ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:21/216)

Ryba z porem pod beszamelem 296

mąki2 łyżki masła1 szklanka mlekaser żółtymasło do posmarowania naczyniaSposób przygotowania:1. Odmrożoną rybę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi.2. Naczynie smarujemy masłem, układamy rybę i wstawiamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na ok 200 st. C i rybę pieczemy ok. 15 minut, aż puści sok.3. Z naczynia odlewamy do szklanki płyn, który puściła ryba. Będzie

Kuchnia domowa Ani
Rybka inaczej - szansa dla Pascala. 186

mięsa układamy farsz, zakrywamy drugą połową ryby (która też jest doprawiona). Na wierzch kładziemy skórki cytryny. Rybę zawijamy w folię (folia ma służyć jako kieszonka). Rybę wkładamy na blachę, a następnie do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 15-20 minut. Pokrojony w kosteczkę czosnek i pokrojoną cebulę wrzucamy do garnka, w którym wcześniej rozgrzaliśmy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy(...)pestki. Małym nożem okrawamy część skórki z cytryny, następnie okrojoną część zwijamy w pętelkę. Po mniej więcej 15 minutach wkładamy ryż do małej miseczki, pstrągi wyciągamy z piekarnika. Ostrożnie otwieramy folię. Wyjmujemy rybę na talerz, posypujemy pietruszką, ryż wykładamy do miseczki, obok układamy kawałek cytryny. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 214

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makrela, świeża, pieczona 152

masło, sól, pieprz, cytryna, olej. -- -- Makrelę nacinamy, skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem.  Do środka każdej ryby nakładamy  kawałek masła i zieleninę. --  Potem ryby zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. -- -- -- -- -- -- Następnie ryby wykładamy na papier i jeszcze dopiekamy 5-10 minut bez przykrycia. -- Tak przygotowane  serwujemy na gorąco. Ryba rozpływa

chleba naszego
Pstrąg pieczony w folii z kaszą jęczmienną i fioletową surówką 196

połowie masła i kilka zielonych łodyg pietruszki i kolendry. Ryby ułożyć na dwóch kawałkach folii aluminiowej i zawinąć w papiloty. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Podczas pieczenia ryby, przygotować dodatki – kaszę jęczmienną i fioletową surówkę. Kaszę ugotować w osolonej wodzie w proporcji 3:1, aż wchłonie płyn. Czerwoną kapustę drobno pokroić i wrzucić(...)cytryny, dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, starte na tarce jabłko i jogurt naturalny. Wszystkie składniki surówki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybę podawać gorącą, od razu po wyjęciu z piekarnika (można podać w folii lub też wyjąć z papilotów), serwować z kaszą i fioletową surówką. 1 porcja to ok. 455 kcal , węglowodany: 34g, białko: 44g, tłuszcz

Dietolog
HALIBUT pod PISTACJOWYM PESTO, MUS z RZEŻUCHY i BROKUŁOWY RYŻ – FISH FRIDAY 154

Filety halibuta oczyścić, osuszyć ręcznikiem papierowym, oprószyć solą i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Składniki do pesto umieścić w malakserze i zmiksować na ziarnistą masę. Pesto wyłożyć na rybę i wstawić do piekarnika. Ja używam funkcji pieczenia z parowaniem (specjalnie do rybki), jeśli nie macie takiej możliwości, rybę przykryjcie folią (żeby nie wyschła) i pieczcie 30 minut w temperaturze 180 stopni

Dietolog
Dorada z farszem w towarzystwie warzyw z piekarnika 111

wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami. Rybę przekładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy około 30 minut, cały czas obserwując rybę.  Na sam koniec możemy posypać rybę serem mozzarella ( wiórki ). Podajemy

ClauditteMissCooking
RYBA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 183

zapiekania mieszamy wszystkie składniki wyżej wymienione Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230°C. Pieczemy 15-20 minut aż pieczarki nabiorą rumianego - złotego koloru, Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki. Ryba szpinak pieczarki...SMACZNEGO

w mojej kuchni
Pstrąg nadziewany po śródziemnomorsku oraz szparagi z sosem holenderskim 181

solą w środku i na zewnątrz. Wkładamy do jej wnętrza trochę masła, potem mieszankę dodatków i znowu trochę masła. Obwiązujemy pstrąga sznurkiem, żeby utrudnić farszowi ewentualne wypłynięcie. Dodatkowo pakujemy rybę w folię aluminiową. Tutaj następuje kilka możliwości. Jeżeli jest sezon i pogoda, a my jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla to układamy taką rybkę na ruszcie. Jeżeli albo nie ma sezonu, albo(...)jesteśmy dumnymi posiadaczami grilla tradycyjnego, ale za to posiadamy domowy elektryczny, to kładziemy go na elektrycznym. Możemy też umieścić go na patelni grillowej, tudzież jak ja - w piekarniku. Czas obróbki termicznej takiej ryby zależny jest od jej wielkości, sposobu przygotowywania (grill, patelnia, piekarnik) i temperatury. 20 minut to czas optymalny.  Składniki na szparagi: - pęczek szparagów zielonych - 200 gram masła

Życie zamknięte w smaku
Ryba pieczona na warzywach 276

ząbki czosnku i zioła prowansalskie. Mieszamy i polewamy warzywa. Należy je dokładnie wymieszać – najlepiej rękoma – aż całe oblepią się oliwą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut. W tym czasie ryby myjemy(...)osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Gdy warzywa się upieką, układamy na nich kawałki ryby. Na każdym kawałku kładziemy plasterek cytryny. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 (cienkie i średnie filety ryb) do 20 minut (grube filety). Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki. Post Ryba pieczona na warzywach pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Muszelki z ryba i rozowym puree 123

dodatku ulepszaczy. My stawiamy na #Lubella :) A już niedługo  #ŚwiatowyDzieńMakaronu Z tej okazji mamy coś naprawdę niesamowitego.  Chociaż początkowo nie mogliśmy wyobrazić sobie połączenia buraka z pietruszką, rybą i makaronem, finalnie wyszło obłędnie! Zwłaszcza, że całe danie nie tylko doskonale smakowało, ale również cieszyło oko :) A dodatkowo pogoda pozwoliła na ucztowanie na świeżym powietrzu. :) SKŁADNIKI (3 porcje(...)pieprz. Filet oczyszczamy z ewentualnych ości, kroimy w poprzek  na 5 - 6 cm pasy, aby było ich 6. Blaszkę smarujemy oliwą z oliwek, układamy na niej rybę i wstawiamy do piekarnika na 5 - 6 minut, na półkę o 1 wyżej niż środkowa. Na talerz wykładamy 2 łyżki puree, na którym kładziemy plastry pstrąga. Obok układamy makaron. Polewamy go oliwą

Kuchnia od dwojga
Wykwintny pstrąg z cytryną, pesto z bazylii, szpinaku, mięty i migdałów 153

kilka kropel soku z cytryny. Całość rozdrabniamy na najwyższych obrotach. Wyjmujemy ryby z lodówki, zdejmujemy z nich plastry cytryny, zaś w ich miejsce wykładamy ziołowe pesto. Ryby pieczemy (bez przykrywania) w piekarniku rozgrzanym do 190C aż do zrumienienia się skóry. Ryby podajemy ze świeżą sałatą, skropione cytryną i kilkoma kawałkami świeżego masła na wierzchu. Danie jest niezwykle aromatyczne i delikatne

Raj dla Podniebienia
Dorada pieczona z cytryną i koprem podana z salsą pomidorową z awokado 114

środku, wewnątrz przekrojonej ryby umieszczam połowę podanej ilości kopru oraz kilka plastrów cytryny. Postępuję tak samo z drugą rybą i obie umieszczam w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzewam do 175 stopni, piekę rybę przez 35-40 minut, po tym czasie zwiększam temperaturę do 200 stopni i piekę rybę jeszcze przez 7-8 minut, by lekko się zarumieniła. W tym czasie awokado

Mango Papaja
Leszcz ze szparagami i czarną soczewicą 137

solą morską i natką pietruszki. Delikatnie wymieszaj, aby składniki połączyły się ze sobą i odstaw w chłodne miejsce na godzinę. W tym czasie ugotuj soczewicę. Następnie rybę wstaw wraz ze szparagami do piekarnika n agrzanego do 180°C i piecz 20-30 minut. Soczewica Szklankę soczewicy przepłucz w zimnej wodzie, a następnie umieść w garnku i zalej 2 szklankami wody(...)naczyniu posmarowanym oliwą z oliwek. Całość polej odrobiną oliwy, posyp solą morską oraz świeżym (ew. suszonym) oregano. Poukładaj nań plasterki cytryny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 20-30 minut razem z rybą aż staną się miękkie

Food Square
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 117

suma w jednym z popularnych marketów. Za marynatę posłużyło połączenie miodu i musztardy oraz soli, pieprzu i koperku. Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu(...)dwóch stron solą i pieprzem, a następnie układamy na folii. Miód i musztardę mieszamy razem w miseczce i taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniaczkami, zarówno gotowanymi

Programista w kuchni
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 223

suma w jednym z popularnych marketów. Za marynatę posłużyło połączenie miodu i musztardy oraz soli, pieprzu i koperku. Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu(...)dwóch stron solą i pieprzem, a następnie układamy na folii. Miód i musztardę mieszamy razem w miseczce i taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniaczkami, zarówno gotowanymi

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania