Pyszna zupka, smak curry i trawy cytrynowej, mniam. Zrobiłam tą zupkę na przyjazd moich dzieci Martusi i Artura. Oni też bardzo lubią te smaki. Podałam zupkę
Kuchnia PokoleńTo danie w całości przygotował mój syn Artur. Ja tylko spisywałam co wszystko dodawał i jak to robił. Było pyszne, nie mogliśmy przestać jeść . jest to
Kuchnia PokoleńUwielbiam takie dania – krewetki sos serowy, mniam. Jeśli macie mrożone krewetki to zalać je wrzącą wodą i zostawić na 30 sekund. Następnie odlać. Polać krewetki
Kuchnia PokoleńSmacznego. To dnie można przygotować w woku lub na dużej patelni. Podać z ciemnym makaronem. Cebulki i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno. Do woka wlać
Kuchnia PokoleńTakie danie jest proste w wykonaniu i pyszne. Możecie użyć innego sera, ale taki co się aż tak mocno nie topi. Ser musi tylko zmięknąć. Krewetki
Kuchnia PokoleńPowiem tylko pyszny. Dostałam ten przepis od jednej Angielki. W miseczce wymieszać sos sojowy, sos rybny, curry,oliwę sezamową. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na
Kuchnia PokoleńBardzo dobra sałatka, jadłam, jadłam i jadłam. Ha ha uwielbiam takie klimaty. Przygotowanie krewetek – krewetki umyć i osuszyć. Polać krewetki sokiem z cytryny. Na patelni
Kuchnia PokoleńMożecie użyć innego sera, ale musi być taki co podczas podgrzania nie rozlewa się tylko mięknie. Tak przygotowane szaszłyki są pycha. Przygotowanie marynaty – do miseczki
Kuchnia PokoleńOwoce morza z makaronem i polane pysznym sosikiem. Smacznego Przygotowanie owoców morza – jeśli macie mrożone to wrzucić owoce do miseczki i zalać wrzącą wodą. Zostawić
Kuchnia PokoleńZrobiłam to danie dla dzieci, bardzo lubimy takie jedzonko. Polecam Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Jak cebulka zmieni kolor surowizny dodać pokrojonego
Kuchnia PokoleńJest to mała porcja, jeśli chcesz większą trzeba podwoić składniki. Bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na kilka minut
Kuchnia PokoleńSzybkie danie idealne na imprezy lub na obiad. Smacznego Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i wrzucić brokuły. Gotować 3
Kuchnia Pokoleńpstrąg z kalafiorem Delikatne zapiekane warzywa, oraz aromatyczna ryba to propozycja na lekki posiłek, wprost idealny na tę porę roku. składniki dla czterech osób 3 pstrągi ( lub gotowe filety bez skóry) 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 kalafior 1 bakłażan 3 pomidory 1 cebula 1/3 pęczka szczypioru 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 5 łyżek oliwy sól, pieprz
Miód i pieprz