnie: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy małą garstkę ziaren słonecznika i troche siemienia lnianego i podsmażamy. Jak ryba się piecze

Piekielna Kuchnia Pati
Ryba w sosie czosnkowym 217

Być może nie wszyscy się tego spodziewają, ale ryba w sosie czosnkowym to idealna przystawka na każde przyjęcie, kolację albo śniadanie. Jeśli odpowiednio przygotujecie sos czosnkowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śmietanowy sos pomidorowo - bazyliowy 109

mięsa,  do makaronu, gołąbków... Nawet do deserów. A do ryby? Czy robicie sos, który jest przygotowany specjalnie do ryby?  Ja taki zrobiłam. Zrobiłam sos do ryby pieczonej w piekarniku i zapiekłam go razem z rybą. To był sos śmietanowy, który ma dodatkowo dwa ważne składniki: przecier pomidorowy i bazylię, stąd taka nazwa mojego sosu. Składniki(...)przyprawiłam do smaku solą, cukrem i pieprzem. Na końcu wsypałam zioła prowansalskie. Sos wymieszałam. I gotowe. Sos można podać w sosjerce, można też polać nim np. rybę i zapiec w piekarniku. Sos wyjątkowo delikatny ale nie jest mdły. Jest tak smaczny, że można go wyjadać łyżką. Polecam Wam ten pyszny sos i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim

Kuchnia u Krysi
Pieczony labraks na dwa sposoby (okoń morski) - przepis autorski 131

drugą rybę i również dokładnie wcieramy (z obu stron) zawartość miseczki w nacięcia Nagrzewamy piekarnik termoobiegiem do 220 stopni Naczynie z rybą przykrywamy folią aluminiową Wkładamy rybę do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 200 stopni zmieniając grzanie na góra-dół. Pieczemy pod folią 45 minut, a następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze ok. 15 minut Podałam z brokułami

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Balık Ekmek, kanapka z rybą znad Bosforu 184

Rebecca Seal Składniki (na 2 osoby): 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie plasterki 2 małe podłużne zielone papryki (u mnie pikantne) lub 2 plastry zielonej słodkiej papryki 2 filety ryby ze skórą, w oryginale makrela, u mnie pstrąg 2 soczyste pomidory garść liści rukoli 6 gałązek natki pietruszki 6 gałązek koperku 2 podłużne bułki lub bagietka przekrojona na 2 części(...)ryby posyp solą i zgrilluj na patelni grillowej na dużym ogniu przez 3-4 minuty na stronę. Rybę możesz też zgrillować na grillu ogrodowym, albo ewentualnie upiec w piekarniku. Zawiń rybę w folię aluminiową, aby pozostała ciepła, gdy będziesz szykować resztę składników kanapki. Bułki lub kawałki bagietki przekrój wzdłuż na pół, skrop oliwą i podpiecz w piekarniku lub na patelni

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś pieczony z porem 214

Łosoś pieczony w piekarniku z dodatkiem pora to pyszny pomysł na piątkowy, niedzielny, czy świąteczny obiad. Ryba pieczona w piekarniku pod przykryciem wychodzi pyszna i soczysta, a dodatek pora jest wspaniałym uzupełnieniem dania. Łosoś pieczony z porem – Składniki: ok. 600 g filetu z łososia sok z połowy małej cytryny 3 duże pory (tylko białe i jasnozielone części(...)nieco zgęstnieje. Na koniec dodać parmezan starty na tarce o małych oczkach, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sos porowy wyłożyć na rybę w naczyniu żaroodpornym. Łososia wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na około 15 minut pod przykryciem i 2-3 minuty bez przykrycia. W zależności od grubości filetów czas pieczenia czasami trzeba wydłużyć

Kulinarne Przeboje
Pieczona makrela z frytkami (seler i marchewka) 102

mały kawałek świeżego czosnku. Szczodrze osolić i popieprzyć. Kilka igiełek rozmarynu i plasterków czosnku włożyć także do środka ryby. Skórę ryby natrzeć domową mieszanką do ryby wymieszaną z oliwą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie-góra, środkowa półka) i pieczemy około 30 minut. Rybę podałam z oliwkowym pesto i warzywnymi frytkami

ClauditteMissCooking
Pieczony łosoś z pesto 152

chce się miksować dodajemy więcej oliwy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Na łososia wykładamy pesto, rozprowadzamy równomiernie po całym kawałku ryby i posypujemy posiekanym koperkiem. Dookoła układamy pomidorki koktajlowe.  Wkładamy do piekarnika(...)nagrzanego do 190 stopni na ok 15-20 min, w zależności od grubości ryby. Ja swój kawałek piekłam 17 minut, był ciemno różowy i soczysty. Po wyjęciu z piekarnika dzielimy rybę na mniejsze kawałki. Smacznego

DefinicjaSmaku
Pstrąg w warzywach 123

zdejmujemy folię, dokładamy umyte pomidorki koktajlowe, zwiększamy temperaturę piekarnika do 190 stop. C i pieczemy ok. 7-10 minut (aż skóra ryb będzie lekko zarumieniona). Po wyjęciu z piekarnika skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperku. Smacznego

gutfut
Ryba w całości z piekarnika. Wygląda bosko, smakuje rewelacyjnie [PRZEPIS] 72

Zapewne wielu z was zastanawia się, jak ławo i w miarę szybko przyrządzić rybę w całości. Będzie pyszna i zdrowa, jeśli zrobicie ją w piekarniku. Z naszymi wskazówkami na pewno się uda! Do pieczenia świetnie nadaje się dorada, ale równie dobrze sprawdzi się pstrąg lub inna ryba podobnej wielkości. Potrzebujecie jeszcze kilku prostych dodatków, dobrą brytfankę i możecie przystąpić(...)cebulą i marchewką, dodaj pokrojoną cukinię, paprykę, następnie duś pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż warzywa zrobią się miękkie. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Artykuł Ryba w całości z piekarnika. Wygląda bosko, smakuje rewelacyjnie [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Ryba w całości z piekarnika. Wygląda bosko, smakuje rewelacyjnie [PRZEPIS] 244

Zapewne wielu z was zastanawia się, jak ławo i w miarę szybko przyrządzić rybę w całości. Będzie pyszna i zdrowa, jeśli zrobicie ją w piekarniku. Z naszymi wskazówkami na pewno się uda! Do pieczenia świetnie nadaje się dorada, ale równie dobrze sprawdzi się pstrąg lub inna ryba podobnej wielkości. Potrzebujecie jeszcze kilku prostych dodatków, dobrą brytfankę i możecie przystąpić(...)cebulą i marchewką, dodaj pokrojoną cukinię, paprykę, następnie duś pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż warzywa zrobią się miękkie. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Artykuł Ryba w całości z piekarnika. Wygląda bosko, smakuje rewelacyjnie [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pstrąg pieczony w folii 84

znana, ale nawet klasykę warto od czasu do czasu sobie przypomnieć i przygotować Pyszna, soczysta ryba, niewiele składników, minimum przygotowań, krótki czas pieczenia i genialny smak - tak można opisać rybę, którą Wam proponuję. Zachęcam do przygotowania   Przepis na dwie porcje dania Pstrąg pieczony w folii   SKŁADNIKI: 2 pstrągi - oczyszczone i wypatroszone sól pieprz cytrynowy 1 cytryna natka pietruszki(...)pstrągach ułożyć po trzy plasterki cytryny, szczelnie zawinąć folią aluminiową i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć naczynie/blaszkę z rybami i piec przez 30 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu wyjąć i przełożyć na talerze - ja podaję w lekko rozwiniętej folii udekorowane natką pietruszki Pstrąg pieczony

WSZYSTKO SMACZNE
Dorsz w sosie cytrynowym z warzywami 108

wystarczy na patelni przygotować sos, a następnie zapiec w nim rybę z warzywami. Dorsza pokroiłam na kawałki dzięki czemu bardzo szybko się zapiekł (wystarczyło 10 minut w piekarniku). Tak zapiekana ryba świetnie sprawdza się na przyjęcia, bo sos możecie ugotować nawet dzień wcześniej i tylko przed samym podaniem zapiec z rybą. Smacznego! Polecam też inne dania warzywne: Jak zrobić ratatuj(...)solą, pieprzem i rozmarynem, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie polej sosem cytrynowym (część sosu zostaw na warzywa). Wstaw do nagrzanego piekarnika (200*C) na ok. 10 minut. 4 Ulubione warzywa możesz zapiec wraz z rybą i (będą wymagały jednak więcej czasu niż sama ryba, ok. 5-10 min więcej) albo zagotować bądź podsmażyć oddzielnie. 5 Podawaj z plasterkiem

A to pestka