lepiej z nich ugotować pyszną i aromatyczną zupę rybną. Bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna. Polecamy! Składniki: Kawałki ryb (np. głowa, płetwy, resztki kręgosłupa po filetowaniu) 2 duże marchewki 2 pietruszki Kawałek selera Pół pora Cebula Przyprawy: sól, 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka kulek czarnego pieprzu, szczypta gałki muszkatołowej Warzywa obieramy i myjemy(...)bieżącą wodą. Resztki ryby również dokładnie myjemy. W dużym garnku umieszczamy warzywa oraz przyprawy i stawiamy na gazie. Czekamy aż zacznie się gotować i zmniejszamy gaz. Kiedy marchewka będzie miękka ( po około poł godz.) dorzucamy rybę. Gotujemy całość około godzinki na małym ogniu. Następnie wyjmujemy warzywa, a resztę ryby przecedzamy przez sito. Zupę podajemy z makaronem i marchewką. Można przez
Kolizje Smakówgłówną rolę odgrywa ryba. Naszym zdaniem może to być świetny patent na wykorzystanie niedojedzonej, smażonej/pieczonej ryby. Warto przetestować go w święta, kiedy w lodówce na pewno zostanie sporo karpia. Pomysł na zapiekankę podpatrzyliśmy u sióstr Hemsley Składniki: 1 cebula drobno posiekana 1 por drobno posiekany 1 marchew drobno posiekana 1 pietruszka drobno posiekana Kawałek selera drobno posiekany 1 liść(...)niej posiekaną marchew, pietruszkę, por i selera. Samaż przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Krok 3 Wlej na patelnię pół szklanki wytrawnego wina, podkręć temperaturę i odparuj alkohol. Wyłóż na patelnię łyżkę pasty pomidorowej i rozprowadź w sosie. Wlej na patelnię około pół szklanki wody, dodaj liść laurowy, doprowadź do wrzenia. Następnie wyłóż rybę na duszące się warzywa
Niedzielny kucharzśredniego selera 1 mały por 3 duże marchewki 1 duża cebula 3 łyżki octu jabłkowego 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego Jak przygotować rybę po grecku . Ryba przygotowanie: rybę pokroić na 4-o centymetrowej szerokości paski. Pasy ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć(...)mące. Na patelni rozgrzać olej, kiedy gorący wykładać na niego płaty ryby. Zmniejszyć ogień na średni. Smażyć rybę z obu stron przez dwie do trzech minut. Usmażoną wykładać na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Warzywa przygotowanie : marchew, pietruszkę i selera utrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w małą kostkę
mecooksSzybkie do przygotowania i pyszne. Najlepiej kupić śledzika w zalewie. Chlebek upiec w tosterze lub na patelni z odrobiną oleju. Musi być dosyć mocno zarumieniony. Pokroić
Kuchnia PokoleńBardzo dobre danie, szybko i pysznie. Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekany czosnek. Smażyć dosłownie chwilkę. Następnie dodać szpinak i smażyć aż zmięknie. Pomidorki przekroić na
Kuchnia PokoleńŚledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i ziemniakami. Składniki: 400g płatów śledziowych Matias 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 1 por (biała część) 200g śmietany
Szalona Kuchnia EwelinyŚledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami: czerwoną papryką, wyrazistym porem, tradycyjnymi rodzimymi ogórkami konserwowymi i pachnącą cebulą. Całość dopełnia nutka pikanterii w postaci małej papryczki, co sprawia, że sałatka obłędnie smakuje, a do tego ciekawie się prezentuje wśród wigilijnych potraw(...)Składniki: 750g płatów śledziowych Matias 4 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka 1 mała papryczka chilli 1 czerwona cebula 100g pora 1 łyżka octu sól pieprz Sos: 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki brązowego cukru 6 łyżek ketchupu pikantnego 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe namoczyć w czystej wodzie
Szalona Kuchnia EwelinyTylko powiem pycha, bardzo mi smakowały. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany drobno czosnek, chili, kminek, paprykę słodką w proszku, pastę curry. Wszystko razem smażyć chwilkę
Kuchnia PokoleńOstatnio szukam pomysłów jak tu zgubić trochę tłuszczyku i nie być głodna. Nie sztuką jest jeść trawę i chudnąć. Byłam kiedyś na diecie gdzie jadłam tylko
Kuchnia PokoleńZostało mi od wczoraj trochę łososia. Nie chciałam znowu robić go w ten sam sposób więc wyczarowałam coś takiego. Z tym jogurtowym dipem wyszło bardzo dobre
Kuchnia PokoleńPlanuje pozbyć się kilku kilogramów, ale nie jest to łatwe. Nie lubię diet ani niesmacznych dietetycznych dań. Będę szukała czegoś co będzie mi smakowało mimo że
Kuchnia Pokoleńskładniki: 3 płaty mrożonej ryby (np. mintaja) 6 plasterków sera żółtego 1 jabłko 1 cebula, średniej wielkości 1 jajko 2 łyżki ketchupu mąka orkiszowa lub pszenna
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam takie jedzonko, może w Polsce jeszcze ciągle nie jest za bardzo popularne, ale wiem że już coraz więcej ludzi szuka czegoś takiego. Polecam W woku
Kuchnia PokoleńDanie pyszne, zjedzone w błyskawicznym tempie. Krewetki wyłożyć na durszlak i przelać wodą, odstawić do osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną
Kuchnia PokoleńZajadałam się jak szalona, pyszna. Bardzo sycąca, śmietana mleczko kokosowe, ale tak ma być. Nie wszyscy muszą liczyć kalorie. Do garnka dodać masło i mocno rozgrzać
Kuchnia Pokoleń