Przepis na : obiad
To jest pyszne danie o każdej porze roku. Pachnące sosem słodko-kwaśnym . (zaadaptowany z NY Times ) Składniki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 średnie cebule, obrana i pokrojona w cienkie plasterki 1 łyżka nasion kolendry 2 papryki (mix żółty i czerwony), pokroić w cienkie plasterki 2 ząbki czosnku, rozgniecione 2 liście laurowe 2 pomidory, posiekane lub mała puszka posiekanych pomidorów 1 1/2 łyżki curry w proszku 1 1/2 łyżki cukru lub miodu 3 łyżki octu z jabłek sól i pieprz do smaku dorsza (l... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..