ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:20/216)

Aromatyczny dorsz. 115

pokruszonym masłem(będzie bardziej fit, gdy pokropicie oliwą z oliwek), rybę zawijamy folią i tak przygotowaną wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.- ja zostawiam na noc, rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. z termoobiegiem i gotowe, podać ze surówką z kiszonej kapusty

Kuchnia Beaty
Dorsz zapiekany z orzechami i słonecznikiem 194

czasie przygotowałam sobie naczynie, na spód którego dałam troszkę oliwy, położyłam na nią dorsza. Orzechy pokroiłam na mniejsze kawałki. Przełożyłam na rybę, na orzechy dałam słonecznik. Rybę wstawiłam do piekarnika. Piekła się razem z frytkami (na osobnej blaszce) w 180 stopniach około 30 minut. Ja w tym czasie przygotowałam sałatkę. Roszponkę, pomidory umyłam. Pomidory przekroiłam na pół, wrzuciłam razem

kruche babeczki
Dorsz z kuskusem i warzywami. 154

kuskus, doprawić solą i pieprzem czarnym oraz ziołowym i resztą posiekanej natki pietruszki. Kuskus z warzywami rozłożyć na blachę (24x28), wyłożoną papierem do pieczenia i położyć na niej rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i piec przez 20 - 25 minut.  Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Łosoś w migdałach z miodem i rozmarynem 120

Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest soczysta i smaczna. Proste i łatwe danie, które mam nadzieję zachwyci również Wasze podniebienia.   Składniki (na 2 porcje): 300 gram łososia bez skóry i ości garść solonych migdałów 1/4 cytryny 2 łyżki

Mango Papaja
Łosoś, soczewica i sos śmietanowo-musztardowy. 164

przez 35 minut. W połowie gotowania dokładamy do garnka fasolkę. Filety z łososia doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, robiąc paczuszkę. Rybę umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 160°C W między czasie robimy sos. Posiekana szalotkę podsmażamy na maśle. Gdy ładnie się zeszkli dolewamy na patelnię śmietanę

Przysmaki Karolki
Łosoś pieczony 135

cytryny, a następnie wyciśnięty z niej sok. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po czym dodajemy po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki. Następnie masłem ziołowym zalewamy rybę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 min – lub krócej

psgotujemy
Karp w piwie 119

pieprzem , a następnie obtoczyłem w mące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor

R'n'G Kitchen
Duszony pstrąg z pieczarkami na winie + film 130

przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki  z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut

Smakowite Dania
Pstąg pieczony podany na sałatce z roszpunki i gruszki. 206

Rybę pozbawiamy ości, krojąc wzdłuż, z jednego boku nacinamy 3 razy w odstępach kilku centymetrowych. Solimy i pieprzymy. Kieszonki powstałe po nacięciach wypełniamy masłem połączonym ze zgniecionym czosnkiem. Rybę pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni funkcja termoobieg + grill, lub 20 minut w 200 stopniach góra-dół. Opłukaną roszponkę układamy na talerzu, dodajemy gruszkę, posypujemy serem

BaRepas
Ryba pieczona pod ziołową kruszonką - czarniak 197

dodać  masło, posiekane oliwki i pomidory, skórkę otartą z cytryny, sól i pieprz. Całość wymieszać i wstawić do zamrażalki na 15 minut.  Zimną masę wyłożyć na rybę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C, po 7 minutach zwiększyć temperaturę do 200 C i piec kolejne 7 minut, aż kruszonka będzie chrupiąca

SzczyptaSmaQ
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym 1147

rybki. Odstawić na godzinkę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z kalarepki i marchewki

Monia miesza i gotuje
Schab grillowany z rozmarynem 169

Uwielbiam dania z grilla.  Uwielbiam rozmaryn. Odkąd dochowaliśmy się wielkiego krzaka rozmarynu często wykorzystuje go do dań. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb,  łosoś z piekarnika. Schab grillowany z rozmarynem najpierw został zamarynowany  w mieszance musztardy z wędzoną papryką,  1 łyżką oleju i soli. Schab Grillowany z rozmarynem przygotowałam za pomocą  urządzenia z płytkami do grillowania

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami 218

natką pietruszki. Uwielbiam też rozmaryn, który często wykorzystuję jako dodatek do dań, a w tym daniu posypałam nim plastry pomidorów. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb,  łosoś z piekarnika. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami zawiera małą ilość kalorii, do przygotowania nie wymaga dodatkowego tłuszczu. Polecam też grillowany schab z mozzarellą lub schab z grilla  lub schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łosoś pod szpinakiem z ryżowymi babeczkami 188

posmarować oliwą, ułożyć zamarynowane filety łososia skórą do dołu. Nałożyć porcje szpinaku i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok20min w zależności jak gruba jest ryba. Obok formy wstawić do piekarnika babeczki z ryżem. Po upieczeniu można podać z suszonymi pomidorami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Kuchnie świata , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki

https:KKuchniaMniam