ryba w porach - 1733 przepisów (strona:41/116)

Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 172

koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku ani swoich wartości odżywczych nie tracą

Karo in the Kitchen
Pieczony stek z łososia na szpinaku 208

wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony stek z łososia na szpinaku. Samo zdrowie na talerzu, a do tego smacznie.  Czas przygotowania: 35 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 200 g świeżego łososia ze skóra

kulinarnyJa
Zupa rybna - krem 189

mamy do zagospodarowania wiele niejadalnych części ryb jest właśnie na nią najlepszy czas. Na rybich odpadkach ugotujesz esencjonalny, wspaniały bulion, który zsiada się na galaretę. On właśnie stanowi bazę dzisiejszej zupy. Przepis na przygotowanie bulionu znajdziesz na blogu . Zupę przygotowałam z kawałkami łososia. Polecam! Składniki: 1 l bulionu rybnego kawałek selera kawałek pora 2 marchewki 1 pietruszka lub pasternak(...)bulion i gotować około 20 minut filet z łososia skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić zupę zblendować, doprawić koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Do miksowania dodać obrane kawałki ryby z przygotowania bulionu. Zaciagnąć śmietaną i dodać rozdrobnione kawałki łososia. Garnek przykryć i pozostawić kilka minut na gorącej płycie, by ryba "doszła"  podawać z natką zielonej pietruszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś w klarowanej galarecie. Przepis krok po kroku. 183

ziele angielskie sól   Sposób przygotowania:   Do garnka wrzuć: marchewkę, pietruszkę, selera, pora, liść laurowy i ziele angielskie. Wlej 1 l wody i wino, gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu. Łososia podziel na 7 kawałków. Dodaj rybę do warzyw, posól i gotuj przez 10 minut

kuron.com.pl
Ryba po grecku 189

tarta mąka 2 surowe jaja 10 marchewek 5 pietruszek 3 cebule kawałek pora olej przyprawy Zaczynamy od obrania warzyw i starcia na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy warzywa na patelni z odrobiną oleju. Dodajemy trochę wody i przyprawy, nakrywamy pokrywką i dusimy. W tym czasie rybę doprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące, jajkach i na koniec w bułce

prawdziwe jedzenie
Chleb z łososiem i serkiem kozim 155

córki chwyciły z radością. JA chwyciłam z entuzjazmem, ponieważ łosoś jako jedyny podnosi mi hormony szczęścia. Jest między nami jakaś chemia. Kocham łososia w każdej postaci i o każdej porze. Towarzyszył mi zawsze w sytuacjach , kiedy cierpiałam, kiedy nie jadłam, kiedy byłam chora, kiedy byłam w szpitalu, kiedy nie byłam w stanie przełknąć nawet powietrza. Moja mama wiedziała(...)biała flaga, tylko łosoś. Niezależnie od odmiany łosoś jest rybą pełna zalet: bogata w białko, witaminy A, D i E. Należy do ryb tłustych, największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy Omega-3. Próbowaliście kiedyś łososia wędzonego z ...kozim serkiem? Ja też nie. Przyszła więc pora. Serek kozi jest wyrazisty, zamykasz oczy i widzisz swoje

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś z warzywami w sosie chrzanowym 129

Bardzo lubię łososia,dlatego jeśli mam okazję staram się przygotować danie z tej ryby. Gotowany z warzywami na parze, polany sosem chrzanowym,  posiada wyjątkowy smak. Danie szybkie warto wypróbować. SKŁADNIKI ok 1/2 kg. łososia -filet sól , pieprz warzywa rożne- typu  marchew, kalafior, por, brokuł, ziemniaki ( właściwie to, co mamy) pół cebuli szklanka śmietany 18% 2 łyżeczki chrzanu olej

W kuchennym oknie Ewy
PULPETY RYBNE ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWYM 199

Stwierdziłam ostatnio, że jemy stanowczo za mało ryb :-(  I nie to, że nie lubimy, tylko jakoś tak wychodzi. Rybkę trzeba zjeść świeżutką z patelni, odgrzewana jest już be, musimy być więc wszyscy na obiedzie o jednej porze,co raczej u nas jest rzadkością. Tak więc sporo posiłków przygotowuję z wyprzedzeniem... ale to żadne wytłumaczenie.  Miał być więc(...)smażony dorsz (niestety mrożony), ale po odmrożeniu i odcieknięciu wody okazało się, że ... filety dorszowe zrobiły się baaardzo cieniutkie :-(  Nie wiem ile razy ta ryba była glazurowana?!  Postanowiłam więc filety zmielić i zrobić z nich pulpeciki rybne. I tym sposobem użyliśmy rybki, chociaż w trochę innej postaci. Użyłam do nich: 1kg filetów z dorsza mała cebula przyprawa

Walijskie Pichcenie
ZUPA OGÓRKOWA BIELONA Z BOCZKIEM 159

ogórka bekon w paskach 5-6 ogórków kiszonych 250 ml.śmietany 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 por biała część 1 seler 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól ziele angielskie ********************************* Gotujemy smak z różnej włoszczyzny i ryby i ziemniaków, wlewamy bulion z ogórków i Gotujemy około godziny.Podsmażamy lekko mąkę na maśle , zaprawiany tym zupę ,zabielamy śmietaną

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Najlepsze świąteczne przepisy na śledzie 130

ostre. Warto nimi poczęstować gości. Często zamiast cebuli dodaję do śledzi pora. marynowany w occie por jest przysmakiem. Oczywiście nie stronię od cebuli . Bardzo lubię śledzie z czerwoną cebulą . Taki słoik śledzi mogą pochłonąć w ciągu jednego dnia. Mówię prawdę jeśli mówię, że lubię śledziki. Zazwyczaj kroję rybę w na mniejsze kawałeczki. Zalewę przyrządzam z octu już po dwóch(...)ulubionych restauracji. Jadłam tam pierwszy raz ś ledzie marynowane w pesto . Tak mi zasmakowały, że postanowiłam sama je przygotować. Do przyrządzenia tych śledzi można użyć dowolnego pesto. O tej porze roku na ogół miksuję pesto jarmużowe. Jarmuż to również tradycyjny element szwedzkich świąt. Lubię mieszać różne tradycje. Przepisy na śledzie powyżej są tego przykładem.     The post Najlepsze

codojedzenia
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą 168

Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą – to moja propozycja na pyszną i szybką sałatkę na święta lub Sylwestra. Do jej wykonania wystarczy kilka ogólnodostępnych składników a

Kulinarne Przeboje
PLACUSZKI WARZYWNE 116

wiedziałam co dziś zrobić na obiad. Nie chciałam za długo stać przy "garach" . Nie miałam również ochoty na mięso , ryby, kasze. Postanowiłam zrobić placuszki warzywne i to był dobry wybór. Zrobiłam je zupełnie inaczej niż do tej pory - dzięki sokowirówcec. TAK :) SOKOWIRÓWCE:) Jesteście ciekawi jak? Zapraszam :) Podałam je z sosem czosnkowym i sałatą. Uwielbiam takie dania. Polecam i zapraszam

Gotowanie Patki
Łosoś w papilotach z duszonym porem 164

Łososia uwielbiamy wszyscy. Szczególnie, gdy jest świeży i po upieczeniu soczysty (łosoś „przeciągnięty” jest suchy i wiórowaty). Dlatego dania z łososiem należą do naszych

Moja Delicja
Czas na MAKARON 172

produkcji energii i budowaniu mięśni. Tutaj dowiesz się jaką pastę jeść i kiedy, żeby trenować z włoskim temperamentem. NAJLEPSZA PORA Po makaron z pełnego ziarna sięgaj najpóźniej 2 godziny przed wysiłkiem. Wtedy też najlepszym dodatkiem będzie chuda ryba. Unikaj natomiast dodatków warzywnych i nadmiaru oliwy, bo mogą zalegać w brzuchu jeszcze na treningu. Tłusty łosoś w zestawieniu ze zwykłym

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania