ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:25/216)

Pieczona makrela z suszonymi pomidorami 153

Coś dla miłośników ryb morskich. Pyszna makrela nadziewana suszonymi pomidorami, pieczona w sreberku w piekarniku. Mega delikatna i super pyszna. Ryba piecze się zawinięta w sreberku, czyli można powiedzieć, że jest ona duszona. Dlatego też, przepis ten jest mega mega zdrowy.  Polecam do obiadu, do ziemniaków lub sama bez dodatków. :) Składniki: * 3 makrele * 12 suszonych pomidorów * sól i pieprz

Klasyka Gotowania
Marynata, łosoś i piekarnik, a może grill? 158

Dawno nie było żadnej ryby na blogu. Trzeba więc to naprawić. Dzisiaj prosty łosoś z piekarnika. ładny kawałek łososia marynata : 2 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mirinu lub innego japońskiego wina do gotowania 1 łyżka octu winnego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka cukru 2 ząbki czosnku dodatkowo : sezam

Polska Zupa
Ryba pod panade 171

Ryby oczyszczamy. Oprószamy z każdej strony solą i pieprzem, układamy w formie do zapiekania. Na rybach układamy kawałki zamrożonej kruszonki. Wstawiamy do nagrzanego do ok. 180C piekarnika na ok. 15 – 20 minut.( Ryba ma się upiec a kruszonka zezłocić ).  Zajadamy gorące z ulubionymi dodatkami!Smacznego

Ostra na Słodko
Ryba pieczona z pomidorkami, z surówką z selera i marchewki 243

przełożyć na jedną połowę naczynia do zapiekania, polać octem, posolić i posypać szczyptą ostrej papryki, wymieszać. Kawałki ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, upewnić się, że nie zawierają ości. Posolić, posypać ostrą i słodką papryką, ułożyć w naczyniu obok pomidorków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 – 180ºC, piec około 8 – 13 minut, zależnie od grubości kawałków. Kawałek obranego selera wrzucić(...)cienkie i nie wymagać będą dłuższego pieczenia, to można początkowo zapiec same pomidorki (przez około 5 – 7 minut), a następnie wyjąć naczynie, ułożyć w nim kawałki ryby i ponownie wstawić do piekarnika. By danie było zgodne z dietą paleo, należy użyć jogurtu bezmlecznego i bezzbożowego, np. kokosowego, migdałowego, z nerkowców

Even Better Food
C - Miruna z makaronem w miętowym sosie 180

Przyznam szczerze. Przekombinowałam. Uskrzydlona dzisiejszymi pozytywnymi komentarzami w temacie bezowych mini torcików, zanurkowałam w swojej kuchni żądna kulinarnych eksperymentów. Ale jak wiadomo, eksperymenty nie zawsze

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Dorsz w papilotach z sosem bazyliowym 187

spożywania. Ale aby ryba była naprawdę zdrowa, lepiej nie smażyć jej w głębokim tłuszczu i w grubej panierce. Proponuję zawinąć ją w pergamin i upiec w piekarniku. Dorsz jest jedną z najmniej kalorycznych ryb. 100 gram świeżej ryby to zaledwie 80 kcal! A co ważniejsze, zawiera dużo białka i selenu, który wzmacnia odporność. Dodatkowo zawiera bardzo cenne witaminy z grupy(...)pergaminu. Przykrywamy sałatką z cebuli i układamy na wierzchu plasterki limonki. Z pergaminu robimy kieszonkę (zawijamy rybę i zaciskamy brzegi), do kieszonki wlewamy odrobinę białego wina i dokładnie zamykamy pergaminową "paczuszkę".Układamy na blaszce sałatką z cebuli do dołu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni  (termoobieg) na 20-25 minut.SOSSok z cytryny, łyżeczkę miodu, łyżeczkę musztardy

Smakowity Blog Kulinarny
Dorsz zapiekany z warzywami 195

Dorsz zapiekany z warzywami. Aby obiad nie był nudny, aby znów nie była to ryba panierowana zapraszam was na rybkę z piekarnika z dodatkiem warzyw. Składniki: 500 kg filetu z dorsza 4 marchewki 2 pietruszki 1/3 średniego selera 1 średnia cebula 2-3 liście pora pieprz, sól, cytryna ok. 5 łyżek oleju Wykonanie:  Rybę myjemy. Kładziemy ją na folię(...)solą, pieprzem i skrapiamy cytryną. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika na 9-10 minut. w temp 180*C Warzywka ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę i porę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywka smażymy na patelni z dodatkiem oleju ok. 3-4 minut. Wyciągamy rybę, rozkładamy na nią warzywa z patelni i ponownie zawijamy całość i zapiekamy

W Moim Magicznym Domu
RYBA PO GRECKU 255

dodać do cebuli. Przesmażyć przez kilka minut. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą i delikatnie pieprzem. Kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch ryby położyć warstwę warzyw i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 20 minut. Ryba po grecku świetnie smakuje nie tylko w Wigilię. Można ją podawać saute, ale także z dodatkami

Dietolog
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2151

pierzynką to kolejna propozycja z książki Magdy Gessler. Danie przygotowujemy dzień wcześniej. Wystarczy tylko wymieszać ze sobą składniki pasty, przykryć nią łososia i rybę wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia pozostaje tylko włożenie łososia do piekarnika i upieczenie go. Łosoś był dość syty, szczególnie gdy poprzedzony został wyśmienitym pierwszym daniem, jakim był Krem z groszku podanym z jabłkiem(...)Blachę przykryj pokrywą lub owiń folią (aluminiową lub spożywczą), aby zapachem rybnym nie przeszły inne produkty i wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Piecz rybę przykrytą pastą przez około 50 minut (ja piekłam 40 minut). Podawaj na gorąco. The post Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Leszcz z brokułami 127

składnikami. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wkładamy pokrojoną rybę, przykrywamy ją różyczkami brokuła i kawałkami masła. Szczelnie przykrywamy naczynie żaroodporne i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 45 minut. Ryba w tym czasie fantastycznie przejdzie zapachem przyprawionego masła a brokuł zmięknie. Dodatkowo skropiłam gotową rybę sokiem z pomarańczy tak jak radzila autorka tego przepisu. Artykuł Leszcz

Pieguskowa Kuchnia
ryba z fetą w pomidorach 143

ryba dobra jest prawie na wszystko wiadomo. A jeszcze jak jest z piekarnika to już będzie bardzo zdrowo. Co prawda nie wiem jak przekonać do ryb Miśkę, ale do ryżu z sosem powstałym z pomidorów z ziołami prowansalskimi nie musiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał.   Składniki: 150 g ryby najlepiej świeżej(...)cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: posmarowaną oliwą oraz przyprawioną solą, pieprzem i sokiem z cytryny rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym na rybie ułożyć pomidory  posypać ziołami prowansalskimi i pokruszoną fetą piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30 min  Podawać z ugotowanym ryżem :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Miruna pieczona w pomidorach z czarnym ryżem i kaszą bulgur 151

masłem, wyłożyć połowę sosu z kaszą i ryżem, ułożyć połowę filetów z miruny. Następnie wyłożyć resztę sosu z kaszą i ryżem oraz na wierzchu ułożyć resztę kawałków ryby. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut. Podawać posypaną natką z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku. 147

się złota.   Podawaj z domowymi frytkami i sosem tatarskim.   Ryba w chrupiącej panierce. Przepis krok po kroku.   Uwielbiam ryby pod każdą postacią, czasami z piekarnika, czasami w sosie. Jeżeli jednak szukasz idealnej złocistej, aromatycznej, najlepsza jest ryba w chrupiącej panierce.   Danie szybkie i niedrogie   Ten przepis

kuron.com.pl
Łosoś zapiekany 268

Składniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania