ryba w porach - 1733 przepisów (strona:32/116)

Lin z warzywami. 186

około 35 minut. szczypta soli 80 dkg ziemniaków 2 małe pory 50 dkg marchewki 5 dkg masła lub margaryny 20 dkg śmietany kremówki 2 łyżeczki startego chrzanu  ( może być ze słoika ) 1/2 pęczka natki zielonej pietruszki biały pieprz Sposób wykonania : Ryby opłukać dokładnie zimną wodą,osuszyć. Cytrynę umyć,sparzyć wrzątkiem,pokroić na cienkie plasterki. Zagotować w garnku wodę(...)plasterki zostawić do dekoracji ) ,listkami laurowymi,solą oraz ziarenkami pieprzu. Do wrzątku włożyć ryby ,gotować na bardzo małym ogniu 25-30 minut,nie dopuszczając już do silnego wrzenia wody. Ziemniaki obrać,umyć. Włożyć do lekko osolonego wrzątku,gotować 20 minut. Pory oczyścić ,umyć. Obrać marchewkę,opłukać,pokroić z porami w cienkie długie paski. Rozgrzać mocno tłuszcz w rondlu

Przepisy i porady kulinarne
Jaki sos przyrządzić do pieczonego kurczaka? 151

pieczone mięso , również ryby . Często też gotuję miso bezpośrednio w sosie ale ugotowanie samego sosu to żaden problem. Sos do kurczaka z porem, jabłkiem i curry jest pyszny, aromatyczny i delikatnie ostry. Bardzo lubię dodawać por do sosu zamiast cebuli. Por jest delikatniejszy w smaku i świetnie pasuje z jabłkiem. W tym przepisie na sos pokroiłam pora i dodałam

codojedzenia
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 165

Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu Susz z porem , to świetna sprawa , zawsze jest pod ręką , pasuje do wszystkiego , do ryb ,, sosów ,zup i mięsa . No, może do deserów, to bym go nie dodawała " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Generalnie jest genialny , nadaje dużo smaku(...)można się uczyć , więc chyba warto ? Zdecydujcie sami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 3 duże pory , razem z zieloną częścią 4 cebule 5 marchewek – dużych 5 dużych , korzeni pietruszki 1 seler korzeniowy – duży 1 czubata łyżka soli Pory ( razem z zieloną częścią

Ogrodnik w podróży
Polska rybka po grecku, czyli po polsku 165

jakieś znaczenie jeśli danie jest pyszne i podbiło polskie serca? Oto mój, wielokrotnie sprawdzony przepis. Potrzebne składniki to: 800 g filetów z ryby, na przykład z mintaja lub dorsza 5 marchewek pietruszka nieduży seler biała część pora 400 ml przecieru pomidorowego dwa ząbki czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 6 liści laurowych sól pieprz szczypta imbiru woda/bulion rybny mąka olej(...)obieramy. Pora kroimy, resztę warzyw ścieramy na dużych oczkach tarki. Na oleju (6-7 łyżek) podsmażamy czosnek. Gdy ten się zrumieni, dokładamy warzywa i podsmażamy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, lekko solimy, pieprzymy. Dolewamy około 400-500 ml wody lub bulionu rybnego. Polecam trik z bulionem. Z okazji świąt często gotujemy rosół z karpia, albo przygotowujemy ryby

Pichceniomania
Tuńczyk teriyaki z pikantna salsa z nektarynek 168

Ryba i owoce? Zdecydowanie tak! To na pozór dziwne połączenie, do tej pory zawsze kończyło się w mojej kuchni sukcesem. Koniecznie spróbujcie tego połączenia- krwisty stek z tuńczyka w marynacie teriyaki i salsa z nektarynek, z dodatkiem marynowanego imbiru i świeżozmielonego pieprzu. Pycha! SKŁADNIKI (1-2 porcje) 1 stek z tuńczyka (200-250g) 2 łyżki sosu teriyaki(...)patelnie grillową lub grilla wrzucamy stek z tuńczyka i grillujemy po ok. 2-2,5 min z każdej strony. Tuńczyk będzie przypieczony z zewnątrz i krwisty w środku.  Rybę kroimy w plastry i podajemy z salsą. Smacznego

DefinicjaSmaku
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 549

        Nie ma nic lepszego, niż korzystanie z darów pór roku. Wiosna oferuje nam nowalijki, lato - moc owoców i warzyw wcześniejszych odmian

W kuchni Karmel-itki
Ryba po grecku 184

kolacji wigilijnej. Zazwyczaj jest przygotowywana w podwojonych proporcjach, by została na następne dni :) Składniki: - 4 marchewki - 3 pietruszki - 1/2 selera - 1 por - 2 liście laurowe - 3 ziela angielskie - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól i pieprz - 6 płatów ulubionej ryby - 2 jajka - mąka Przygotowanie: Warzywa kroimy w paseczki i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich liście laurowe oraz ziele angielskie

Zainspirowana w kuchni
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY z porem i jabłkiem do obiadu 142

do obiadu. Przepis na szybką surówkę obiadową z kiszonej kapusty. Zdrowa, smaczna i prosta surówka z kiszonej kapusty , pora  i jabłka obiadowa. Surówka z dodatkiem chrzanu i odrobiny cukru. Najlepsza surówka do schabowego , mielonych albo do smażonej ryby. Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty do obiadu - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku

Moja Książka Kucharska
Wiosenna sałatka z wędzonej makreli 261

makreli zdejmujemy skórę, wybieramy ości i dzielimy na kawałki, odkładamy (makrela zostanie dodana na samym końcu, aby zachować strukturę ryby). Jajka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną paprykę, 4 łyżki odsączonej kukurydzy, pokrojony w cienkie talarki por, drobno pokrojoną cebulę, posiekany szczypiorek. Solimy, oprószamy pieprzem, dodajemy paseczki skórki cytrynowej, 1 łyżkę soku z cytryny. Sałatkę mieszamy. Dodajemy kawałki makreli, skrapiamy olejem

mojewypiekiinietylko
Dorsz curry ze szparagami i groszkiem 139

moimi pacjentami często jest tak, że nie jadają ryb bo nie do końca wiedza jak je przygotować a jedyna forma w jakiej je do tej pory je jadali to, o zgrozo, smażone w panierce i morzu tłuszczu- oczywiści podane z frytkami lub co gorsza jako paluszki rybne (kto to w ogóle je?). Dziś prezentuję Wam przepis na danie właśnie(...)dodatkiem ryby w formie potrawki curry ze szparagami, pomidorkami i groszkiem oraz świeżym tymiankiem, który niestety już wyzionął ducha. W każdym razie - jest to proste, sycące danie, które idealnie sprawdzi się jeżeli jesteś na diecie redukcyjnej. Przygotujesz je w 15 minut! Składniki (na 2 porcje): 400 gram dorsza 150 ml mleka kokosowego czosnek  szalotka garść mrożonego groszku  pęczek

Mango Papaja
Makaron pełnoziarnisty z mulami / Whole-grain pasta with mussels 149

białego wytrawnego wina 15 cm. kawałek pora 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła sól, pieprz Makaron pełnoziarnisty 1 szkl. mąki pszennej razowej 1 jajko szczypta soli 3 łyżki wody Marchewkę, pietruszkę, seler i por pokrój w duże kawałki. Cebulę przekrój i opal nad palnikiem. Na dużej patelni rozpuść masło, wrzuć resztki ryb, wszystkie warzywa, ziela angielskie i liście laurowe

Delicious Place
Ryba w galarecie z limonką 269

świeży pstrąg 1/2 limonki natka pietruszki sól pieprz Bulion: 2 szklanki wody 1 marchewka po kawałku selera, pora, pietruszki po 3-4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego listek laurowy sól  pieprz 4 łyżeczki żelatyny  głowa, płetwy i kręgosłup z ryby 1. Sprawiamy rybę, wykrawamy filety bez skóry, resztę ryby dokładamy do bulionu warzywnego.  2. Bulion przyprawiamy

Apetyczna babeczka
Tuńczyk! 294

taka mała rybka'. Kolega odpala Google i pokazuje mi tą moją "małą rybkę". Moje zdziwienie ogromne, do tej pory mam w głowie jedną fotografię, jak pan rybak zabiera się za wyłowionego tuńczyka z maczetą. My tu o rybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka

pink envelope
DOMOWE PALUCHY RYBNE 172

zimno. Składniki: 1kg fileta z dorsza (ja miałam mrożony) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera łodyga selera naciowego biała część pora 2 jajka bułka tarta kajzerka 1 cebula ziele angielskie liść laurowy koperek natka pietruszki przyprawa do ryb  sól pieprz śmietana ukwaszona 18% łyżka mąki (do zagęszczenia sosu) olej do smażenia Wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy wodę

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania